Наш от Чикаго носи труп в Царево – линейката само с лелка-шофьорка

Да се удавя ли на плажа или да се застрелям в моргата … или просто да гласувам в неделя …

“Царево е курортен град, хиляди туристи, курорти за милиони – само на плаж Нестинарка са 3 на брой!” и фото:.Георги Бошнаков от Чикаго. Ца̀рево е град в Югоизточна България, област Бургас, в близост до град Ахтопол и отстои на 70 км югоизточно от Бургас. Преди Василико̀ и Мичу̀рин, сега е и административен център на Община Царево. Населението е близо 7,000 души, което го прави 7-то по големина населено място в Област Бургас.
Съчетава планина и море и е разположен на полуостров. На юг от града се намира връх Папия с 502 m надморска височина, гледката от там към Царево и крайбрежието на Странджа е прекрасна. Туризмът е с традиции още от края на 1960-те, когато градът е обявен за климатичен морски курорт с национално значение. Тук са построени множество почивни лагери и станции на различни организации и предприятия от страната. В днешно време те отстъпват място на новопостроени хотели и вили, които предлагат около 5000 места в хотели и частни квартири.

9 юли 2021 г. “Да се удавя ли на плажа или да се застрелям в моргата? … или просто да гласувам в неделя”. Това се питам, след като прочетох какво се е случило с нашия сънародник от Чикаго Георги Бошнаков в Царево, в “Царството на тиквите”. И стигам до извода, че най-сигурно да пукнеш е, да си по-близо до “дупката”, за да е сигурно падането ти в нея. Или да излезеш от нея в неделя, ако си се почувствал “мъртво роден”!

Потърсихме Георги, който освен всичко е един от най-голямите реални радетели за българското в “Столицата нс България в САЩ”, за да ни разккаже лично.

Евгени Веселинов: Здравей Жоре, знам че с много голямо желание се връщаш в България и инвестираш пари. Но, виждам, че си в шок от действителността в управлението на красотите. Какво и защо?

Георги Бошнаков със съпругата си.

“С такова желание и любов дойдох. Толкова предимства, прекрасна природа, ниски данъци, добри закони, (ако има кой да ги спазва и управлява, смее се), и нaй-важното моята Родина. Взех си апартамент тук в Царево. Имам познати, които ми препоръчаха коректни строители (това е голям проблем в БГ, предполагам знаеш). Хората свършиха перфектна работа (изпълнители и подизпълнители). И ето разочарование, което те удря директно в сърцето, едно и също – управлението! Предполагам, че не зависи точно от кмета, но все пак той е един от хората, които може да натисне това да се случи. Стига са си прехвърляли отговорността…”. Това сподели Георги ексклузивно за BULGARICA от мястото на трагедията.

А, ето и разказа на Бошнаков за цялата случка на плажа.

Като нов жител на Царево ще си позволя да направя първия си пост (бел.ред. във ФБ).
Градчето е много приятно и хората са много дружелюбни и добронамерени.
Днес обаче се случи нещо на плажа, което предизвика

дълбокото ми възмущение. Не към хората, а към управата.

На плаж Нестинарка имаше нащастен случай – удави се човек. Това е част от живота за съжаление. Спасителите направиха, каквото им е по силите, но за съжаление не успяха да върнат човека към живота.

Полицията беше на мястото и всички чакаха да се появи линейката, за да приберат тялото. Това отне няколко часа

и след като се появи, тялото трябваше да се пренесе до линейката. Оказа се, че линейката се

кара от 55 годишна сама жена, от която се очакваше да пренесе сама тялото

от плажа до линейката (около 300-400 метра).

Помогнахме естествено, но от тук започват

въпросите и възмущението!
2021-ва година,

курортен град, хиляди туристи, курорти за милиони – само на плаж Нестинарка са 3 на брой! Това ли е, което можете да осигурите за хората – носилката, как не се разпадна незнам (беше от времето на втората световна).

Царево се обогатява с нови комплекси. Кмет на общината е Георги Лапчев (ГЕРБ) – от 2011 г., бивш лесничей и шеф на Горското стопанство. Църквата „Успение Богородично“ (1831 г.) самотно се извисява на южния полуостров на града.

Някой може ли да обясни, как се разпределят парите в този град, община, държава?!?!? Проверих – кметът е от ГЕРБ, така че е “наш човек”, с подкрепа от властта…

Толкова ли е сложно да се осигури нормално отношение към местните и почиващите?!?

Оправданието “няма пари” моля да не се споменава, че само от хотелите и заведенията са достатъчни да се осигурят нужните кадри и апаратура!

Иска се желание – нищо друго!

Обаче лозунгът “Работа, Работа, Работа” важи за 55 годишната жена, която е принудена сама да товари труповете – не и за богопамазаната управа, нали?!? Гледам да съм минимално циничен, но да попитам:

Вие луди ли сте, бе?!?

2 дни преди изборите, кой разбрал- разбрал!