Бийонсе с ново парче – химна “Черен парад” за борбата и бизнеса на “черните” (чуйте го + видео)

     Всички приходи отиват за неин фонд за бизнеси на чернокожи в нужда

През 2019 година Бионсе подписа договор с АДИДАС за нейна линия в облеклата и обувките на компанията, с което върна на пазара нейната марка Ivy Park, и да разшири бизнесите си, извън пеенето. Миналата седмица звездата подписа договор и с Уолт Дизни за $100 милиона за нови 3 проекта до 2021 г. Десетки милиони долари идват при звездата и от Лореал, Пепси, Нетфликс, Американ Експрес, Самсунг, Форд, хранителната верига “Червеният рак” и други. През януари т.г. Бионсе подписа мулти-милионен договор съз звукозаписната компания Columbia Records, която е част от Sony Corporation (SNE). Преди година богатството й бе оценено на над $600 милиона долара, а заедно със съпруга си Джей Зи притежават над $1 милиард и половина. Фото: Инстаграм

    19 юни 2020 г. Може би си спомняте преди време, когато попитах “къде са звездите в Холивуд и ЛосАнджелис” при протестите там, и изказахме предположение, че ще се появят, когато има “нещо за продаване”, т.е. когато дойде време да се правят пари. Няма кой от звездите тук да ти се занимава с глупости и протести, като нашите големи имена по митингите на СДС и кампании на БСП и ГЕРБ.
    И ето хоп, първа възможност и готооово!
    Не след дълго, след като Бионсе дебютира в инициативата “Черен Парад” (Black Parade) в подкрепа на бизнесите с “черни” собственици, както съобщи “Холивуд репортер”, то тя извади и сингъл със същото име на “връх” деня, вкойто почитат тези, които са били рпби в САЩ, но датата все още не е официален празник на Съединените щати. Точно по времето на протестите в защита правата на афро-американците, обхванали цяла Америка.
    Сега всички защитници на правата на “черните” трябва да запеят новото парче на “черната перла” по улиците, евентуално да си го купят и да са щастливи, както и изпълнителката.
    В „Черен парад“ Ар енд Би певицата обсъжда връщането си в „родината“ и напомня на себе си, че не може да забрави историята си и деня, който отбелязва края на робството в САЩ „Juneteenth Weekend”, написа Бионсе в поста си на профила BEYONCE INSTAGRAM.
   “Надявам се да продължим да споделяме радост и да празнуваме един с друг, дори в разгара на борбата. Моля, продължете да помните нашата красота, устойчивост и сила.” – пише звездата.
Бионсе качи новото си произведение и на профила си в Ютюб:

    Всички приходи от “Черния парад” ще отидат за фонда на Бионсе BeyGOOD, който облагодетелства чернокожите бизнеси в нужда, добавя звездата, докато самата песен “празнува вас, самите вас и вашата радост”.
Black Parade платформата на Beyoncé, стартира по-рано през деня, и насочва посетителите към различни фирми, притежавани от “черни”, в сферата на изкуството и дизайна, красотата, модата, дома, начина на живот, ресторантите и баровете, услугите и категориите за здраве и здраве.
   На фона на протестите в цялата страна заради расовата несправедливост, по-рано през седмицата Бионсе пък подаде отворено писмо до гл. прокурор на Кентъки Даниел Камерън с искане да бъдат повдигнати обвинения на служителите, участващи в смъртта на Бреона Тейлър. Днес, само 2-3 дни по-късно, кметът на Луисвил Грег Фишер обяви, че един от тримата служители, замесени в трагичния случай, е уволнен.

+++

Бийонсе е най-номинираната певица за Грами, и 2ра в наградите с 6 “златни грамофончета”, само с едно по-малко от Доли Партън.

   Акцентите в кариерата на Бионсе включват 23 награди „Грами“, 22 хита на „Билборд № 1“, 26 награди за MTV Video Music Awards и 9 американски музикални награди, награда Peabody, сред безброй други престижни отличия.
Освен това Бионсе е най-награждаваният изпълнител на наградите BET Awards и Soul Train Music Awards.
Бионсе е и един от най-продаваните музикални изпълнители на всички времена с продадени над 100 милиона записа.
   Тя е написала или съавторила големи хитове в множество жанрове, вкл. песни №1, като Crazy In Love (ft. JAY-Z), наред с много други. 
   През цялата си кариера тя записва със суперзвездни изпълнители, включително Ед Шийран, Дрейк, Лейди Гага, Кани Уест, Ники Минаж, Миси Елиът и Кендрик Ламар, които са само няколко от многото.
В допълнение, Бионсе стана 1-та афро-американска жена и 2-та жена, която някога се прибра в къщи с престижната награда ASCAP Pop ‘Songwriter of the Year’ за работата си с Destiny’s Child.

Бийо̀нсе Жизѐл Но̀улс-Ка̀ртър (Beyoncé Giselle Knowles-Carter) е американска певица, актриса, авторка на песни и продуцентка. Родена е на 4 септември 1981 г. в Хюстън, Тексас в семейството на Матю Ноулс, мениджър на „Дестинис Чайлд“, и Тина Ноулс, която се занимава с изработката на костюмите на групата. Кръстена е на ржденното име на майка – Бейнис. Има сестра на име Соланж, която е с пет години по-малка и също се занимава с музика. Като момиче Бийонсе ходи на уроци по танци, където една от инструкторките забелязва нейния талант. На 7-годишна възраст Бийонсе изпълнява Imagine на Джон Ленън в шоу за таланти и печели награда. В продължение на две години е солистка в църковен хор. Учи в The High School for the Performing и Visual Arts в Хюстън, Тексас. На 8-годишна възраст Бийонсе и дългогодишната ѝ приятелка Кели Роуланд се срещат с Латавия Робърсън на прослушване за детска музикална група. Бащата на Бийонсе създава трио, към което по-късно се присъединяват Летоя Лъкет и други момичета. Матю ги кара да пеят в движение, като тичат, за да ги подготви за сцената. Така се създава първата група, наречена „Гърлс Тайм“. Представят се в шоуто Star Search. По-късно четирите момичета се наричат „Дестинис Чайлд“, а Бийонсе взима по $5 долара от роднините си, за да име прави шоу. През 2000 година Бийонсе изпада в депресия и съди баща си.  

Така Бионсе става известна през 1997 г. като част от арендби групата „Дестинис Чайлд“.Скоро след получаването на 5 номинации „Грами“ през 2000 г. Летоя и Латавия напускат групата. На тяхно място идват певиците Мишел Уилямс и Фара Франклин. На раздаването на наградите „Грами“ групата взима две награди – за „Най-добра арендби песен“ и за „Най-добро арендби изпълнение“ – и двете за Say My Name. Вече като трио, „Дестинис Чайлд“ издават третия си албум, Survivor, който излиза през пролетта на 2001 г. Печелят „Грами“ за „Най-добро арендби изпълнение на група“ през февруари 2002 г. След три успешни студийни албума през 2003 г. Бийонсе издава първия си самостоятелен албум Dangerously in Love, който заедно с първия сингъл от него Crazy in Love става номер 1 в класациите на списание „Билборд“.

    След затвърдения успех като солова изпълнителка Бийонсе издава последен албум с „Дестинис Чайлд“, след което групата се разделя. През 2006 г. издава втория си самостоятелен албум B’Day, от който са хитовете Déjà VuIrreplaceable и Beautiful Liar (в дует с Шакира). Със следващия си албум I Am… Sasha Fierce тя печели рекордните за жена 6 награди „Грами“ за една нощ. Той включва хитовете Single Ladies (Put a Ring on It), – печели „Грами“ за Песен на годината, If I Were a BoyHalo и др.

   На 4 април 2008 г., на тайна церемония, Бийонсе се жени за Джей Зи. В началото на годината тя започва записите за третия си солов албум I Am… Sasha Fierce, които продължават близо година, но пък се превръща в третия ѝ пореден солов албум, завоювал челните места в класациите по продажби – само за три седмици албумът продава над милион копия. If I Were a Boy става четвъртият номер едно сингъл на Ноулс във Великобритания, то Single Ladies (Put a Ring on It) се превръща в петия номер едно сингъл на певицата в класацията Hot 100 на „Билборд“ в продължение на четири седмици.

   През април 2009 г. Бийонсе започва турнето си I Am… Tour, което има 110 дати в различни градове на шест различни континента. На 18 януари 2009 г. Бийонсе има честта да пее за първия танц на президентската двойка след встъпването на 44-я американски президент в длъжност – Барак Обама.

   Бийонсе участва в няколко успешни филма, сред които: „Остин Пауърс в Златния член“, „Розовата пантера“, „Мечтателки“ и др.

    През 2011 г. по време на изпълнението си на Love on Top на наградите на MTV Бийонсе обявява, че е бременна, и чупи рекорда в „Туитър“ за най-много туитове в секунда. Наградите са най-гледаните в историята с 12,4 милиона зрители. През 2011 г. излиза албумът ѝ 4, с който тя се отклонява от поп музиката и се връща към традиционното арендби звучене, с елементи от фънк, соул и хип-хоп музиката. От този албум като първи сингъл излиза песента Run the World (Girls).

 

Джей Зи и Сър с фракове, Бионсе и Блу Айви като булки, Руми ми пък си е сложила крачето, като майка си. Фото: Опра Магазин

    На 7 януари 2012 г. Бийонсе ражда първата си дъщеря – Блу Айви Картър. Бащата на детето ѝ е рапърът Джей Зи.

    В периода от юни 2012 г. до юни 2013 г. Бийонсе и Джей Зи заемат челно място в класацията на списание „Форбс“ за най-богатите двойки в шоубизнеса. С общи доходи от около 95 млн. долара поп певицата и рапърът са най-високо печелещата двойка знаменитости в класацията за втора поредна година. Общите им доходи към 2017 г. са $1,16 милиарда долара.

    През 2011 г. излиза албумът ѝ 4, с който тя се отклонява от поп музиката и се връща към традиционното арендби звучене, с елементи от фънк, соул и хип-хоп музиката. От този албум като първи сингъл излиза песента Run the World (Girls).

    Следващите си албуми, Beyoncé и Lemonade, издава без никаква промоция, без интервюта и без предварително обявяване. Те са издадени като визуални албуми и имат огромен успех. Beyoncé съдържа 17 клипа, а Lemonade е излъчен като едночасов филм по HBO.

   Сингълът Formation е с политически насочен видеоклип срещу полицейското насилие над чернокожите, което предизвика остра критика от някои, но и високи оценки от повечето медии и критици заради посланието и смелата позиция. Клипът има над 212 милиона гледания в Ютюб.

   През 2013 г. Бийонсе изпълнява американския химн на церемонията по встъпването в длъжност на Барак Обама, а само след няколко дни пее на „Супербоул“. През декември с.г. Бийонсе неочаквано издава 5-я си албум Beyoncé в iTunes без никаква промоция и предварително официално обявяване. Албумът дебютира на 1-во място в „Билборд 200“, като това е 5-ят ѝ пореден албум с №1 дебют. Албумът получава одобрението на критиците и продава 1 милион дигитални копия в света само за 6 дни, което прави по близо 2 броя на всяка секунда. Той излиза заедно със 17 клипа към песните в него, а всичките записи и клипове са правени в тайна. В него се засягат по-мрачни теми, които дотогава не са присъствали в творчеството ѝ, като: булимия, страхове и несигурност в брака и майчинството, феминизъм и др. 

   На видео наградите на MTV през 2014 г. Бийонсе получава специалната видео награда „Авангард“ на името на Майкъл Джексън за цялостен принос и изпълнява 16-минутен микс на всички песни от албума. С.г. тръгва на съвместното с Джей Зи турне On the Run, което е изключително успешно с приходи от $109,7 милиона долара само за 21 дати, т.е. средно по $5 милиона и 224 хиляди на концерт.

   На 57-ите награди „Грами“ през 2015 г. Бийонсе получава 6 номинации и печели 3 награди. Очакван победител е в категорията „Албум на годината“, но за изненада на всички не е наградена и Бек взима наградата.

   На 6 февруари 2016 г. Бийонсе издава песента Formation със заснет видеоклип към нея. На следващия ден по време на 50-ото издание на „Супербоул“ тя пее заедно с Бруно Марс и „Колдплей“ и изпълнява новия си сингъл. Веднага след това е обявено турнето The Formation World Tour, което продължава до октомври същата година. С приходи от 256 милиона долара турнето печели „Турне на годината“ на Американските музикални награди.

На 23 април 2016 г. телевизия HBO излъчва едночасовия филм Lemonade. Веднага след това е пуснат отново неочаквано албум с песните от филма. Lemonade дебютира на 1-во място в „Билборд 200“ и Бийонсе става единственият изпълнител, който дебютира на 1-то място с 1-те си 6 албума. 12-те песни влизат в класацията Hot 100 на „Билборд“ и така Бийонсе е 1-та изпълнителка с 12 или повече песни в класацията наведнъж. Албумът засяга въпроса за положението на чернокожата жена в съвременното общество и проблемите на чернокожите с полицията в САЩ. Заради текстовете на някои песни се появяват слухове за изневяра от страна на Джей Зи, която не е потвърдена или отречена от нито един от двамата.

   Lemonade се превръща в най-одобрения от критиците албум на Бийонсе. Списание „Ролинг Стоун“ оценява албума с 5 звезди и го поставя на 1-то място в годишната си класация за албуми, а 1-я сингъл, Formation – на 1-во място в класацията си за песни. Филмът получава номинации за наградите „Еми“, а на наградите на MTV има 11 номинации и печели 8 награди, включително и „Клип на годината“ за Formation. На 59-ите награди „Грами“ албумът повежда с 11 номинации, но успява да спечели само 2 награди. Адел печели „Албум на годината“, но при речта си казва, че Lemonade е заслужавал победата повече, и счупва статуетката си на две, за да даде другата половина на Бийонсе. В класацията на списание „Тайм“ за „Личност на годината“ за 2016 г. Бийонсе заема 6-о място.

  Към 2020 г. Бийонсе е най-номинираната певица на най-престижните музикални награди „Грами“ със 70 номинации и 2-та най-награждавана певица с 24 награди. Тя е най-награждаваният изпълнител на всички времена на наградите на MTV, наградите на телевизия BET и Soul Train наградите. 

    Отличителният ѝ глас, сценичното ѝ поведение, образът ѝ на феминистка и защитничка на правата на чернокожите, заедно с успешните ѝ турнета и албуми, я утвърждават като световна звезда и една от най-влиятелна фигури от началото на XXI век.

Mmm