Училищата в Калифорния няма да отворят до края на учебната година (+ English)

1 април 2020 г. Всички училища в Калифорния да останат затворени за останалата част от учебната година, след като шефа на щатския департамент за образованието, Тони Търмонд направи официално изявление днес.

В специално писмо до държавните надзорни органи, Тони Търмонд препоръча учебните заведения да останат затворени за останалата част от пролетния семестър.

“Поради настоящите опасения за безопасността и нуждите от социална дистанция, нашите ученици няма да могат да се върнат в учебните заведения преди края на учебната година. За да се даде възможност на училищата да планират и да се гарантира обучението до края на учебната година, ние предлагаме, учебната програма да се проведе по модела за дистанционно обучение. Трябва да положим всички усилия за засилване на предоставянето на образование чрез дистанционно обучение,” пише шефа на департамента за образование на щата Калифорния.

Търмонд пояснява, че се прави всичко възможно, за да се гарантира, че всички студенти имат достъп до устройства и интернет за дистанционно обучение.

“От това, което знаем в момента, нашите училища ще бъдат затворени по-дълго, отколкото първоначално мислехме, и ще бъде най-добре, ако нашите училища са подготвени за това удължаване, и техните модели са готови за дистанционно обучение до края на учебната година,” завършва Тони Търюонд.

Г-н Търмонд е първият афро-латино и втори афроамериканец на този отговорен пост, и отговаря за 6,2 милиона студенти и над 10 000 училища.

+++

California public schools were recommended to remain closed for the remainder of the school year after the State Superintendent Tony Thurmond released an official statement Tuesday.

 

1 comment for “Училищата в Калифорния няма да отворят до края на учебната година (+ English)