Меси с 6-та Златна топка – Стоичков го среща на “червения килим” (видео)

“Преди 10 години за 1-та бях с братята си, а сега съм тук със синовете си”

Лионел Меси спечели Златната топка за рекорден 6-ти път, до него бе съпругата му Антонела Рокуцо-Меси, а на “червения килим” го съпроводи Христо Стоичков

Суперзвездата на Барса Лионел Меси спечели Златната топка за рекорден 6-ти път и изпревари големия си конкурент през годините Кристиано Роналдо, който има 5 отличия.
Преди церемонията на “червения килим” Меси бе посрещнат от Христо Стоичков, който преди 25 години стана единственният българин носител на най-престижното отличие във футбола, и е включен в делегацията на ФК Барселона, който пък записва своята юбилейна 120-та годишнина.  

“Бих искал да благодаря на журналистите, които гласуваха за мен, позволявайки ми да се намирам тук. Също така искам да благодаря на моите съотборници в Барселона. Това е забележително. Толкова много ви благодаря”, заяви Лео.
Преди 10 години получих 1-та си Златна топка в Париж и тогава беше немислимо какво изживявам на момента. Бях с братята си, а сега съм тук със синовете си. И вече имам цели шест (6) Златни топки… Това е съвсем различен момент за мен.”


Благодаря за подкрепата на семейството и децата ми. Моята съпруга ми каза, че никога не трябва да спирам да мечтая, да работя, да се подобрявам и да се забавлявам. Искам да благодаря на Бог.

Съпругата на Лионел Меси – Антонела Рокуцо-Меси, поздрави любимия си, след като и го придружи до Париж, заедно с двамата им по-големи синове – Тиаго и Матео.

“Гордея се с всяко твое постижение. Щастлива съм винаги да бъда до теб”, написа брюнетката в Instagram,

“Аз съм щастливец, че изживявам всичко това в личен и професионален план. Винаги се опитвам да ставам по-добър. И вярвам, че мога още повече. Тази награда е специална за мен, но по-важен винаги е бил колективният успех.

“Сега съм на 32 години и нямам представа още колко време ще играя. Това зависи от физическото ми състояние. В момента се чувствам по-добър от всякога и затова се надявам, че ще играя още много дълго време.”

27 ноем 2019 г. Лионел Меси се превърна в герой за Барселона при победата с 3:1 при домакинството на “Борусия” (Дортмунд).
В своя мач №700 за каталунците аржентинският нападател вкара един гол и подаде за другите два.

“Наскоро ми казаха, че съм записал мач номер 700 с Барселона. Да ви кажа, научих го малко време преди самата среща. Не мисля за такива неща, не си броя мачовете, головете. Просто излизам и играя със същата наслада от играта, каквато съм изпитвал и в началото на кариерата. Да, много неща са се променили, но трябва да запазиш любовта към футбола като една игра”, завърши Лео Меси.

Ето цялата класация

Американската полузащитничка Меган Рапино е номер 1 при жените.

Стражът на Ливърпул Алисон Бекер е “Най-добър вратар“.

Централният защитник на Ювентус Матайс де Лихт е избран за “Най-добър млад играч“.

ДА СИ СПОМНИМ

Меси с 1-та Златна топка

Меси-Пеле-Марадона

НАГРАЖДАВАНЕТО НА СТОИЧКОВ