Байдън с/у Путин – всеки със своята истина (видео и на двамата)

Президентът на САЩ сподели за руския си колега, че “няма душа” и че е “убиец”

“Главата” на Русия му пожела здраве и избра “тъмни” моменти от историята на САЩ

Джо Байдън говори и за справянето с вируса до 4 юли, ваксините, проблемите с емигрантите на границата, връщането на военните от “зад граница”, съдебният случай с губернатора на Ню Йорк

Джо Байдън (снимка, като вицепрезидент на Барак Обама) и Владимир Путин.

18 март 2021 г. Президентът на САЩ Джо Байдън каза вчера, че смята, че Путин е убиец и че няма душа, а днес руският му колега Владимир Путин му пожела здраве.

Джо Байдън каза, че “не смята, че руският лидер има душа”, използвайки известна фраза на колегата си Джордж Буш, изрекъл преди две десетилетия, че се вгледал в очите на Путин и през тях разбрал душата му. Запитан, смята ли президента на Русия Владимир Путин за убиец, Байдън отвърна “Да, aз смятам това”. Това стана по време на обширно интервю на новия стопанин на Белия дом пред ABC News.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Владимир Путин ще “плати цена” за предполагаемо намеса на Москва в изборите, и добави “ще видите скоро”.

“Познавам го сравнително добре”, заяви Байдън и добави, че собственият му опит показва, че “най-важното нещо в отношенията с чуждестранни лидери е просто да познаваш другия”.

Изявлението на Байдън идва само ден след публикуването на публичната част от доклад на американското разузнаване, в който се казва, че Путин вероятно лично е насочвал кампанията за влияние на президентските избори в САЩ, в частност и връзката на Джо Байдън с корупция в Украйна и помощ от Китай, компрометиращи кандидатурата на Байдън за президент на САЩ.

В интервюто с Ей Би Си Джо Байдън говори и за справянето с вируса, като определи за крайна дата 4 юли – “Денят на независимостта” на САЩ. Той добави, че това ще се случи, въпреки, че не всички американци ще бъдат ваксинирани дотогава.

Американският президент отговори на въпрос и за нарастващите проблеми с емигрантите по южната граница на държавата, и голямото увеличение на деца на нелегални там. Байдън открито и ясно призова желаещите “да не идват, а да чакат по места”. За децата Джо Байдън поясни, че вече две служби се грижат за тях, а службите ще намерят телефонните номера на техните родители, и ще им се обадят, за да им дадат децата”.

Относно връщането на военните от “зад граница”, главнокомандващият на армията на САЩ изрази надежда, че скоро те ще бъдат у дома.

Президентът, избор на Демократите, даде мнение в интервюто, и за съдебния случай с губернатора на Ню Йорк, който е от неговата партия. Байдън заяви, че Андрю Куомо трябва да напусне поста си, ако обвиненията срещу него в сексуални посегателства бъдат доказани. 

Американската администрацията ще наложи нови санкции срещу Русия най-вероятно още в следващите дни, посочва агенция “Ройтерс”, като се базира на три източника.

Същевременно стана ясно, че в края на следващата седмица в ЕС ще се обсъдят промени в подхода към Русия след отказа на руската страна за сътрудничество по въпроси от взаимен интерес, които не се обвързвани с най-новите оценки на президента на САЩ Джо Байдън за руския президент Владимир Путин.

Първата публична реакция от Москва на интервюто на Байдън бе днес от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Той каза, че думите на американския президент са „безпрецедентни“ в отношенията между САЩ и Русия и добави, че отговорът на Русия ще бъде „абсолютно ясен“.

ОТГОВОРЪТ НА ПУТИН

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговори на вчерашните изявления на американския си колега Джо Байдън, като му “пожела здраве”, подчертавайки, че той го казва „без ирония, без шега“.

Путин предложи всеки “да се погледне в огледалото, защото много често всеки вижда себе си в образа на другия”. (“Kто как обзывается так и называется”).

Главата на Руската федерация хвърли поглед върху историята на Съединените щати, от “завладяването на континента Америка от европейците с изтребление на местното население и геноцид към индианците”, през робството, расизма, “отношението към черните дори и днес, поради което има движение “BLACK LIVES MATTER””. Владимир Путин напомни за атомната бомба в  Япония през 2СВ, като подчерта, че това е “безмислена военна атака на ядрена държава срещу неядрена, за изтребване на мирното население”. Вижте видео:

Русия извика посланика си в САЩ в Москва за консултации относно бъдещето на отношенията между двете страни, след изказването на президента на САЩ Джо Байдън. В изявлението на руското външно министерство се казва, че е извикало Анатолий Антонов обратно, за да обсъди бъдещето на отношенията на Русия със САЩ, за да се гарантира, че двустранните връзки няма да се влошат непоправимо.

Зам-председателят на Съвета за сигурност на Русия, бивш президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев определи острото изказване на президента на САЩ Джо Байдън за руския президент Владимир Путин като „цена на възрастта“. Той каза това пред журналисти, като припомни, че се е срещал с Байдън, когато настоящият американски лидер е бил вицепрезидент на САЩ, предаде TACC.

Всички световни и местни медии отбелязаха думите на американския президент Джо Байдън в интервюто му с Ай Би Си. Коментарите в социалните мрежи, също не спират. Скоро ще разберем и реални резултати.