Тервел Пулев се бие с руснак в Лос Анджелис, Калифорния през май?

Българският “тигър” ще срещне руската “мечка” Сергей Ковалев, бивш световен шампион

Тервел Пулев e бронзов медалист в полутежка категория от Олимпиадата в Лондон 2012 г. и ще се бие на 14 май 2022 г. срещу бившия световен шампион Сергей Ковалев в Лос Анджелис, Калифорния. ФОТО: 23 март 2019 г. Снимка за спомен минути след победата на Тево над Мич Уилямс в Коста Меса, Калифорния.

8 март 2022 г. (Лос Анджелис-София) Ако “не мине котка път”, то българският “тигър” Тервел Пулев ще срещне руската “мечка” Сергей Ковалев на ринга в Лос Анджелис, Калифорния, точно след два месеца и една седмица.

Датата на мача на Тервел с бившия световен шампион е избрана за 14 май (събота), а мястото е престижната зала “ФОРУМ” в Ингълууд (L.A. Forum – Inglewood, CA). Тево потвърди, че “преговорите за мача са в доста напреднал етап”, но на страницата на ФОРУМ все още отсъства двубоят, където дата по дата е посочена програмата за една година напред. 

Битката е планувана, като главна среща на деня, в рамките на 10 рунда. Екипът на Пулев уточнява детайлите и принципно са приели мача организиран от титулования клуб Triller Fight Club в САЩ.

Тоеа ще бъде трето участие на Тервел в Щатите, и второ в Калифорния. Преди три години през този месец (23 Март 2019) в Коста Меса, Калифорния, Тево записа фаталната 13та победа на професионалния ринг, която се оказа една от най-трудните в мач срещу представителя на домакините “Краля Кам” Мич Уилямс (Mitch “King Kamm” Williams), като след пълните 6 рунда трябваше да изчака съдийското решение, Стотици български фенове в зала “The Hangar” бяха на върха на щастието от победата на Тервел, и останаха за 2я двубой на Кубрат Пулев срещу Богдан Дину. Ето уникални кадри и първото и ексклузивно интервю на българския “Хан Тервел” след мача с американския “Крал Кам”.

Тервел Пулев говори веднага след фаталната 13 победа, която му донесе и контузия, какво се случва “зад кулисите” (видео)

На 14 дек 2019 г. Тервел Пулев (Tervel Pulev) победи още един американец – Дешон Уебстър (DeShon Webster), на “собствен терен” на боксовата гала-вечер в зала „Колодрума“ в Пловдив, в битка за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA. (Видео на целия мач) Тервел бе обявен за спортист на месец декември 2019.

Тервел Пулев прегази американец “под тепетета” (видео на мача)

На връх БЛАГОВЕЩЕНИЕ м.г. боксьорът Тево и волейболистката Диана Ненова се сдобиха с трето дете и така станаха щастливи родители на трима синове – Калоян, Аспарух и Самуил!

Тервел Пулев с 3то дете на връх Благовещение

В края на 2021 г. Кубрат и Тервел ни изненадаха с познания в шаха

Кубрат Пулев пристига на бой в САЩ, с Тервел “2 в 1” EКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ ( видео )

“Бокса е като шаха – трябва да предвиждаш няколко хода напред”. Това каза Тево само преди пет месеца, очакваме да видим какво е предвидил за срещата с руснака в Ел Ей.

УСПЕХ ТЕВО! ЧАКАМЕ ТЕ!