Гришо бие, следва мач на връх Св. Валентин, но без публика, заради КОВИД, пресконференцията (видео)

Григор Димитров играе на 14-ти, подаръка за любимата вече купил 

КОЯ Е ЛОЛИТА?

ВИЖТЕ ГО

12 февруари 2021 г. Григор Димитров днес спечели двубоя от III-я кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след 7 поредни успешни гейма в мача и отказване на Пабло Кареньо Буста, заради травма.

12 февруари 2021 г. Григор Димитров (18) днес спечели двубоя от III-я кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след 7 поредни успешни гейма в мача и отказване на Пабло Кареньо Буста (15), заради травма.

В двубоя си от 1/8-финалите, които са на връх празника Св. Валентин, Димитров ще играе с австриеца Доминик Тийм (3) или представителя на домакините Ник Кириос (47). Мач, който ще бъде лишен от зрители, заради спешното днешно затягане на мерките заради коронавируса. Иначе мачовете от Australian Open ще продължат по предварителния график, но поне за пет дни петък вечерта м.вр.по трибуните няма да има публика*.

Гришо изигра перфектна първа част срещу испанеца под #16 в листата, като успешно използва първите си две възможности за пробив и поведе с 4:0, последва втори пробив за 6:0 гейма и 1:0 сета. Категоричната победа в 1-ви сет бе подкрепена със спечелени девет от десетте разигравания при вкаран 1-ви сервис. Кареньо Буста пък “помогна” с допуснати три пъти повече непредизвикани грешки. 

Буста поиска помощ от физиотерапевт преди 2я сет, който подобно започна, а българинът записа четвърти последователен пробив. Тогава испанецът даде знак, че не може да продължи и мачът приключи.

Най-добрият български тенисист стигна 1/8-финалите в Мелбърн без загубен сет и пропуснати общо 21 гейма.

На пресконференцията, след успеха в III-я кръг на Australian Open Григор Димитров сподели мисли как се е чувствал на мача, за липсата на публика и за подаръка, който купил за Деня на любовта.

„Началото беше много важно, особено първите 4 гейма,” каза Григор Димитров на пресконференцията, след успеха над Пабло Кареньо Буста в третия кръг на Australian Open. 

“Успях да изиграя много постоянни геймове и мисля, че това оказа влияние. Мисля, че се намирам в добро състояние физически и психически. Днес не усетих необходимостта да опитам да играя повече или нещо такова. Мисля, че направих правилно нещата, които трябваше.“

Димитров също разкри, че вече се е приготвил с подарък за Денят на любовта. Той ще отиде при новата му изгора Лолита Османова**, която е плътно до Гришо е Мелбърн.

Лолита Османова

„Винаги има любов. Вече съм купил подарък, много съм доволен от него. Харесва ми. Всички ние сме основани на любовта. Не можем без нея. Не мисля, че трябва да е Свети Валентин, за да направиш нещо специално за човека до теб. Хубаво е да играеш тенис на този ден, така че се надявам да имам хубав ден. Ще ни липсва публиката, така че всичко, което може да добави нещо положително, е хубаво.“

ПОДРОБНОСТИ ЗА ЦЕЛИЯ ТУРНИР И ИЗЛЪЧВАНЕТО ПО ТВ “НА ЖИВО”:

Гришо и Пиронкова стартират на АО + ВСИЧКО ЗА ТУРНИРА + КАК ДА ГЛЕДАМЕ ТЕНИС

Лолита Османова

**Лолита Османова е дъщеря на руския олигарх Елдар Османов, и е позната във висшите среди със сватбата си с друг богат наследник 

Гаспар Адволян през 2017 г., син на милиардера Алберт Авдолян. Сватбата струваше над $10 милиона долара, която е сред най-скъпите в света, а на церемонията в ДОЛБИ (КОДАК) ТИАТЪР в Лос Анджелис, Калифорния пяха Лейди Гага и Джейсън Деруло. Бракът издържа едва година. 
Османова е изпълнителен директор на Luxury International Magazine.
 Лолита живее в Монако и играе тенис на същото място, на което тренира и Григор Димитров. Още от началото на турнир АО в Мелбърн Лолита подкрепяше Гришо от ложите заедно с неговия щаб. Маската на лицето й пречеше да се разбере коя е тя.
Преди 2 години в социалните мрежи се появи снимка как Лолита играе тенис в Монте Карло с текст под заглавие:
„Спортът възпита характер в мен!“
“На 8-годишна възраст ме изпратиха да играя тенис. През следващите 10 години никой не ме виждаше, освен родителите ми и от време на време. Повярвайте ми, никой професионален спорт няма да ви зарадва, когато тренирате 3 пъти на ден от 9 часа сутринта и имате само един почивен ден, който родителите ви казват, че трябва да прекарате у дома, за да се възстановите за следващата седмица. Честно казано, аз мразех този спорт и спортът като цяло. Това са вечни такси, полети, нерви, липса на сън. Пригответе се за факта, че детето ви няма да има приятели, които не са свързани със спорта. Ежедневието ми беше такова: 9 часа сутринта – загряване на корта (1 час), кратка почивка, обща физическа подготовка за 1-2 часа, а работният ден завършва с тренировка на корта за 2 часа. Вкъщи сте в 18:00 часа, в задъхано състояние искате да се разхождате с приятелите си, но не можете, тъй като утре имате тренировка. И така всеки ден … Попитайте дали съжалявам? Бих ли дала детето си на тенис? Ще бъдете изненадани, но определено отговорът ми е ДА! Това ме научи на дисциплина, ред, способност да побеждавам и да призная поражение, научи ме, че за да получиш нещо, трябва да положиш усилия. Спортът възпита характер в мен! Може да имате талант, но ако не го развиете, той ще умре във вас.
 
Приключих по собствена желание след множество травми, с които ми беше трудно да се справя психологически. Една контузия, малко почивка и излиташ от класациите. Не оказвайте натиск върху детето си, хвалете го, насърчавайте го, повярвайте му.
 
След това спортът беше полезен, участвах на надпревара за арменската общност и спечелих злато, което ни помогна да спечелим в общото класиране. Също така, сега, по време на тренировка, мускулите ми, свикнали на стрес, се възстановяват по-бързо и резултатът вече се вижда за кратко време”, пише Лола.

***Ден №5 на АО’21, “фаталният” петък 13-ти, ще бъде последният със зрители, поне до заключителните етапи на турнира. Австралийският щат Виктория влиза в 5-дневен локдаун заради клъстер на COVID-19 в Мелбърн. Новите случаи се свързват с хотел Holiday Inn на летището, като 5 от 13 заразени са местни жители. Всички те са от британския щам на вируса, който се счита за много по-заразен.

Mmm