Григор Димитров днес за победа на 1/4-финал в Австралия (15 февр вечер в САЩ + интервю)

Гришо направи подарък на българските фенове в Мелбърн

Григор Димитров се изправя срещу Аслан Карацев на 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия по тенис.
При евентуална победа съперник на 1та ни ракета на 1/2-финалите ще бъде Новак Джокович или Александър Зверев. Победителят от всеки от 1/4-финалите ще запише и $850,000 в банковата си сметка.

15 февруари 2021 г. Григор Димитров застава срещу Аслан Карацев за победа на 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия. В 08:00 часа вечерта (20:00) в понеделник по часовника на Калифорния, 22:00 в Чикаго, 23:00 в Ню Йорк и 6:00 сутринта във вторник в България или 3:00 след обяд м.вр. в Мелбърн, започва двубоят на първата ни ракета с руския квалификант. Мачът на „Род Лейвър Арина“ за място на полуфиналите, най-вероятно ще започне навреме, тъй като е втори на този корт, след непретенциозната среща на тайванката Су Уей Сие и японката Наоми Осака при дамите.

Денят на кортовете в Австралия остава интересен за феновете ма тениса, като ги очакват мачовете м/у #10 и #2 в женската схема Серина Уилямс и Симона Халеп. А, при мъжете ще излязат световният номер 1 Новак Джокович и 6-ят поставен Александър Зверев, които ще определят следващият съперник на победителя от мача на Гришо, т.е. … на Гришо! 

Аслан Карацев бе описан от Даниил Медведев като “тайното оръжие” на Русия по време на ATP Cup, а сега се убеждаваме, че това описание съвсем не е лишено от логика. Аслан е роден във Владикавказ преди 27 години, а сега стана 1ят дебютант от 25 години насам и едва 7-ят играч в Оупън ерата, който стига до тази фаза на състезание от Големия шлем.

По всичко изглежда, че Гришо трябва да бъде много внимателен до края на мача с Карацев, след изумителния обрат на руснака в последния мач в 5-сетов трилър (3:6, 1:6, 6:3, 6:3 и 6:4) срещу поствения под #20 в схемата Феликс Ожие-Алисим (Канада). И така руснакът стана най-ниско класираният тенисист в ранглистата, достигнал 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия от 30 години насам.

Победителят от Гришо и Карацев ще запише и $850,000 в банковата си сметка.

Българските любители на тениса в Австралия, нарекли се и с името “Team G” (Grigor), получиха специален подарък от Гришо – цяла мрежа с топки с автографи на нашата звезда.

Българските фенове в Австралия, този път ще бъдат пред екрана, като нас, но те не бяха забравени, нито от страна на коментаторите на някои от най-големите спортни медии в света, но и от първата ни ракета, заради които Гришо се чувства като у дома си на Australian Open.

Христина Стоева от фенклуба на българските любители на тениса в Австралия, сподели във ФБ, че световния №21 им е направил специален подарък.

„Здравейте, отбор G! Нашата безрезервна подкрепа (както на корта, така и извън него), не е останала незабелязана и в знак на признателност G (Григор Димитров, бел. ред.) ни е оставил сак с топки на AO 2021, подписани лично от него. Обещавам да дам от тях на всеки член на отбор G на следващия му мач (може да се наложи да ги ограничим до една на домакинство в зависимост от бройката), така че нека да продължим да излъчваме позитивна енергия и се надявам отново да се видим в „Мелбърн Парк“ след няколко дни (Даниел Андрюс по-добре да се стегне).

И ние пеем само за победа“

гласи поста на Христина.

След мача с Тийм, Григор даде специално интервю и за българската програма на радио SBS Австралия с нашата журналистка Фили Ландгман, която следи всеки мач на “ракета #1 на България” на АО:

УСПЕХ ГРИШО!

Как да гледаме тук:

Гришо и Пиронкова стартират на АО + ВСИЧКО ЗА ТУРНИРА + КАК ДА ГЛЕДАМЕ ТЕНИС

КОЯ Е Лолита – ЛЮБИМАТА НА ГРИШО:

Гришо бие, следва мач на връх Св. Валентин, но без публика, заради КОВИД, пресконференцията (видео)

Ммм