КОРОНАВИРУС ЗАГАСИ ЛАС ВЕГАС НЕВАДА (ЕКСКЛУЗИВНО Българин и Губернатора)

17 март 2020 г. Тази вечер в полунощ Лас Вегас ще изгасне най-малко за един месец. Губернаторът на щата Невада Стив Сисолак нареди затваряне на всички казина, слот машини навсякъде из целия щат, ресторанти, нощни заведения, всякакви зали, заведения за хранене, фитнеси и киносалони. Преди два дни Сисолак затвори и училищата и държавните сгради.

Заведенията за хранене трябва да затварят своите салони и да предлагат само изнасяне или доставка.

„Това се отразява на живота на нашите граждани. Хората умират. Всеки ден, който се забавя тук, губя дузина хора на задния край, които ще умрат в резултат на това,” каза Стив Сисолак. Вижте го:

Последният път, когато казината в Лас Вегас са затваряли, е за погребението на Джон Ф. Кенеди на 25 ноември 1963 г., но тогава е било по тяхно желание, а хазартът е легализиран в “града на греха” през 1931 г. През 2020 година броят им е 290 с годишни обороти с много нули.

Фото: Профил на Петър Тодоров във Фейсбук

Потърсихме Петър Тодоров, който живее във Вегас и е на престижна длъжност в известно казино, за да ни каже какво е положението.

“Всичко, всичко, всичко се затваря довечера. Работят тези неща, като при вас в Калифорния. Каквото каже той (губернатора) край. Много сме добре. Компанията ни плаща, а не работим, а знаеш, че не сме свикнали така. Може да си вземем и пари от държавата.”

Чуйте го:

 

ЛЕКАРСТВОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ