Тервел Пулев – как в САЩ гледаме двубоя с американеца Уебстър на 14 декември в Пловдив

“Жертвата” на Кубрат Пулев от Калифорния Богдан Дину на ринга “под тепетата”

Тервел Пулев излиза на ринга срещу американеца Дешон Уебстър, с когото ще се срещне на 14 дек 2019 г. на “собствен терен” на боксовата гала-вечер в зала „Колодрума“ в Пловдив.

13 дек 2019 г. Тервел Пулев (Tervel Pulev, 36 г., 14-0-0) излиза на ринга срещу американеца Дешон Уебстър (DeShon Webster, 28 г., 12-2-2), с когото ще се срещне утре на “собствен терен” на боксовата гала-вечер в зала „Колодрума“ в Пловдив, където ще се бие за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA.

“Няма да изпусна да спечеля титлата точно в Родината си! Ти поне беше жив свидетел как със счупена кост бих един американец в Америка. Сега ще бия друг в България! Готов съм на 100%, а и тук с тази моята публика на собствен терен, просто няма какво друго да се случи! Той е добър боксьор и затова е тук и ние не го подценяваме! Само победа!” Това ни каза бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012 по телефона от Пловдив. Припоняме:

Тервел Пулев говори веднага след фаталната 13 победа, която му донесе и контузия, какво се случва “зад кулисите” (видео)

Кантарът днес мина без изпълнения, като Тервел се оказа с цели три (3) килограма по-тежък от Дешон. Българинът отчете 90,650 кг, а “черната перла” от Канзас – 87,700 кг. Леки проблеми на кантара имаше непобеденият Пулев, слад като надвиши допустимата норма за полутежка категория с 50 грама, но след свалянето на своето бельо все пак успя.

Тервел Пулев се оказа с цели три (3) килограма (90,650кг) по-тежък от Дешон в Пловдив.

Уебстър се намира на 145-та позиция в ранглистата на авторитетния сайт boxrec. Тервел Пулев от своя срана е на 78-мо място в същата ранглиста. Американецът има баланс от 12 успеха (6 с нокаут), 2 загуби и 2 равенства. Роденият в Канзас Сити боксьор няма сблъсък извън САЩ до този момент. Той дебютира на професионално ниво в края на 2016 г. като до декември на 2017-та, Уебстър записва серия от 9 поредни победи. Двете му загуби са срещу непобедените до момента Али Ахмедов (8 дек 2017) и Стивън Нелсън (9 юни 2018). През настоящата година Уебстър е изиграл три мача. На 20 април той печели срещу Маркъс Оливейра, а следващите две срещи завършват при равен резултат – с Ал Сандс на 9 август и с Денис Морис на 7 септември.

Дешон – “черната перла” от Канзас – 87,700 кг

Брат ми ще го изяде! Нищо друго не очаквам! Тервел е в отлична форма, знае какво прави и си е у дома, в България. Няма да е лесен двубой, все пак са 12 рунда, но фамилията Пулев от време и противници не се плаши. Само напред. Мачкаме! След това идва мой ред да дам открит урок на Джошуа”. Това ни каза Кубрат Пулев по телефона от “под тепетата”, където е заедно с Pulev Team. Кобрата е в ТОП 10 в съревнованието за “Спортист на годината” 2019.

Началото на галата в Пловдив е в 18:00 ч.б.вр. (11:00 am ET, NY,NY / 10:00 am Chicago / 8:00 am PT, Los Angeles). Срещата между Пулев и Уебстър ще бъде с начало 22:30 ч.б.вр. (3:30 pm ET, NY,NY / 2:30 pm Chicago / 12:30 pm PT, Los Angeles).

Преди това феновете на бокса ще видят още 9 оспорвани двубоя, сред които изпъква появата на ринга на опонента на Кубрат Пулев от Калифорния – румънецът Богдан Дину, който ще опита срещу Южноафриканското острие Озбърн Макимана.

ПРИПОМНЯМЕ на този линк:

ВСИЧКО ЕКСКЛУЗИВНО ЗА КУБРАТ ПУЛЕВ В КАЛИФОРНИЯ

Първи на професионалния ринг утре вечер ще излязат най-добрите от нежния пол, като при тях изпъква името на нашата звезда Джоана Нуамеруе, която ще се бие с Кристина Шварц от западната съседка Сърбия. Българката с нигерийски корени се състезава в националните отбори по таекуондо и кикбокс и е носител на редица титли от национални, европейски и световни състезания, но е отдадена и професионално на танците. Екзотичната красавица нашумя и покрай участието си в шоуто „България търси талант“. Джоана сега се впуска в професионалния бокс с престижно участие на дългоочакваната галавечер в Пловдив на 14 декември.

Един от двубоите е само български и е доста любопитен за зрителите. Косьо Семерджиев (Коко Тайсъна) се изправя срещу Борислав Занков (Боби Бокса) в 8 рунда. “Ще сложа края на една легенда”, закани се Боби, който е на 30 години и има отрицателен баланс (11-27-1). “Няма да изкара и един рунд”, беше отговорът на емблематичния 47-годишен ветеран Коко (34-18-2). Той обаче не се е боксирал скоро, като това ще е едва 2ия му мач от 3 години и половина.  

В другите мачове съзвездие от цели 10 държави на 4 континента ще се качи на ринга в Пловдив. Освен домакините от България и противника на Тервел от САЩ, зад въжетата застават представители от ЮАР, Босна и Херцеговина, Украйна, Испания, Латвия, Нова Зеландия, Рунъния и Грузия.

Програмата на боксовата гала-вечер:

Сара Марянович, Сърбия – Мария Живкович, Сърбия – 6 рунда по 2 минути, суперлека категория

Даниел Бучиуч, Румъния – Нусмир Месанович, Босна и Херцеговина – 6 рунда по 3 минути, средна категория

Игор Шевазуцки, Украйна – Даниел Роблес, Испания – 6 рунда оп 3 минути, тежка категория

Джоана Нуамеруе, България – Кристина Шварц, Сърбия – 4 рунда по 2 минути, категория „перо“

Пенчо Цветков, България – Едгарс Калнарс, Латвия – 4 рунда по 3 минути, тежка категория

Константин Семерджиев, България – Борислав Занков, България – 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Патрик Майлата, Нова Зеландия – Павло Кроленко, Украйна – 6 рунда по 3 минути, тежка категория

Богдан Дину, Румъния – Озбърн Макимана, ЮАР – 8 рунда по 3 минути, тежка категория

Спас Генов, България – Леван Шония, Грузия – 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Тервел Пулев – България – Дешон Уебстър, САЩ – 12 рунда по 3 минути, полутежка категория

ЦЯЛАТА ГАЛА-ВЕЧЕР МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ В САЩ НА ТОЗИ ЛИНК: 

Tervel Pulev vs Deshon Webster Official PPV Live Stream

ПО БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ: 

DIEMA SPORT HD, DIEMA EXTRA

Билетите са 20, 30 и 40 лева, а ВИП пропуските са на цена от 100 лева. Мениджърът Ивайло Гоцев, сподели, че до момента са продадени 4000 билета и продажбата за останалите 2500 върви много добре.