Григор Димитров днес започва в Австралия на Откритото първенство – какво да очакваме там

MONEY, MONEY, MONEY …
 

Григор Димитров с две победи, България би Великобритания на ATP Cup

Отборът на България беше близо да се класира в ТОП 8, но напусна турнира след две загуби, именно в мачове с участието на Димитров, въпреки победите на националите ни с/у Великобритания и Молдова.

“Нашата цел е да тренираме здраво, особено в първите седмици от сезона. Винаги си мислиш: „Аз съм тук, където съм, чувствам болка, страдам“, но затваряш очи и преминаваш през това,” споделя Гришо пред официалната медия на АТР. 

„Като Формула 1 е, винаги сме на ръба, така че малките детайли тук и там правят разликата. Постоянни корекции. Работим, но също така е и много забавно, защото се стараем да измислим нещо ново, което е креативно“, заявява фитнес треньорът му Себастиан Дюран, с който Гришо водеше предсезонната си физческа подготовка в Монте Карло.

Миналият август най-добрият български тенисист се сгромоляса до #78 в света и той споделя пред АТР, че дори не е знаел дали ще може да се върне.

„Сега мисля, че не се опитвам да мисля как завърших миналата година. Да, имах доста добри резултати, но те бяха важни за мен в личен план. Беше труден момент, особено, когато започнах да пропадам в ранглистата. Не бях сигурен дали ще мога да се върна до края на годината. Имаше много въпросителни, много съмнения и негативни мисли. Най-важното нещо в момента е да продължа да работя и да оставя миналото в миналото. Мисля, че предстои много вълнуващо време,“ завършва Гришо, на който т.г. предстои и участие в България, за България. Голямата звезда на българския тенис се завръща у дома и ще участва в Sofia Open 2020, 5-то издание на турнира от сериите АТП 250 (27 сеп – 4 окт в “Арена Армеец”). Припомняме, че Гришо е шампион на Sofia Open 2017, когато извоюва 6-тата си титла от АТП тура и 1-ва пред родна публика, а силният му сезон тогава завърши и с титла от Nitto ATP Finals в Лондон.

Снимка на БИ БИ СИ от 16 януари 2020 г. на въздуха над тенис кортовете в Мелбърн, град, който се намира в най-засегнатия район от пожарите в Австрaлия – Виктория.

СКАНДАЛ – МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ ОТ ПОЖАРИТЕ

Въздухът над Мелбърн, който се намира в най-засегнатия район от пожарите в Австрaлия – Виктория, продължава да е един от най-мръсните до самото начало на Australian Open.

Всеобщо е недоволството на всички играчи, начело и с 6-кратният шампион Роджър Федерер. 38-годишният швейцарец обвини организаторите в липса на комуникация със състезателите, които трябваше да се подложат на замърсения въздух. И Федерер, и Рафа казаха, че са се срещнали с организаторите, когато условията са били в най-лошата си фаза и ги принудиха дадат някакво ояснение. В четвъртък официалните лица в Мелбърн изпратиха официално съобщение, че играта трябва да продължи въпреки лошото качество на въздуха над австралийския град.

„Може би съобщението дойде малко късно, след края на ATP Cup и след квалификациите“, каза Федерер в събота, цитиран от ESPN.

„Мисля, че комуникацията е ключът, който отваря вратата между турнира и играчите, медиите, феновете, защото чувате, че не е безопасно да се излиза навън, трябва да държите домашните си любимци на закрито, да затваряте прозорците си. В същото време ви викат на корта,” каза един от най-успешните и известни спортисти в света.

Рафаел Надал също разкри, че се е консултирал с официалните лица в Мелбърн и е доволен от обяснението им, но други играчи не мислят така.

„Всичко трябва да дойде от топ играчите – Роджър и Рафа са малко алчни, мислейки за себе си и своите кариери“,

каза Брейдън Шнур в четвъртък. Всъщност един от топ-участниците с най-продължителна кариера и успехи, от който зависят нещата на турнира в Австралия е Роджър Федерер, който отговори едва два дни след това. 

Денис Шаповалов каза, че ще откаже да играе, ако условията продължават да не бъдат безопасни, независимо какво казват организаторите.

„Няма да играя“, каза канадецът пред репортери в Мелбърн, цитиран от ESPN.

„На 20 години съм. Ясно е, че това е турнир от Големия шлем и е голяма възможност, но не искам да рискувам живота си и здравето си, излизайки на корта да играя при тези условия при положение, че ще играя в следващите 10-15 години. Не виждам какъв е смисълът да го правя от гледна точка на моето здраве, ако положението се влоши“.

На 15 януари заваля дъжд, който подобри значително положението. От възможно най-лошата степен  „опасен“, въздухът се смъкна до „вреден“, като се очакваше през следващите дни тенденцията за подобряването на състоянието в града да продължи.

Турнирът започва и за мъжете, и ще продължи.

Какво ще направи Григор Димитров много скоро ще разберем.

УСПЕХ ГРИШО! 

Ммм