Допълнителни пари за Лос Анджелис за коронавирус – имате 3 дни да се запишете (14-16 април)

Кмета на Ел Ей Ерик Гарсети обяви дебитни карти ($700-1500) за жители с доходи под прага на бедност

Сайта се срина за по-малко от час, но ще работи

Кмета на Ел Ей Ерик Гарсети обяви дебитни карти ($700-1500) за жители с доходи под прага на бедност

14 април 2020 г. От днес жителите на Лос Анджелис с ниски доходи и хората с доходи, които са засегнати от пандемията на коронавирус, ще имат още една възможност за финансово облекчение чрез градския фонд Angeleno, според думите на кмета на града Ерик Гарсети в ежедневния му брифинг.

От 8:30 сутринта във вторник (14 април 2020) тези, които отговарят на изискванията, могат да започнат да кандидатстват за програмата “Angeleno Card”, която ще предостави дебитни карти със суми от $700 до 1500 долара за жители с доходи под прага на бедност преди заповедта за “по-сигурену дома” – Safer at Home, както и за тези, които са изпаднали в “по-дълбоки” затруднения“, поради намалено работно време и загубена работа, или доходите им са намалели с поне 50%.

Всеки жител на Лос Анджелис каунти, регистриран с домашен адрес в града, който ясно е записан в документа за самоличност, може да кандидатства за дебитните карти онлайн LA CITY FAMILY SOURCE CENTERS или да се обади на 213-252-3040. Заявленията ще се приемат САМО от 8:30 ч. до 4:30 ч. м.вр., САМО на 14, 15 16 април (вторник, сряда, четвъртък). 

Сайта се срина за по-малко от час, откакто отвори днес, но от администрацията ни увериха в 10:30, че ще работи.

 

Кметът Ерик Гарсетти каза, че хората, които вечe еполучават федерална и държавна помощ, също могат да се класифицират, стига да отговарят на изискванията за доходи на програмата. Той каза още, че картите ще бъдат достъпни за хората, независимо от техния статут на гражданство, т.е. и нелегални. Гарсети изрази надежда, че и федералното правителство (бел.ред. администрацията на Тръмп) ще се вслуша в желанието на местните служби.

Думите на кмета на Ел Ей идват в момент, когато губернатора на Калифорния Нюсъм заяви, че започват работа по план за частично “отваряне” на щата, съвместно с колегите му от Орегон и щата Вашингтон, т.е. цялото Западно крайбрежие на Съединените щати. Президентът Тръмп “буквално лудна”, и заяви, че само той може да казва кога ще се отварят щатите, а не губернаторите. 

Днес Нюсъм ще излезне със съвместен план, който се надявам да излъча “на живо” на личния ми ФБ-профил EVGENI VESELINOV.

„Всички сме Анджелинос и се надявам, че и нашето федерално правителство ще се вслуша в това“, каза Гарсети.

„Тези, които чистят нашите болници, онези, които ни приготвят и доставят храната, тези, които работят в нашите складове, няма значение какъв е техният правен (бел.ред. имиграционен) статус днес. Те са тук като Angelenos и ние ще им помогнем независимо от всичко!

Тези, които кандидатстват и не получат карта, ще бъдат поставени в списък с чакащи, каза Гарсети.

Безплатните дебитни карти се предоставят чрез фонда на кмета “Angeleno Fund”, съвместно с организацията “Accelerator for America”, на която съосновател е самият кмет Гарсети, в партньорство с Mastercard.

Картите за подарък (gift cards), финансирани от фонда “Angeleno” за тези, които се нуждаят от хранителни стоки, които бяха предоставени миналата седмица, свършиха за 3-4 дни.

ДЕЙСТВАЙТЕ!!!