Супер жега в Лос Анджелис, Калифорния с едни от най-високите температури за цялата година

Термометрите ще прескочат 40С°

15 юни 2021 г. Супер жега се оформя в района на Лос Анджелис, Калифорния до края на седмицата, като високите температури ще продължат и до края на месеца, като ще бъдат и едни от най-високите за цялата година.

15 юни 2021 г. Супер жега се оформя в района на Лос Анджелис, Калифорния до края на седмицата, като високите температури ще продължат и до края на месеца, като ще бъдат и едни от най-високите за цялата година. 

Днес от държавния център за климата направиха предупреждение за прекомерна топлина и опасно горещи условия с температури до 104F (40C).

КЪДЕ … Долина Санта Инес, Вътрешни долини на окръг Вентура, Крайбрежни долини на окръг Вентура, планини Санта Моника, долина Санта Кларита, долина Сан Фернандо и долина Сан Габриел.

/Santa Ynez Valley, Ventura County Interior Valleys, Ventura County Coastal Valleys, Santa Monica Mountains, Santa Clarita Valley, San Fernando Valley and San Gabriel Valley/

Предупреждението е валидно до петък вечерта, но данните на Меторологичния център показват подобни температури и до края на този месец.

Плажовете също няма да са спасение с необичайно горещите дни без вятър, като във Вентура и Малибу се очакват 86F градуса, a 97F е прогнозата за Лонг Бийч.

Не така е обаче с ветровете в южната част на Санта Барбара, с пориви от 40 до 50 mph, които предизвикаха вдигането на червения флаг за повишен риск от пожар, каза метеорологичната служба. Подпомогнати от ниската влажност и необичайно сухите разстения.

Водно спасение може да се намери в обществените басейни в Ел Ей, като повечето отварят точно навреме след пандемията за горещата вълна, от 14 до 18 ч. през седмицата, и от 13 до 17 ч. в събота и неделя, съобщи градският департамент за отдих и паркове. От следващата седмица работното време на басейните ще се промени, като ще бъдат отворени и сутрин през делничните дни. Пълен списък с басейни, техните адреси и часове можете да намерите на уебсайта на Отдела за отдих и паркове (Department of Recreation and Parks website).

Някои от най-горещите температури се очакват в районите в ниската пустиня, включително долината Коачела и Борего Спрингс, които ще видят пикове между 110 и 120F за цялата седмица

Екстремната топлина значително ще увеличи вероятноста за заболявания, свързани с топлината, особено за тези, които работят или участват в дейности на открито.

Пийте много течности, стойте в помещения с климатик и далеч от слънцето. Проверявайте роднини и съседи. Малките деца и домашните любимци никога и при никакви обстоятелства не трябва да се остават без надзор в превозни средства.