Само с ваксина на купон в Лос Анджелис Калифорния след 7 октомври 2021

Само ваксинираните ще могат да гледат подобен празник. Холандският цигулар и диригент Андре Рийо на концерт в Ел Ей, 23 окт 2017

Държавни служители предоставят информация на различни езици за ваксинация, насрочват назначения за ваксини, разпространили повече от 750 000 маски, чукат на врати и участват в образователни сесии с жители

16 септември 2021 г. Поради спешната необходимост да се намали рискът от предаване на вируса КОВИД и неговите разновидности, както и да се увеличи обхватът на ваксинацията в Лос Анджелис Каунти, Департаментът по Обществено Здраве (County Department of Public Health) ще започне да изисква проверка за ваксинация на избрани места с висок риск, считано от 7 октомври 2021 г. Това съобщиха от прес-службата на държавното ведомство.
По -късно тази седмица местният здравен департамент ще издаде специална модифицирана заповед (The modified Health Officer Order), която ще съответства на препоръките и нарежданията на президента Байдън и ще изисква проверка на ваксинацията или отрицателен тест в рамките на 72 часа преди посещението на мега събития на открито. На закрито вече трябва да се покаже доказателство за ваксинация или отрицателен резултат от теста преди влизането.

Много места за мега събития вече са създали системи за проверка през пролетта в отговор на предишните ограничения на капацитета, а отговорните държавни служби са готови да предложат техническа помощ на всички големи места и организаторите, за да подпомогнат изпълнението.
Проверка за ваксинация, също ще се изисква за клиенти и служители в закрити части на барове, винарни, пивоварни, нощни клубове и навеси (шезлонги). Тези заведения се посещават предимно от хора над 21 години, на които вече ще се изисква да покажат и документ за самоличност. Департамента на Общественото здраве на Ел Ей Каунти ще подготви и инструментариум, който да подпомогне бизнеса при потвърждаване на ваксинациите и ще осигури обучение и подкрепа на тези места, които имат нужда от помощ.
В момента инструкциите са, че въпреки че не се изисква, то в заповедта се препоръчва проверка на ваксината в закрити части на ресторанти.
Изменената заповед (The modified Health Officer Order) вече конкретиьира във времето и ще изисква клиентите и служителите в барове, пивоварни, винарни, нощни клубове и шезлонги да имат поне една доза от ваксината до 7 октомври и двете дози до 4 ноември.

Доброволци обикалят за регистрации за ваксиниране. Фото: АВС7

Инициативата на Ел Ей Каунти включва общо 467 здравни работници, които вече са достигнали близо 1,3 милиона души между май и септември т.г. (2021), като предоставят информация на различни езици за наличните услуги за ваксинация, насрочват назначения за ваксини, разпространяват повече от 750 000 маски , чукане на врати и участие в образователни сесии с жители.

Тази седмица има 1 363 обекта, предлагащи ваксинации, включително аптеки, клиники, обществени сайтове и болници и 413 сайтове, където мобилни екипи предлагат ваксинации, които са концентрирани в райони с по-голяма нужда. Департамента по Общественото здраве на Ел Ей Каунти продължава да дава приоритет на използването на мобилни екипи, за да достигне до тези, които все още не са ваксинирани и до тези, които вече се нуждаят от 3-тата си доза, също най -уязвимите, като са съсредоточени върху жителите, които са си у дома, и тези в старческите домове.

Департамента по Общественото здраве на Ел Ей Каунти насърчава всички, които имат право да се ваксинират.
Всеки на 12 и повече години, живеещ или работещ в окръг Лос Анджелис, може да се ваксинира срещу COVID-19. Много места за ваксиниране в окръга, включително всички управлявани от окръга сайтове, също предлагат 3-та доза ваксина на отговарящи на условията хора с имунна недостатъчност. Ваксинациите са винаги безплатни и отворени за отговарящи на условията жители и работници, НЕзависимо от имиграционния статус.