„Пулев е много труден боец и Джошуа да не е прекалено самоуверен” – Хюи Фюри (видео)

“Пулев ще създаде проблеми на Джошуа в ранните рундове, “потъва” в по-късните”

Загрявайте с видео на целия двубой!

Кубрат Пулев след края на мача през 2018 с Хюи Фюри. Още тогава Кобрата сподели, че е готов да излезе срещу Антъни Джошуа.

9 декември 2020 г. (Лондон) Хюи Фюри добре знае опасността, която Кубрат Пулев носи, след като по-рано му е “сърбал попарата”, и е убеден, че Антъни Джошуа не трябва да бъде прекалено самоуверен.
Фюри е една от 28-те жертви в тефтера на Пулев със записано единственно поражение от Владимир Кличко през 2014 г.
Не са минали и две години, откакто Анди Руиз младши срути Джошуа, а сега Фюри простичко и директно предупреди 31-годишния британец: „Пулев е много труден боец”!
“Той (Пулев) ще създаде проблеми на Джошуа в ранните рундове. Ако (Джошуа) остави Пулев да се задържи, ще има проблеми. Мисля, че Пулев “потъва” в по-късните рундове,” споделя Хюи Фюри пред Скай спорт.
“Не му позволявай да се чувства удобно,” казва Фюри в подкрепа на сънародника си Джошуа, и допълва думи за неговата загуба от Кобрата.
“Очевидно бях зле, след аркадата във 2-я рунд и като заложих всичко в 3-я. В 8-я той (Пулев) започна да забавя темпото. Защитата му омекна и тогава успях да го разклатя. Но нямах сили да го довърша,” завършва Хюи.
Джошуа знае, че победата срещу Пулев може да създаде апетитна перспектива за две битки срещу братовчеда на Хюи – Тайсън Фюри през 2021 г. за безспорната корона в тежка категория.
Шампионът Джошуа трябваше да се изправи срещу задължителния претендент на IBF още през 2017 г., но контузия го принуди да се оттегли, която бе коментирана от различни гледни точки.

През ноември носителят на пояса на Световния боксов съвет Тайсън Фюри призова Антъни Джошуа да насочи вниманието си към следващото предизвикателство (Кубрат), преди да мисли за мач между двамата. 
На Хюи Фюри определено не му върви срещу бойците от бившите Соц-републики, а сега в събота отново ще му се наложи да се бие със славянин от Източна Европа. След като 26-годишният Хюи “отнесе плувката” от Александър Поветкин и загуби от Пулев през 2018 г., сега на ринга той се изправя срещу здравия поляк Мариуш Вах, в мач от предварителните срещи в Лондон, преди основния двубой на Кобрата с Джошуа.

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ПОБЕДИТЕ – ЦЕЛИЯТ ДВУБОЙ КОБРАТА – Хюи Фюри

“Учиме ги младите”, беше първият коментар на Кобрата след края на мача през 2018 с Хюи Фюри. Още тогава Кобрата сподели, че е готов да излезе срещу Антъни Джошуа.

Тогава Кобрата показа страхотна форма пред родна публика и надигра категорично братовчедът на бившия световен шампион Тайсън Фюри.

Хюи започна активно, но Пулев спечели 1я рунд, a във 2я българинът успя да отвори аркада на лявата вежда на съперника си с точен ляв прав. Британецът взе 3я рунд, но след това Кобрата продължи да доминира. 

Критичният момент за Пулев дойде в 8я рунд, когато Фюри го намери с тежко дясно кроше, но Кубрат успя да се задържи и стабилизира ситуацията. В следващите рундове българинът напълно доминираше и търсеше нокаута, но Фюри не падна до края на последния 12-ти рунд.

В крайна сметка Пулев спечели с единодушно съдийско решение и записа 26-та от 27 мача на професионалния ринг, и така стана официален претендент за пояса на IBF, притежание на Антъни Джошуа, втори шанс, който ще получи тази събота в Лондон, за да стане световен шампион при най-тежките.

ПРИПОМНЯМЕ

Кобрата с/у Джошуа – точно кога, как да гледаме “на живо” и реално срещу кого?

Ммм