Търсете G точка докато чакате коронавирус да си тръгне

G-точката е открита (или измислена) от немския гинеколог Ернст Грефенберг, докато правил съвсем друго изследване.

Едни учени се борят да докажат, че прословутата G-точка в жената съществува или не, но пък за сметка на това все още никой учен не е оборил твърдението, че при мъжа те са три

История и как да я открием и въздействаме

Секс и комуникации

Мистерията около митичната “G точка” е сериозна и съществуването й се превръща в култ. Едни категорично са убедени, че я има. Други тайно се надяват, а трети не смеят да си признаят, че въобще не знаят за какво говорят останалите две групи. Наличието на малката жлеза, източник на удоволствие при жените, може да доведе до разговори от типа “Ти вярваш ли в Нея?” Или пък “G точката се усеща със сърцето, не с ръка”.

Едни учени се борят да докажат, че прословутата G-точка във вагината на жената съществува или не, но пък за сметка на това все още никой учен не е оборил твърдението, че при мъжете те са три. Въпреки, че центърът, отговарящ за оргазма, се намира в дясното полукълбо на главния мозък – същото, което управлява и емоциите. При жените дясното полукълбо е по-развито от лявото, докато при мъжете е обратното, т.е. от чисто биологична гледна точка жените са облагодетелствани с възможността за по-ярък и разтърсващ финал. За “мъжките фитили” четете по-долу.

Научно откритие постави още една въпросителна към темата. Учени в Лондон преди време изследваха 1800 жени и установиха, че такава май няма. Д-р Амихай Килчевски правил биопсии на всичките тези доброволки, за да се добере до истината. От изследванията разбрал едно – че все още нищо не е ясно. При едни жени имало скупчване на нервни окончания в този участък, а при други – не особено. Заключението на д-р Килчевски е, че след това мащабно проучване не са открити доказателства за съществуването на G точката.

Съществуват както опоненти, които опровергаха научните заключения. Така и поддръжници, като повечето от тях години наред усърдно търсили въпросното местенце с концентрация на нерви, което би трябвало да се намира точно под пубисната кост. Отчаяните и безуспешни опити им навлекли усещането за провал в секса.

Според специалистите G-точката е съвсем малка зона, приблизително колкото монета от един куортър – 25 цента. Намира се в предната стена на вагината, на няколко сантиметра (от 2,5 до 5) навътре в нея – виж схемата долу. Представлява гъбеста тъкан, която обгръща уретрата и която е достъпна само през стената на вагината.G-точката е по-грапава на пипане от околната тъкан. Друга нейна отличителна черта е, че при стимулация, когато притокът на кръв към мястото се увеличи, G-точката нараства. Затова тя се намира доста по-лесно, ако жената е възбудена. Най-добре е тя да помага в търсенето – все пак тя е тази, която трябва да почувства удоволствието. Най-елементарното първо движение е да се пъхне показалеца или средния си пръст във вагината толкова надълбоко, колкото на жената й е приятно. След това пръста се свива нагоре и се опипва стената на вагината, докато се намери място, което е по-грапаво от останалата част. Най-голямото доказателство че е намерено мястото е реакцията на жената, дали тя усеща, че преполагаемото място на G-точката е по-чувствително. Ако е така, то се продължава с натиска – понякога е необходима повече стимулация, за да се получи резултат, защото G-точката е вътрешна в стената на вагината, а не на повърхността. Можеш да се помогне и с другата ръка, като леко се масажира корема на жената, точно над Венериния хълм. Много възможно е просто жената да не е чувствителна на такава стимулация, като някои жени дори изпитват дискомфорт и трябва да се спре търсенето с ръка и да се продължи с подходяща поза. Каквито и опити да се праявт, то без откровенната намеса на жената шансовете да бъде открита G-точката са нулеви. (кликнете в/у снимката за по-голям размер) Фото-колаж: вратовръзка

Ако не знаеш къде е G точката на партньорката, значи не си успял да й доставиш върховното блаженство. Какъв мъж си?! Още по-зле се чувства жена в това положение – да й липсва нещо, което всички останали твърдят, че го имат.

Навремето един американски лекар – д-р А. Дж. Блок от Ню Орлийнс, направил фундаментално откритие. През 1894 г. той разбрал откъде иде фрустрацията при 19-годишна пациентка с нулев полов живот.

Източникът на злото бил клиторът, онова нежно малко „цвете“, скрито между женските крака, което може да доведе до полуда всяко нежно създание. Докторът решил да премахне оперативно малката издатинка и дори твърди, че излекувал момичето. Историята изобилства с подобни прозрения.

G точката е открита (или измислена) от немския гинеколог Ернст Грефенберг, докато правил съвсем друго изследване – за стимулация на уретрата. Той установил, че в женската физиология има неизследвана подутинка. Тя е с формата на бобче и се намира на 5-8 см навътре на предната стена на женското влагалище. Терминът се появил по-късно – през 80-те години на миналия век, когато идеята набрала привърженици. Той идва от първата буква на фамилията на добрия д-р Грефенберг – G.

Според него тя представлява скупчване на нерви, което, като се стимулира, води до неистови оргазми. Сексолозите по това време обявяват идеята за безумна. Въпреки това тя се подема и вече цели 30 г. е тема номер едно, когато стане въпрос за качествен секс. В специализираните магазини се продават секс играчки за стимулация на G точката.

Жени твърдят, че са успели да си я увеличат със системен целенасочен масаж и сега вече оргазмите им ги изстрелват директно в Космоса.

Затворените очи, отворената уста и ръце, стискащи чаршафите или тялото на партньора си, издават, че сте от хората, които са опитни в секса. Знаете какво обичате и се наслаждавате не само на секса, но и на живота. И абсолютно винаги достигате до оргазъм. Това е и най-популярната физиономия по време на оргазъм – само 8% от дамите държат очите си отворени в кулминационния момент.

През 2001 г. вълшебното местенце получава и друго име – женска простата.

Това не е прозвище, а официално название, прието в САЩ за акуратен термин за жлезата на Скин, която се намира в зоната на G точката. За първи път действието на тази жлеза е отбелязано дълго два века преди д-р G. През 1672 г. холандският анатом Рение де Грааф пише, че еякулацията на дамите при които “овлажнява по много подобаващ начин сексуалния орган на жената”.

Според изследователи някои жени получават много по-силен оргазъм при стимулацията на G точката, отколкото на клитора. Натискът обаче трябва да е сериозен – все пак жлезите се намират на 1 см под повърхността и за да бъдат масажирани, е нужно нещо повече от галене или докосване.

Голяма част от нациите или културите почитат женския полов орган като свещен. Най-добре в ролята на „масажист“ за вагиналния масаж да се квалифицира вашият партньор.

Учените са намерили доказателства в подкрепа на съществуването на G точката.

1. Жени твърдят, че получават възбуда при стимулация на въпросното място.

2. При масажиране на точката са отбелязани случаи на женска еякулация.

3. Изследвания с ултразвук показват физиологични промени там по време на секс. Същите показват, че не всички жени имат въпросната малка изпъкналост.

И така яснота по въпроса за G точката, изглежда, няма. Свидетелства за наличието й се противопоставят на резултатите от последното британско проучване. А и те съвсем не са категорични. По-скоро са в духа на “тука има, тука няма”.

В издирването на истината в-к 24 часа се допитал до експерт. Известният в България сексолог доц. д-р Румен Бостанджиев обяснил, че британското изследване не е потресаващо научно откритие.

“Никой не е казал, че всяка жена има G точка. Само при някои жени се установяват такава. Това е рудиментарен орган на простатата – жлезисти структури , които могат да доведат до женска еякулация. Тоест това, което са открили британските учени, не е нищо ново. То се знае отдавна. G точка имат едва 10% от жените.”

В заключение може може би трябва да възприемем позицията, че може да се намери удоволствие в самото търсене на мястото, обявено за един от първоизточниците на женско блаженство, дори и да не го открием.

Кой ли беше казал, че оргазмът е една малка смърт, а търсенето му прераждане?

Женската физиология е по-сложна от реактивен двигател и много по-трудна за задвижване от самолет с дистанционно управление. Може би затова е толкова трудно за много мъже да се справят с нея.
Първо: няма такъв мъж, който да възбуди жена само с поглед, за да е готова за големия финал, ако не го допусне до нея. Второ… е няма второ. Дами, задайте въпроса после …

КАК ДА Я ТЪРСИМ

1. Първо трябва да изясним, че може и да няма такава. Ако подходим с презумпцията, че има, можем да продължим да я търсим цял живот и да си изгубим удоволствието.

2. Тя се намира навътре в женското влагалище на дълбочина между 5 и 8 см от вътрешната страна под пубисната кост. Пада се горе-долу от обратната страна на клитора.

3. Принципно се стимулира при секс. Ако партньорът не е много надарен, или органът му не е достатъчно изкривен нагоре, то може да се продължи издирването само с пръсти.

4. Съответно всяка жена може сама да се впусне в откривателство и да се опита да намери къде е ключът към блаженството. С пръсти или като използва вибратор. Някои са със специален дизайн за стимулиране на G точката.

5. Понеже тя е еквивалентът на мъжката простата, само споменаваме, че са създадени и играчки за мъже, които стимулират “мъжката G точка”.

6. Възрастта оказва влияние. Според някои изследвания G-оргазмите зависят от нивото на естрогена в организма. При жените под 30 години това ниво е високо, което прави стените на вагината по-плътни и следователно стимулацията на G-точката е по-трудна. Затова за по-младите жени клиторните оргазми са по-силни от вагиналните. След 30 годишна възраст естрогенът намалява, стените изтъняват и G-точката става по-лесно достъпна. Затова повечето жени смятат годините между 30 и 35 за върхови в сексуалния си живот. Жената познава себе си добре, има натрупан опит и вече не се притеснява по всякакъв начин да поиска, да организира и получи това, което иска. Статистиката показва, че най-много извънбрачни връзки и разводи се наблюдават при жените в тази “огнена” възраст. След 30-годишна възраст децата им са самостоятелни и те не се страхуват, финансово са достатъчно обезпечени и закона е на тяхна страна, особено в САЩ. Те вече имат цялото време изцяло за себе си, но и за партньор, а времето в секса е от огромно значение. Ако жена в тези възрастови граници откаже секс на постоянния си партньор, то това почти 100% сигурно означава, че или има нов партньор, или е болна.

Излъчването на жената трудно може да убегне на мъжете. Почти животински улавят с всяка фибра на тялото си, невидимите за дамите спокойствие, независимост, чар, интелигентност, самочувствие, увереност, страст … (Чарлиз Терон)

7. Положителното отношение към сексуалните фантазии и освободеност помагат за нормалното приемане на търсенето на G точка. Дали обаче, ако решиш да споделиш някоя фантазия няма да доведе до лоша реакция, за всеки е различно докато не се поговори по темата. Разбира се, зависи от фантазията, момента и подхода. Жените не се отнасят по еднакъв начин към всички мъжки фантазии и не са еднакво готови да ги изпълнят. Задавай й въпроси, но не превръщай разговора в разпит, а в игра, поддържай го лек, забавен и еротичен. По време на такъв разговор ключовата дума е фантазия, ако не искаш цялото ти усилие да отиде на вятъра. Когато всичко е леко „на игра”, хората се отпускат по-лесно и са по-готови да покажат своите тайни мръсни помисли и желания.

8. Сексът с намерена G-точка или не, е важен за 75% от жените, затова те искат повече и по-често да говорят на тази тема с любимия човек. Останалите 25% от тях мечтаят за непредсказуеми интимни отношения, а не за секс по график. Колкото и невероятно да звучи, повечето жени искат да правят секс всеки ден, а резултатите от допитването показват, че това им се случва средно 2-3 пъти месечно, сочат още изнесени от ВВС данни. По-голямата част от участничките в експеримента отбелязват, че сексът ги кара да се чувстват по-уверени в себе си, по-красиви, по-успели и по-желани.

9. Спрете да мислите за проблемите – главата е много по-определяща от намерената така възбуждаща G-точка. Особено за работата. Много жени се оплакват, че мисълта им дотолкова е заета от проблеми в работата и притеснения за бъдещата кариера, че не могат да се отдадат на партньора. От това страдат и двамата. Дори се стига жената да предпочита бързи секс услуги с непознати за да задоволи физиологичните си нужди.

От всички съществуващи днес примати човекът има най-големия пенис, който, за разлика от мъжките екземп ляри на много животински видове – кита, мечката, моржа, рогатия добитък, прилепа, гризачите и низшите маймуни – се е развил без поддържаща кост. Удивителен пример за биологическа еволюция, той е съставен от три набъбващи цилиндъра от еректилна тъкан: две големи кавернозни те ла върху горната повърхност и по-тясно спонгиозно (гъбесто) тяло по цялата дължина от долната страна.По горната страна на пениса преминава дорзалната вена, по която се оттича кръвта от органа, а двете дорзални артерии, снабдяващи кожата с кръв, пул сират там, където пенисът е свързан със слабините. По-близо до повърхността има още няколко вени, по които се оттича кръвта от кожата и главичката, но не и от дълбоко разположените еректилни тъкани. Ерекцията не е волева реакция, а се предизвиква от емоционални, физически и хормонални сигнали. Хормонът тестостерон има голямо, но не изключително значение: кас трирани мъже също получават ерекция. Повечето мъже имат от една до пет ерекции по време на сън. Продължи телността на всяка от тях е приблизително 30 минути и доказателствата за това са видими при събуждане. Колкото и научно да си говорим, то в реалността пенисът е един от основните източници на мъжкото самочувствие.

G-точките при мъжете те са три

Според изследванията на учените по тялото на мъжа има три особено чувствителни точки, за които опитите показват, че ако бъдат правилно стимулирани, не е нужно мъжът да “загрява” с други зрителни и опреснителни упражнения.

Масажът в областта на ануса и пениса е аналогичен на стимулирането на точката G у жените. Той се прави не с натиск, а с кръгови движения.

Първата точка е разположена на на долната страна на члена. Тя се нарича френул (Frenulum of prepuce of penis). В нея се получава струпване на множество нервни окончания, затова се получава тази чувствителност. Когато бъде докосван половият орган на това място, възбудата е доста сериозна, а екстазът е почти осигурен.

Перинеумът е втората точка. Тя е разположена между краката на мъжа, мястото между тестисите и ануса, върху леко оребрена кожа. Когато бъде масажирана с ръка или с някакъв предмет, по-нежно или по-грубо, предизвиква особена възбуда и удоволствието за мъжа е невероятно.

Простатата е третата чувствителна точка по тялото на мъжа. Обаче, за да бъде стимулирана изкуствено простата, трябва нежно да се проникне в ануса. Простата създава усещане за гъбеста тъкан и когато бъде докосвана, то предизвиква може би най-силната възбуда при мъжа.

Ако се приложи и допълнителен масаж на простатата, то той е много ефикасно средство срещу сексуални нарушения. Но проблемът е в това, че трябва да се прави само от специалист и е извън любовната игра с жената. Освен това стимулирането на аналния отвор е категорично противопоказно на мъжете, които имат хемороиди или рак на простатната жлеза.

Недвусмислено е доказано, че масажът на мъжкия полов орган е добра профилактика на сексуалните разстройства. Ако жената се научи да го прави, ще застрахова своя партньор от развитие на еректилна дисфункция или ще подобри ерекцията му, ако дисфункцията вече е налице. Според специалистите трябва да се започне от областта на ануса и да се премине към основата на пениса. Масажът си струва, особено когато е направен от любимия човек. Така мъжът ще подобри еякулацията си и ще увеличи количеството на изхвърляната семенна течност. Епидемиологичните проучвания са показали, че мъжете, които имат по-голяма честота на еякулации, имат по-нисък риск за развитие на рак на простатата.

Женcкият идеал за дължината на мъжкия член е 15,8 cм, във възбyдено cъcтeяние, малко по-голям – 16,6 cм. Бългаpите са със средна дължина 14,09 cм. Няма как и всички жени да са еднакви там долу, някои са по-тесни, други по-широки

Доброто здравословно състояние на мъжкия полов член, с медицинско название пенис или фалос, е от изключително значение, за да се чувстват адамовците във форма. Нча някои мъже “налягането в гумите” дори им идва в повече и свършват доста бързо, което също не е за препоръчване. Преждевременната еякулация (“заешката”) е най-често срещаното сексуално смущение при мъжете и се изразява в това, че мъжът се изпразва още преди самото проникване или веднага след него. Според повечето специалисти те са най-вече психологически, но има данни, че могат да бъдат и физиологични. Най-вече, ако е държан повече време “на сухо”, а изсъхне ли долната глава, изсъхва и горната.

Извън посочените по-горе три G-точки в “срамната област” и въобще наоколо, различните мъже обичат да бъдат пипани и на други най-различни места, които ги възбуждат. В повечето случаи за всеки мъж е различно и индивидуално – от мускулите на ръцете, по врата, по стомаха и корема до косата. Навсякъде, ако е достатъчно освободен в мисленето и откровен за да си каже.

ЗА ДА ИМА СЕКС – ТРЯБВА ДА ИМА КОМУНИКАЦИЯ

Само честното признание за удоволствие може да доведе до истинско удоволствие в секса, без значение жена или мъж. Без значение дали е открита G-точката или само я търсим, за да направим по-интересен живота в леглото.

Изследвания показват, че редовният секс има благоприятно влияние за редица здравни аспекти, било то физиологични или психически.

Пламенна любов и страхотен секс – така описват повечето хора идеала си за успешна връзка. За да не върви в леглото и в любовта, обикновенно причините са едни и същи – единият го „мързи“ или показва безразличие. Другият е длъжен да помогне да се оправят нещата! Изследваният показват, че най-висок е процентът при двойките, които не обвиняват само едината половинка, а намират причините в невървежа общо в самите си тях двамата!

Постоянството в секса и споделянето пък води до постоянното удоволствие от този до теб, и от живота. Взаимното удоволствие, което си доставят един мъж и една жена в любовта и леглото, е най-пълно, когато и двамата достигат до единомислие и оргазъм по едно и също време. Най-важното нещо в една връзка е двамата партньори да се чувстват еднакво удовлетворени от това, което правят заедно.

Премълчаване дори за най-малките неща води до връзка със скрити разочарования. Моментите създават общото впечатление — пропуснатите-лошото, споделените-доброто. Когато за едно нещо не се говори, то не изчезва от само себе си, а напротив, намира най-противни начини да се появи отново, и отново. Инатът понякога е полезен, но ако поне един от двамата не пожелае поне да започне, да опита да прави компромиси, обикновено нещата не вървят на добре.

КАКВО ДА ПРАВЯ ЗА ДОБРА ВРЪЗКА И ДОБЪР СЕКС

Уважавай – най-вече! След това обичай! Да бъдеш позитивен – да дадеш надежда. Да имаш хубави спомени, а не като видиш човек само лошото да идва в главата ти. Оценявай и стимулирай този до теб! Бъдете тим – а не единият да взима общите решения, без да пита другия. Бъдете заедно и говорете един с друг възможно повече време.

Ако откровенно и без задръжки постоянно не се говори за всяко нещо в живота на една двойка, то няма как да се поправи от само себе си, за да има хармония и разбирателство във всички неща. Без взаимно уважение една връзка е чисто и просто невъзможна. За да не се стигне до най-тежката форма – ако жената смята партньора си за неудачник в живота, а мъжът смята, че партньорката му е ограничена, което най-чест се получава, когато всеки един си “пази” своите мисли и дела за себе си!

Щастливите двойки се различават от нещастните по едно важно нещо – фокусират се върху общото помежду си, а не върху различията. Както е в природата и животните!

Движенията “напред-назад” са само за животните!

Дори и всяка намерена G-точка!