“Новото-нормално” е “старото-ненормално”

Празниците ни правят живота – Thank you

Размисли на редактора по време на вирусни купони и народни паради

Торта-тоалетна хартия, много яко, а? Чудиш се за коя дупка да я използваш, да се нахраниш, или да се пречистиш. Майстор на туй парче и много други е Мариела Иванова от Лос Анджелис, Калифорния. Евала!

24 май 2020 г. Карантинирам в Града на Ангелите, където всички може би сме дяволи, и чета нещо на български, за да се надъхам и да изригна със слово за неговия голям празник, така също на писменността, на културата, на фона на едно мъничко вирусче. 

“Да, ама не”!

Само букви и цифри ме удрят по главата, падащи от новините. В един момент уаааоооу, както казват емоционалните американци, идва ми изречение, после второ, трето, дата, празник, спомен, емоция. Давай да пиша, че започвам да забравям, нищо, че утре тук пък е празникът на паметта.

Около деня на освобождението от робство (3 март) България падна под “новото нормално” робство – да я наречем карантина, не чак “извънредно положение”.
Около деня на Славянската писменост, т.е. българската писменност и култура, дадоха думата на българите, слово, на техен, само наш език!
Около Деня на Обединението 6-ти септември се очаква освободените да се обединят по време на “новото-нормално”!
Около Деня на независимостта 22-ри септември пък се очаква българите пак да станат Независими у дома!
Горе-долу България с всенародните си празници даде “тон за песен” на целия свят!
ЛосАнджелис не изостава, ще бъде Независим на празника на независимостта, а частично и напомнящо свободата се отвори на Деня на паметта. През ноември американците, около Деня на ветераните и Деня на благодарността, по старому и по ветерански-американски ще благодарят, е така, ама “nice”, че имат работа “от вкъщи” и на президента за помощите. А той ще бъде избиран измежду полит- и бизнес- ветерани в пенсионна възраст. А хората вече въодушевени от промените, по традиция ще започнат да поръчват по интернетО подаръци за рождението на Бога Иисус Христос, които дЕдо Коледа ще им донесе с куриер с маска. Някои ще очакват и дЕдо Мраз, който ще извади Източната торба с изненади.
“Новото-нормално” по света е “старото-ненормално” локално, щатско, федерално, общинско, областно, губернийско, провинционално, зоново, съюзно, континентално, световно … красиво и фалшиво! И ако не си фалшив, не си щастлив!
При короната поне е ясно, че си “в кафеза”, а без нея и това не знаеш – в кафеза ли си, или така ти се струва. Едни правят нещата да се случват, други гледат как се случват, а трети се вайкат как е възможно това да се случи! А сега де, вие от кои сте?
Са да видим, дали ще има хора да харесат преминалата вирусна коронка, както някои си харесват комунката, царството, Райха и “хотел Калифорния”, пардон Америка от стари времена, та чак и “ловуването на вещици”!
Отивам до кенефа! Ако не друго, защото от карантината и запек ме хвана, то ще повърна, ако съм глътнал некой вирус, да излезе, където си требва.
Като се върна ще хапна парче от “новата-нормална” торта! Формата на това, което е “новото-нормално” нужно – канче с манджа и тоалетна хартия! (на снимката). Или си беше така, вече не помня, толкова много спазвам правилата. Изолиран ли съм, временно ме изолираха ли, или пък завинаги?
Не знам, проЗД съм!
Затова и за друго не се сещам!
Да ни е сладко!
И не говорете с пълна уста!

А са участвУвайте в тоз пол: