Затягат контрола за КОВИД и в двете посоки в САЩ от ноември (+ видео)

Какво се случва с напълно ваксинираните пътници, и американски и чужди граждани?

Как е положението с ваксинизацията вътре в Съединените щати, вкл. за постъпване на работа?

Какъв юбилей се отбелязва и към кого бе днешният поздрав на президента Байдън? 

Международно летище Лос Анджелис, Калифорния (LAX) сега предлага тестове за полимеразна верижна реакция (PCR) на COVID-19 с резултати, гарантирани за по-малко от час с добавяне на нова опция за тестване на международния терминал Том Брадли. За цени и заявки виж постера по-долу.

20 септември 2021 г. Президентът Байдън ще облекчи ограниченията за чуждестранни пътувания в САЩ от ноември, когато неговата администрация ще изисква всички чуждестранни граждани, летящи в страната, да бъдат напълно ваксинирани.
Всички чуждестранни пътници, летящи за САЩ, ще трябва да демонстрират доказателство за ваксинация преди качване на борда, както и доказателство за отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на три дни след датата на полета за пристигане в Щатите. Това каза днес координаторът на Белия дом за вируса COVID-19 Джеф Зиентс.
Байдън също ще затегне правилата за тестване за неваксинирани американски граждани, които ще трябва да бъдат тествани в рамките само на един ден (24 часа) преди тръгване от САЩ, както и при завръщането им.

Къде да се тествате за вирус КОВИД – 19 на международното летище Лос Анджелис (LAX)?PCR за COVID-19 за $125 с резултати за по-малко от час с добавяне на нова опция за тестване на международния терминал Том Брадли. Тези тестове са в допълнение към PCR тестовете, които се предлагат за продажба на няколко места в летището (с резултати за 3-5 часа или в рамките на 24 часа, в зависимост от местоположението) и бързи антигенни тестове в иновативната лаборатория на летището. Подробности ма линка от постера, предоставен ни от летището.

Напълно ваксинирани пътници НЯМА да бъдат поставяни под КАРАНТИНА.
Новият пакет от изисквания заменя пълният набор от ограничения за пътуване, въведени за 1-ви път от президента Тръмп миналата година и след това сериозно затегнати от колегата му Байдън, които ограничиха пътуванията на граждани от други държави, извън Обединеното кралство Великобритания, Европейския съюз (ЕС), Китай, Индия и други страни.

Засиленият контрол по границата на САЩ, идва в момент, когато вътре в страната се разхлабват ограничителните мерки за бизнеса, особенно за ваксинираните персонал и клиенти. И най-вече за ентъртеймънта и питейните заведения, като забраните са само за “мега купони” (над 10,000 души). В 75% от Щатите ежедневния живот нещата опират само до “дежурните” от време изисквания за маски и дистаниция, като и те силно не се контролират. 

Ето нагледен пример (авторско видео “на живо”).от най-ограничавания щат Калифорния, от “световната столица на ентъртеймънта” Лос Анджелис.

АКО ИСКАШ ДА РАБОТИШ – ВАКСИНИРАЙ СЕ!

Припомняме, че американският президент обяви изискванията за ваксинация за държавните служители на всички нива във федералното правителство през юли, и още тогава призова частния сектор да направи повече за насърчаване на ваксинацията. Оттогава работодатели, училища, старчески домове, ресторанти, болници (и градската управа (ситита) във всичките 50 щата на САЩ обявиха нови изисквания за ваксинация. От юли до днес делът на обявите за работа, които задължително изискват ваксинация, е нараснал с цели 90%, по данни на Белия дом. 

Над 175 милиона са напълно ваксинираните американци, но все още има близо 80 милиона, отговарящи на условията за ваксинация, които все още не са получили дори 1-та си ваксина.

Официално публикуваният план на президента Байдън е да намали броя на неваксинираните американци, като използва регулаторни правомощия и други действия за значително увеличаване на броя на гражданите си, обхванати от изискванията за ваксинация – тези изисквания ще станат доминиращи за работното място. В допълнение, планът ще осигури платен отпуск за ваксинация за повечето работници в страната.

Белият дом постави изискване към абсолютно всички работодатели на компании със 100+ служители в цялата страна, да гарантират, че техните работници са ваксинирани или тествани ежеседмично.

Но, защитата с ваксинация срещу COVID-19 може да бъде още по-силна, завяват от администрацията на Байдън.

Първи учебен ден в Лос Анджелис (кликнете за видео)

ЗА ДЕЦАТА – ВАКСИНАТА НАЙ-ДОБРА ЗАЩИТА

“Докато работим, за да гарантираме защитата на децата си, знаем, че ваксинацията остава най-добрата линия на защита срещу COVID-19. За тези юноши на възраст 12 и повече години, които отговарят на условията за ваксинация, най -важната стъпка, която могат да предприемат родителите, е да ги ваксинират.” Това декларират от администеацията на Байдън.

ТРЕТАТА ИГЛА – БУСТЕРИ

През август избрани висши здравни служители в страната пуснаха първоначален план за подсилващи снимки, насочени към изпреварване на вируса, напомнят от Белия дом.

Планът, специално публикуван от лекарите, позволява на щатите, аптеките, лекарските кабинети, здравните застрахователи и други да се подготвят за прилагането на бустери. В първите седмици на програмата за първоначална ваксинация през декември 2020 г. страната загуби ценно време, защото администрацията не бе подготвена да прилага ваксини. Но, сега се планира, американците да могат бързо да получат “зелена светлина” за трета игла, ако отговарят на условиятя и след като бъдат одобрени.

Бустерът обещава да даде на американците най -високото ниво на защита досега. Ваксините с три инжекции са често срещани (хепатит В, тетанус) и предлагат едни от най-трайните и здрави защити.

Изпълнението на този план зависи от разрешението за бустери от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и препоръките от независимия Консултативен комитет на CDC за имунизационни практики (ACIP). Веднага след като бъдат дадени разрешенията, администрацията ще бъде готова да предложи трета игла, започвайки от тази седмица (20 септември), поясняват от Белия дом.

БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ НА САЩ С КОВИД

“През следващите седмици президентът (Джо Байдън) ще обяви допълнителни стъпки за надграждане на напредъка, който администрацията е постигнала в борбата с тази пандемия в СВЕТОВЕН МАЩАБ. Президентът Байдън и неговата администрация ще продължат да използват всички необходими инструменти за защита на американския народ от COVID-19.” Това официално декларират от Белия дом на специалната страница на сайта им, под заглавие “Пътят на излизане от пандемията –
ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА БАЙДЕН ЗА COVID-19”.

НОВИНИ ОТ САЩ +

10-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ЗА ЛГБТ В АРМИЯТА

Днес президента Байдън поздрави и десетките хиляди военнослужещи в американската армия с различни полови наклонности, гейове, лезбийки, бисексуални и всички от ЛГБТ обществото с пагони, по случай 10-годишния юбилей от отмяната на “НЕ ПИТАЙ, НЕ КАЗВАЙ”, инициатива, която формално забраняваше военна служба на тези американци, и бе лишила над 100,000 от изпълнение на техния дълг към Родината. Ето поста във Фейсбук:

 

МММ