Кубрат Пулев и Ивайло Гоцев за двубоя с Антъни Джошуа – ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЮТА + мнението на Еди Хърн (+ видео)

100% сигурен мач през октомври-ноември, прилики и разлики м/у 2017 и сега – парите и спорта, как е и къде ще тренира Кобрата – в България и в САЩ, кой е в екипа му, има ли американска виза, състоянието на контузения Ей Джей, билетите за битката в Лондон 

К. Пулев: “Каква драма е живота! Хайде сега да играе така, какъв е проблема. Нали е големия шампион! И сега бия, и през ноември пред публика!”

Гоцев: “По време на пандемията с коронавирус много хора “свалиха маските” и разбрахме кой кой е. Мач ще има, за публиката чакаме решение!”

Еди Хърн: “AJ скоро ще бъде добре. Очаквам срещата да бъде около ноември с публика”

Кубрат Пулев и Ивайло Гоцев (л) в Сан Диего, Калифорния, след като Спортната комисия на щата възстанови лиценза на Кобрата. На 22 юли 2019 г. приключи сагата с “целувката на Суши”. Фото: Евгени Веселинов, БУЛГАРИКА (bulgarica)

    23 юни 2020 г. “Мачът на живота” на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев срещу световния шампион в тежка категория от WBA, IBF и WBO Антъни Джошуа, 100% ще бъде през ноември, договорът е подписан. Това ни каза Кобрата и веднага се сети, как съдбата е върнала събитията от 2017-та, но в “обратна” посока. Времето на двубоя бе потвърдена и от двамата менаджери – Ивайло Гоцев и Еди Хърн. 

    Разговаряхме лично с двамата българи, които заедно вървят от три години по пътя за най-високото отличие за България в професионалния бокс, защото смятаме, че тяхното мнение, т.е. нашето българското, са много по-важни от това на британските им колеги и противници. Разбира се, ще видите и “другата страна”, какво казва водача на Ей Джей, който бе цитиран от родните и чужди медии.  

Кубрат Пулев навсякъде с българското знаме и готов за битка. Photo: Evgeni Veselinov, BULGARICA

   “Здравей Евгени, каква драма е живота, а? През 2017-та когато трябваше да играем с Джошуа и аз се контузих сериозно, той каза, че бил се “контузвал многократно и че моята контузия била лека и съм могъл да се състезавам така”. И се надсмиваше. Еее, дойде момента той да е контузен, хайде сега да играе така, какъв е проблема. Нали е големия шампион! И сега бия, и през ноември пред публика!” Това ни каза големият брат Пулев днес, в отговор на въпрос какво се случва с мача с Джошуа, едновременно щастлив Кобрата, че в живота има закономерности на съдбата, които винаги показват кое е право, и кое криво, както и винаги така тотално уверен в своята победа.

   “Но както и да е, аз съм в готовност и още тогава казах, че такъв мач между него и мен ще има и че моята контузия ще мине и ще дойде момента да се срещнем и аз ще го победя,” спомня си най-известният българин в бокса онова време преди три години, когато целият свят пак чакаше да види заветния двубой за “перлата в короната” на профи-бокса – световната титла в тежката категория.  

   “Съгласихме се с всякакви условия и претенции, включително и ултиматума да играем в Лондон! Подписан е договора за мача и аз очаквам само да фиксираме точната дата през ноември. Надявам се ситуацията с коронавируса да отихне малко и мача да се проведе с много хора, които искат да гледат на живо!” Това каза Кубрат Пулев, по повод питането ни условията за двубоя с Антъни Джошуа.

   “Потдържам форма с общо физическа подготовка и съм в готовност за здрави тренировки! Знаеш, сила съм и само напред към победата. България ме зарежда и играя за нея! Обичам я! Не забравям българите в Щатите, които ми дадоха още сили в битките там! Благодаря на теб, и на всички за неспиращата подкрепа, която е най-важна за мен!” Така убеден бе Кобрата, който намери време, за да сподели как се чувства преди “мача на живота му”. 

  “Любовта се дава капка по капка” – това пък бе посланието на Кубрат към всички, негови фенове, като можете да чуете “на живо” и последните му думи, които сподели след уморителната тренировка днес: 

 

TEAM PULEV тръгва и за Джошуа На 21 март 2019 отборът Пулев (л-д) Джон Уърт (адвокат), Тервел и Кубрат Пулев, Ивайло Гоцев (менаджер и промоутър) бяха в известната боксова зала WILD CARD на легендата Фреди Роач в Лос Анджелис, Калифорния. Фото: Евгени Веселинов, БУЛГАРИКА (bulgarica.com)

    Но, какво е един съзтезател в професионалните бойни спортове без агент, без приятел, без човек, който да се грижи за всичките неща извън залата? А и ако нещата съвпаднат, и те двамата се окажат българи, няма как да не говоря и с тях двамата. Веднага потърсихме и Ивайло Гоцев менаджер и промоутър на Кубрат Пулев от три години, а се оказва, че се познават от 20. Открихме го в Лас Вегас, където живее, и където вече са всички най-големи организации на бойците от октагони и рингове. “Империята на греха”, където денонощно всичко е позволено, и навсякъде, а битките по арените са едни от най-тачените, и повечето големи “гладиатори” вече живеят и тренират там.   

   Естественно, започваме с най-важния въпрос – сигурен ли е мача на Кубрат с Антъни, и кога. “Черно-бялото” потвърждение е мигновенно, като Гоцев добавя и “цветни щрихи” за двубоя.

   Питаме и за 2017 г., за която Кобрата ни напомни, какви са приликите и разликите, най-вече в хората в тази мулти-милиардна индутрия – професионалния бокс, а за тези наоколо. Отговорът му е безмилостно откровен и точен, за това, къде е границата м/у парите и спорта.

   Ивайло живее в Съединените щати от 34 години, и човек не може да не го попита за най-болната тема на Америка, и на света сега – коронавируса. Но, не “дежурният въпрос” за лошия COVID-19 – какво ни причини, а обратното – на какво ни научи. Гоцев отново бе директен – “паднаха маските и видяхме кой кой е”, даде примери с чувство. 

   Двамата менаджери непрекъснато били във връзка и решавали текущи проблеми, кои са новите лица в екипа на Кобрата и къде ще тренира най-добрият ни боксьор бяха следващите точки от разговора ни с Ивайло Гоцев.

   Научихме какво се случва с един позаглъхнал случай с Кубрат Пулев – неговата американска виза.

   Стана ясно и за билетите за мача в Лондон, въпрос който вълнува абсолютно всички фенове на Кобрата и Джошуа.

   За финал Гоцев ни разкри и неговият девиз за мача, и въобще, върху който според него трябва да се концентрира всеки – “Заедно – За Едно”! И добави “за България”! 

   ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:

+++

КАКВО СЕ СЛУЧВА В ЩАБА НА АНТЪНИ ДЖОШУА?

“Мачът на живота” на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев срещу световния шампион в тежка категория от WBA, IBF и WBO Антъни Джошуа, е много възможно да се състои през ноември т.г.

  
   “Имам чувството, че мачът срещу Пулев ще се случи през ноември. Наистина вярвам, че ще започнем да виждаме публика, още към края на август, със сигурност през септември-октомври, и ще бъде фантастично Ей Джей (Аntony Joshua, AJ) да играе срещу Пулев пред публика“, заяви агентът на британеца Еди Хърн в интервю за авторитетния местен таблоид “Сън”, а двубоят да бъде на собствен терен във Великобритания.
   Двамата най-добри при тежките трябваше да излязат на ринга на 20 юни в Лондон, но срещата беше отложена заради пандемията от коронавирус.

    Еди Хърн сподели и за състоянието на Джошуа, който сега се придвижва с патерици.

   “AJ има незначителен проблем в коляното, което беше превързано, но скоро ще бъде добре и няма да има проблеми с датата. Затова очаквам срещата да бъде около ноември,” сподели Хърн.

Специалната медицинска скоба на коляното на Джошуа, беше видяна по време на протеста на Black Lives Matter във Уотфорд, където имаше фенове, които се страхуват за предстоящите двубои. Но, агентът му твърди, че това е само предпазна мярка след контузия в тренировките. Фото: РОЙТЕРС

   “Не е приятно да се придвижва с патерици, но контузията няма да повлияе на кариерата му през 2020 година и въобще. След 3-4 седмици, когато сме сигурни, че всичко е наред, той ще поднови тренировки. Той усещаше някакво придръпване в лявото коляно. Направихме скенер. Няма нужда от операция, което е добра новина. Просто той трябва да бъде внимателен, да избягва тичането и тежките натоварвания през следващите няколко седмици”, каза Хърн.

Статистиката за мача а Кубрат Пулев с/у Антъни Джошуа показва равни сили, вкл. % на победите. Разликите са в нокаутите, където Джошуа е със 75% (21 от 24 победи), а Кобрата е на 50% (14 oт 28). Физически, почти еднакво високи – 194 см за Кобрата с/у 198 за Ей Джей, с повече килограми при Пулев. Фото-кредит: Сън

ПРИПОМНЯМЕ ВСИЧКО ЗА КОБРАТА В САЩ, КЪДЕТО БУЛГАРИКА БЕ ПОСТОЯННО С НЕГО:

УНИКАЛНИ ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЮТА И ВИДЕА НА КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ В САЩ 

Във ФБ-страницата BULGARICA и на личния профил Evgeni Veselinov ще намерите и директните включвания от мачове и посещения на братя Пулеви в Калифорния и Лас Вегас. Ето някои от тях:

Братя Пулеви – Кубрат и Тервел, пристигат с екипа си в една от най-известните боксови зали в Лос Анджелис, където тренираха българчета:

Кубрат пристига за мача на Тервел 

Кобрата влиза в залата за мача с Богдан Дину 

МММ

Кубрат Пулев след победата над американеца Райдъл Букър, посрещнат от феновете, след като слезе от ринга във Фресно, Калифорния

МММ

МММ

МММ