КОРОНАВИРУС В КАЛИФОРНИЯ – Губернатор Нюсъм: МНОГО Е РАНО ДА КАЖЕМ КОГА ЩЕ СЕ СВЪРШИ

Собственикът на баскетболният отбор на Сакраменто даде залата за болница – кой е той 

Лос Анджелис Каунти увеличава с пъти тестовете и леглата

Калифорния, 12:00 на обяд, 6 април 2020: данни за ТОП 5 щата, в Калифорния са заразени 15,240, +203 за 24 часа, починали 351, +4 за последните 24 ч. Източник: Уорълдметерс

6 април 2020 г. (Сакраменто) Най-важното, което днес каза губернаторът на Калифорния Нюсъм на редовната си ежедневна пресконференция е, че е “МНОГО Е РАНО ДА КАЖЕМ КОГА ЩЕ СЕ СВЪРШИ” (бел.ред. пандемията и ще се премахнат ограниченията).

От днес глобата за нарушаване на заповедите двойно се увеличава от $500 на $1,000. пп думите на губернатора. 

ЗА МЛАДИТЕ ХОРА Нюсъм каза: “не ги плашим, но цифрите показват че 50% са под 49 годишна възраст и се нуждаят от много строг режим на контакти и дистанция. Текущият модел в Калифорния работи добре за пандемията.”

“Не ме интересува политика, имам сериозна отговорност. Което можем – можем, което очакваме – то го чакаме. Имат капацитет за да покрият много неща, но също трябва да се знае кога правителството ще раздаде компенсациите. Всичките заедно за да се успее, особенно за частния сектор и най-вече малкия бизнес.”

От изказването на Нюсъм стана ясно, че вече правят планове за след пандемията. Мисли се за макро-въпросите в икономиката. Той изрази категорично мнение, че е много важно какво ще се случи с мнималното заплащане, и допълни, че “никога щата не се е възстановил още от кризата през 2008″

Губернаторът на Калифорния Нюсъм проведе днешната си преконференция от спортната зала на баскетболния отбор “Сакраменто Кингс” в столицата на Калифорния Сакраменто. “За лечение през епидемията имаме нужда от три неща: място, средства за предпазване и хора,” подчерта губернатора.

Собственика на “Сакраменто Кингс” Вивек Ранадив: “Всички ние дължим на хората на 1ва линия. Всичко тук е за калифорнийци.” КОЙ Е ТОЙ ВИЖТЕ ПО-ДОЛУ

  Департаментът по обществено здравеопазване на Лос Анджелис каунти днес потвърди 15 нови смъртни случая и 420 нови заразени с COVID-19. Осем (8) от починалите са имали основни заболявания, а 12 души са над 65-годишна възраст. Пет (5) лица над 65-годишна възраст не са имали други проблеми със здравето. Трима (3) души, които са починали, са на възраст между 41 и 65 години, а двама от тези лица не са имали болести. През последните 48 часа бройката на новите случаи прескочи 1000 (1083).
Към днешна дата има установени 6360 позитивни за вируса във всички области на Ел Ей Каунти, вкл. 147 смъртни случая. 1366 души, които са тествани положително за COVID-19 (21% от положителните случаи), са хоспитализирани в определен момент. Възможностите за тестване продължават да се увеличават в “големия” Ел Ей, като досега са тествани над 32 000 индивида, като 14% от хората са показали положителни проби.

ЗАРАЗЕНИ ПО ВЪЗРАСТ (САМО ЕЛ ЕЙ КАУНТИ без Лонг бийч и Пасадена) 

  • 0-17 — 59
  • 18-40 –2072
  • 41-65 –2650
  • над 65 –1278
  • Неясни –30

ЗАРАЗЕНИ ПО ПОЛ (САМО ЕЛ ЕЙ КАУНТИ без Лонг бийч и Пасадена)

  • МЪЖЕ –3082
  • ЖЕНИ –2763
  • НЕДОКАЗАНИ –244

ОСНОВНИТЕ ЗАРАЗЕНИ И ЖЕРТВИ СА С ПРЕДИШНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И НАД 65 ГОДИНИ – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ СТОЯТ У ДОМА!

ЗА МАСКИТЕ: Всеки да бъде с покритие на лицето през цялото време, да се чисти (пере) всеки път, след като се използва. Но, най-сигурно е да няма контакти, или ако се налага да бъдат на дистанция от 6 фута.

Обобщаваме информацията, която получавате при ежедневните включванията “на живо” през работните дни на седмицата – на  личен профил във ФБ Evgeni Veselinov, а целите събития на ФБ СТРАНИЦА BULGARICA.

Собственикът на баскетболния отбор “Сакраменто Кингс” Рандив между Шак О’Нийл и Владе Дивац, който е ген.менжер на отбора

Вивек Йешуант Ранадив е роден на 7 октомври 1957 г. в Индия и е индийско-американски бизнесмен, инженер, автор, оратор и филантроп. Ранадив е основател и бивш изпълнителен директор на TIBCO, компания за изчислителни технологии за милиарди долара, и на Teknekron Software Systems. Той е съсобственик и председател на баскетболния отбор Сакраменто Кингс.
Вивек израства в района на Джуху в Мумбай, Индия, и е най-малкото от три деца. Учи в международното училище в Бомбай, намиращо се в Бабулнат, Мумбай. Той е племенник лидерите на индийската комунистическа партия Балкришна Тримбак Ранадив и Ахилия Рангнекар. На 16 години Ранадив е приет в най-добрия технически университет в САЩ в Масачузетс – MIT, но през 70-те години правителството на Индия не разрешава да се дава чуждестранна валута за гражданите да учат в чужбина. Ранадив намира свой начин да влезе в офиса на Резервната банка на Индия и да получи необходимата валута за една четвърт от обучението. След като взема бакалавърска и магистърска степен от MIT, той получава и MBA от Harvard Business School през 1983 г. Още докато е в MIT, Рандив стартира първата си компания, консултантска компания UNIX. Той също заема мениджърски и инженерни позиции в други компании, Ford Motor Company, M / A-Com Linkabit и Fortune Systems.
Ранадив и бившата му съпруга Дебора Аддикот имат три деца: Анеел, Андре и Аняли