Леброн Джеймс с КОВИД? Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ваксиниран под карантина

Частен самолет го връща в Ел Ей от Сакраменто – столицата на Калифорния
Ще пропусне важни мачове, до днес вече половината от двубоите на Лейкърс този сезон са без него

30 ноември 2021 г. Леброн Джеймс е под карантина за Ковид.

 
30 ноември 2021 г. Леброн Джеймс е под карантина за Ковид и бе извън списъка за днешния мач на Лос Анджелис Лейкърс срещу Сакраменто Кингс, който “езерняците” спечелиха и без лидера си.
Суперзвездата вече е вписан в протоколите за здраве и безопасност на НБА, според първия публикувал новината журналиста Шамс Чарания от The Athletic в ранния следобяд местно време днес. Новината гръмна във всички американски и други медии.

Лейкърс реално потвърдиха новината, като пуснаха ретуит на собствения си репортер Майк Трудел, но официално изявление от “езерняците” все още няма. 
Не става ясно точно какво е записано, като причина в протоколите за COVID-19 на НБА, дали е дал положителна проба за вируса, или е маркиран при проследяване на контакт на заразено лице, което не е ваксинирано. От Лейкърс не уточняват защо ваксинираният Леброн Джеймс е отстранен от тима. 
 
Крайният резултат за заразения “крал на паркета” въобще още не е ясен, след съобщение на Майкъл Бабкок от спортната редакция на ТМЗ – СПОРТ с централа в Ел Ей, от което става ясно, че на звездата на Лейкърс са направени цели три теста за КОВИД. 
1ят положителен, за “страничен поток”, 2ят PCR, който обаче се оказа отрицателен, 3-ят за тай-брейк, се оказва положителен.
Специално нает частен самолет е нает за ЛеБрон, за да лети обратно до Лос Анджелис по безопасен начин.

Ако все пак крайният официален резултат от тестовете на “Кинг Джеймс” е положителен за КОВИД, той ще трябва да пропусне минимум 10 дни от 1я си положителен тест и да върне поне два (2) отрицателни теста в интервал от 24 часа. Журналистът Адриан Войнаровски от ESPN пък написа в Туитър, че Джеймс ще трябва да пропусне няколко мача за повече време.
 
Цели 10 дни аут за ЛеБрон би означавало пропускане не само на днешния мач срещу Кингс, но и на мачовете на Лейкърс в петък в дербито срещу Лос Анджелис Клипърс, следващия вторник срещу Бостън Селтикс и следващия четвъртък срещу Мемфис Гризлис.
 
Джеймс вече пропусна  половината мачове на Лейкърс този сезон (11 от 22), поради наранявания на глезена и корема. Лейкърс са в съотношение 7-4 победи-загуби с него, и 4-7 без него. Досега този сезон той отбелязва средно 25,8 точки, 5,2 борби и 6,8 борби на мач и 48,4% стрелба от терена.
 
ЛЕБРОН ЗА ВАКСИНИТЕ

Леброн е напълно ваксиниран, но преди това отказваше да насърчава другите да си поставят ваксина.
„Говорим за телата на отделни хора“, каза Леброн през септември т.г.

“Не говорим за нещо, което е политическо, или расизъм, или полицейска бруталност. Неща от това естество. Говорим за телата и благополучието на хората.”

„Така че аз лично не смятам, че трябва да се забърквам в това, което другите хора трябва да правят за телата и живота си.“

 
ВИЗИТКА
Леброн Реймон Джеймс (LeBron Raymone James) е американски баскетболист. Играе за Лос Анджелис Лейкърс на позицията леко крило. Висок е 203 см и тежи 113 кг. 4-кратен шампион на НБА (2012, 2013, 2016, 2020), и взима участие в 17 мача на звездите.
Олимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Пекин 2008 и тези в Лондон 2012. 4-кратен носител на наградата за Най-полезен играч (MVP) през редовния сезон в НБА (2009,2010,2012,2013). През 2012 и 2013 г. става шампион на НБА с отбора на Маями Хийт и печели приза „Най-полезен играч на финалите“ (NBA Finals MVP). През 2016 г. извежда Кливланд Кавалиърс до 1-ва титла и става 3-кратен шампион на НБА и отново печели призата „най-полезен играч на финалите“ за 3-ти път в кариерата си. През 2020 г. извежда ЛА Лейкърс до титлата след десетгодишна суша без титла и става „най-полезен играч на финалите“ за 4-ти път в богатата си кариера.
 
Леброн Джеймс е роден на 30 декември 1984 в Акрън, Охайо, когато майка му Глория Мари Джеймс е едва на 16-годишна възраст. Тъй като биологическият му баща ги изоставя, Глория отглежда сина си сама, и по тази причина той носи нейната фамилия. Семейството изпитва затруднения и се мести често поради факта, че майката на Леброн трудно успява да си намери стабилна работа. Осъзнавайки, че за Леброн ще бъде по-добре, ако е заобиколен от стабилни хора около себе си, тя го изпраща да живее при семейството на Франк Уолкър, местен треньор по футбол, който по-късно става негов ментор и му помага да направи първите си стъпки в баскетбола.
 
От ранните си години в гимназията той привлича вниманието на баскетболните скаути, които му предричат голямо бъдеще. Паралелно с баскетбола, младият Леброн тренира и американски футбол. Футболният му треньор в гимназията Франк Уокър забелязва огромния спортен потенциал на Леброн и убеждава майка му да го вземе в семейството си, за да осигури нормална среда за развитие и посещаване на училище.
 
През 2003 е избран под #1 в драфта от Кливланд Кавалиърс на едва 18-годишна възраст, ставайки едва 2-я играч в историята, избран направо от гимназията под номер едно в драфта.
 
Още от 1я си сезон в Кливланд Кавалиърс Леброн бързо се превръща в безспорния лидер на отбора, като още в първия си професионален мач срещу Сакраменто Кингс отбелязва 25 точки и чупи рекорда за най-много точки, отбелязани при дебют. 
 
През сезона 2005 – 2006 Леброн най-накрая извежда отбора си до плейофите в НБА за 1-ви път от 1998.
 
На 8 юли 2010 г. подписва официално с отбора на Маями Хийт. През 2012 г. и през 2013 г. е с основен принос за втората и третата шампионска титла на отбора.
 
През юли 2014 година Леброн взима решение да се върне в родния си щат – Охайо и да играе отново за Кливланд Кавалиърс.
 
Леброн Джеймс е определян от много хора като лицето на НБА, а мнението му има голямо влияние върху много ключови решения, взимани в лигата. Извън терена той се представя не по-зле, отколкото на него, и сключва договори с едни от най-известните брандове в света. Договорите му с гиганти като Кока Кола, Макдоналдс, Найк и Самсунг го превръщат в най-добре печелещият играч в НБА с доход от 72 милиона долара, само за 2014 г.
 
На 14 септември 2013 г. в Сан Диего, Калифорния, ЛеБрон се жени за своята приятелка от гимназията, Савана Бринсън. Двамата имат три деца: двама синове – Леброн Джеймс младши, роден на 6 октомври 2004 г., и Брайс Максимус Джеймс, роден на 14 юни 2007 г., и дъщеря на име Жури Джеймс, родена на 22 октомври 2014 г.