СПЕШНО ДНЕС 3 Април в Калифорния: заеми за малкия бизнес и над 70К работни места, помощ за коронавирус (+видео)

2 април 2020 г. Губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм съобщи за милиони долари помощи за малкия бизнес

2 април 2020 г. Тази вечер в късен видео анонс от офиса на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, бе съобщено, че още от утре ще започне работа по даване на заеми на малкия и средния бизнес в щата, както и нова инет платформа за над 70,000 нови работни места.

“Започвайки от утре, според “1-ят подал – 1ви обслужен” ще има на разплложение заеми (loan) до $10 Милиона за малките бизнеси,” се казва в съобщението.

“За малките бизнеси, които не се квалифицират за федерална помощ (бел.ред. за кризата с коронавирус), Калифорния има гарантирани $50 Милиона,” допълват от Офиса на Губрнатора на Калифорния.

Калифорния винаги е била възможност!

На този линк можете да проверите и за работа между 70,000 позиции, или да предложите, в индустрии, които са определени за “критични”:

https://onwardca.org/

По-рано тази седмица губернаторът на Калифорния подписа заповед за оказване на помощ на малкия бизнес, gкато удължи с 90 дни срока за плащане на данъка върху продажбите (sales taxes).

Днес Нюсъм също обяви, че още $17,8 милиона отиват в нови държавни инициативи в подкрепа на работниците в Калифорния, засегнати от COVID-19, като $7,8 милиона отиват в района на Лос Анджелис, а 10 милиона ще се преразпределят из целия щат.

Това е щатът с най-многобройно население в САЩ с близо 40 милиона души и 3-ят по големината по площ с 424,024 km². Делът на т.нар. „Златен щат“ в БВП на САЩ е 14%, или близо $1,4 Трилиона. 

„Пандемията COVID-19 има страхотни поражения за милиони калифорнийски семейства и малки предприятия“, заяви губернаторът Гавин Нюсъм.

„Не по своя вина, повече от милион калифорнийци са загубили работа, а безброй повече виждат, че бизнесът им се проваля. Калифорния ще излезе от тази криза по-силна от преди, а дотогава държавата ще работи извънредно с федералното правителство и частния сектор, за да получат семействата и всички нужната им помощ,” каза губернатора на Калифорния, първият щат, въвел рестриктивните мерки в САЩ за спиране разпространението на новия коронавирус. 

Още инфо: covid-19.ca.gov.

+++

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм със съпругата си Дженифър Сибел и четирите им деца.

Гавин Кристофър Нюсъм е роден на 10 окт 1967 в Сан Франциско, Калифорния, и е 5-то поколение гражданин на града. Преди да вземе бакалавърска степен в университета в Санта Клара, Гавин живее труден живот с диагноза на дислексия и разведената си майка, 

Нюсъм е политик и бизнесмен, 40-ят губернатор на родния му щат, започнал от януари 2019 г., преди това 49-ят лейтенант-губернатор на щата (2011-2019) и 42-ят кмет на родния му град Сан Франциско (2004-2011).

Бащата на Гавин Нюсъм е адвокат на фамилията Гети. Така Гавин ще застане “под крилото” на Гордън Питър Гети (род. 20 дек. 1933 г.), който през 1991 г. вкарва Нюсъм в “големите пари”, като инвестира в 10 от 11-те бизнеса на младежа, и го счита за свой син. Гордън Гети, освен че е бизнесмен и инвеститор, също така е филантроп и композитор на класическа музика, 4-тото дете на петролния магнат Джон Пол Гети. Когато баща му умира през 1976 г., Гордън поема контрола над наследството на Гети в размер на $2 милиарда долара, и това го нарежда в списъка на Forbes 400 на най-богатите американци. 

Лелята на Нюсъм е била омъжена за Рон Пелоси, зет на председателя на Камарата на представителите на Съединените щати Нанси Пелоси.

Три години преди и две след като става кмет на Сан Франциско, Гавин Нюсъм е женен за 1та си съпруга Кимбърли Ан Гилфойл (род. 9 март 1969), политически анализатор – Републиканец, журналист, преди това адвокатла към съда в Ел Ей и Сан Фран, и телевизионна водеща. Бащата на Кимбърли е съветник на Нюсъм, когато е кмет. 

С 2та си съпруга Дженифър Сибел, която е филмов режисьор, Нюсъм се запознава през 2006-та, а през 2008 сключват брак, от който имат четири деца. През 2009 им се ражда момиче Монатана Теса Нюсъм, 2011 момче Хънтър Сибел Нюсъм, 2013 дъщеря Бруклин и през 2016 син Датч.

Гавин Нюсъм е Демократ, обявен за най-либералният губернатор на Калифорния.