Росен Кирилов ни напусна – един от “стълбовете” на българското в Лос Анджелис през последните години

Загубихме най-важният човек в “българския клуб” в Ел Ей

За по-малко от месец двама млади българи в “Града на Ангелите” починаха

Росен Кирилов Кирилов (27 септември 1963 г., Лом, България – 13 януари 2020 г., Лос Анджелис, Калифорния, САЩ)

Росен Кирилов Кирилов е роден на 27 септември 1963 г. в Лом, България, а почина на 13 януари 2020 г. в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ.
След като д-р Здравка (Ава) Велкова (1963-2019) ни остави по-рано през декември, то сега и роденият в същата година Росен Кирилов потегли към безкрайноста. 

Росен завършва електро техникум в родното си място. 

Пристига в САЩ през 1994 г. и веднага започва работа в частен бизнес с по-големият си брат Светльо. Фирмата им поставя метални врати и огради в района на целия Лос Анджелис. Светльо почина през 2000 г. (1959, Лом, България – 2000, Ел Ей)

Росен се жени се през 2000 г., синът му Кристиян се ражда през 2003 г., а дъщеря му Емили през 2008-ма.

Освен децата си, той остави и майка, и баща, Кирилка и Кирил Кирилови, за които постоянно се грижеше.
Както и своите приятели и сънародници в “Града на Ангелите”.
Росен Кирилов (ROSSEN KIRILOV) беше най-важният човек в т.нар. “български клуб” в Лос Анджелис – BULGARIAN-AMERICAN CULTURAL EDUCATIONAL SOCIETY OF CALIFORNIA (BACES, C0222760), активна организация по закона на щата Калифорния и регистрирана в Сакраменто. Кирилов беше Финансов Директор (CFO), член на Борда на Директорите и официално лице за контакт на организацията с идеална цел (фондация, NONPROFIT).
Росен Кирилов оставя BACES в завидно финансово състояние, собствена сграда и менинджмънт компания, която (ще) отговаря за действията на фондацията.
Кирилов, както и другите служители на Българо-Американското Общество за Култура и Образование работят безвъзмездно и не са получавали заплати и премии от дружеството.

“Финансова помощ от сметките на BACES за погребението на Росен Кирилов НЕ бе разрешенa от законодателните органи и няма да бъде отпусната. Събират се средства от близки и приятели.” 

Това съобщи Николай Тодоров, президент на дружеството.

Все още няма достъп до личната банкова сметка на Кирилов, а веднага трябва да се плати за погребението му.

Нещата около клуба са много по-сериозни, отколкото се коментират в пространството, понякога без документални доводи. Просто трябва да се спре, и да погледнем себе си! Да търсим обединение, но с акъл! В името на истината, но и в паметта на Росен Кирилов.

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ!

ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!

ПОЧИВАЙ В МИР, Росене! RIP ROSSEN

ОПЕЛО (SERVICE)

10:00-11:00 am PT, Sun, Jan 19, 2020

+++