Кубрат Пулев мина на кантара в Калифорния (видео) – какво да очакваме

ВСИЧКО Е ЕДНАКВО – ВЪЗРАСТ, ВИСОЧИНА, КИЛОГРАМИ

Обявиха точния час за двубоя – български агитки тръгват от Лос Анджелис, Лас Вегас и Сан Франциско 

8 ноември 2019 г. (Фресно, Калифорния) Кубрат Пулев – Кобрата премина кантара за двубоя си утре с Райдъл Букър. Двамата са на една възраст, едни килограми и еднаква височина.

8 ноември 2019 г. (Фресно, Калифорния) Днес Кубрат Пулев – Кобрата премина кантара за двубоя си утре с Райдъл Букър. Най-добрият ни български боксьор бе във видимо настроение по време на поредната си стъпка по пътя към мач за световната титла през 2020 г., срещу победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа през идващия декември т.г. Двубоят е най-важният в живота на Кобрата, защото невъзможната евентуална загуба води до незабавно отнемане на статута му на официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и той ще се прости с шанса си за шампион на планетата.

ВСИЧКО Е ЕДНАКВО – ВЪЗРАСТ, ВИСОЧИНА, КИЛОГРАМИ

Днес двамата набори (38-годишни) Пулев (6′4½″/194cm) и Букър (6′3″/191cm) се изправиха лице в лице за официалното премерване, за да запишат, освен еднаква възраст и височина, и еднакви килограми преди битката им утре в “Чукчанси Парк” (Chukchansi Park) във Фресно, щата Калифорния. Кобрата закова кантара на 248,4 lb паунда (112.672 кг), а Букър на 248,2 lb паунда (112.491 кг). 

20,000 зрители за събитието обявиха на пресконференцията вчера домакините на мястото на битката, домът на местния отбор по бейсбол “Гризлитата на Фресно” (Fresno Grizzlies). То се намира на средата между двата големи града на щата, на север от Лос Анджелис, и на юг от Сан Франциско (на около 200 мили от всеки от тях).  

“По всичко изглежда, че Кубрат Пулев е големият фаворит да вземе победата в този мач. Американецът е категоричен аутсайдер”, според Джони Орбан, водещ експерт на авторитетното германско издание Boxen1. 

“Кубрат Пулев е готов да се бие за световната титла в тежката категория още днес, но има едно последно изпитание, преди това да стане действителност. Той е мотивиран да нокаутира Букър и да се приготви за опита си за титлата в началото на 2020 г.”, заяви промотърът на българина Боб Аръм от компанията “Топ ранк”. 

В бокса нищо не е сигурно, но аз съм тук, за да спечеля. Добре съм подготвен и вярвам във възможностите си. Аз съм сред най-добрите в тежка категория в света. Да, опонентът ми е много сериозен, но аз знам, че съм много, много по-добър. За мен няма значение кой спечели измежду Джошуа и Руис. Концентриран съм само върху Букър“, сподели Кобрата на пресконференцията вчера. 

Всички знаят моята история – бях в затвора 12 години. От две години обаче съм много активен. Този бой идва във възможно най-добрия за мен момент. Помагал съм на най-добрите. Сега работя и с Антъни Джошуа. Говорим си, аз уча него, той учи от мен. В бокса съм от 31 години и ще разчитам на своя опит.” , каза Райдъл Букър пред медиите вчера.

ВИДЕО ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА 7 Ноември 2019 г.

8 ноември 2019 г. Кобрата по време на кантара преди двубоя с Букър в Калифорния в събота

Кубрат Пулев (ПРО: 27-1-0, 14-1) е най-известният български боксьор и ще излезе за 29-ти път на професионалния ринг. От 28 мача на профиринга, 27 от тях са победи и само една загуба преди 5 години – от Владимир Кличко в мача за световната титла. Единственният мач на Пулев при професионалистите в САЩ завърши с победа, и то пак тук в Калифорния, и то пак през тази година – добър знак

Кубрат Пулев 1во интервю след победата над Дину, веднага след двубоя в залата в Калифорния … и още от “мястото на събитието” (видео)

Във Фресно, Калифорния Пулев идва с нови лица в екипа си, където освен германският му треньор Ули Вегнер, Кобрата ще има и американски. На въжетата, освен Ибън Касон (Лас Вегас) и бившият национал на България по бокс и кикбокс Светлозар Радев, ще бъде и Руди Хернандес, който помним от залата на мача на Кубрат с румънеца Дину през март т.г., когато Руди успя да закърпи грамадната аркада на Пулев. 

По пътя за светованата титла в професионалния бокс, Кобрата стана Европейски шампион в свръхтежка категория през 2012 г. при мъжете, и при младежите през 2009 г., откогато е и в професионалния бокс.

Кубрат достойно, упорито и прогресивно продължава семейната традиция в бокса, син е на боксьора в тежка категория и шампион от 1950-те и 1960-те години Венко Пулев, който почина преди няколко години. След 50-ата си годишнина на Пулев-Старши се ражда Кубрат, а след 2 години идва и Тервел. Вкарва и двамата братя в боксовата зала през 1994 г., Кубрат е на 13, а Тервел на 11 годинки. Първите уроци Пулеви взимат от баща си, който им купува чували и ръкавици и ги тренира в мазето на жилищния блок. Не само бокса, но и мъжкарството и патриотизма на братята идва от бащата. Запален историк, безгранично верен на Родината си и тотален патриот, затова им дава и тези имена. Които те гордо пазят и защитават, и до ден днешен. С един пропуск – Кубрат единствен не е женен и няма деца. Но, както сам ми каза сериозно на майтап, “като взема световната титла, ще има световно бебе”. 

Пулев-старши е роден в края на 30-те години на миналия век и има общо пет деца. дъщерите Ана, Виктория и Боряна, и синовете Кубрат и Тервел.

Днес 8 ноември Тервел Пулев (14-0, 12 КО) постигна 14-ата си поредна победа и 1ва след над половин година отсъствие от ринга заради фрактура на ръката в Калифорния, след победния си мач над Мич Уилямс, в същата зала преди двубоя на Кубрат срещу Дину през март. Тервел буквално размаза с ТКО още в 1я рунд далеч по-опитния от него Каи Курзава (38-9) на галавечер край германския град Кьолн. По-малкият български шампион два пъти свали съперника в нокдаун буквално за минути в началото на мача и реферът на ринга реши да прекрати двубоя, присъждайки ТКО.

Тервел Пулев говори веднага след фаталната 13 победа, която му донесе и контузия, какво се случва “зад кулисите” (видео)

След Фресно братята Пулеви пристигат в Пловдив за боксова гала, както чухте още през юли месец в ексклузивното интервю на Кобрата и менажера му Ивайло Гоцев за БУЛГАРИКА, след 2та среща със Спортната комисия на Калифорния по случая със Суши, когато бе върнат лиценза на Кубрат. Изненада под тепетата ще бъде двубоят на Тервел с много силен противник.

Кубрат Пулев след Суши – ексклузивно интервю след върнатия лиценз – “на живо” на “мястото на събитието” в Калифорния

8 ноември 2019 г. Райдъл Букър гледа с интерес Кубрат Пулев по време на кантара днес

Райдъл Букър (ПРО: 28-2-0, 13-0) е известен с криминалните си прояви, и по време на любителската си кариера, и професионалната, всъщност те са причината да влезе при профитата в бокса. Като любител американецът печели държавните и регионалните първенства в Мичиган (1992-2000), като 1та му национална титла идва през 1999-та, а през 2001-ва е най-високо оцененен в тежка категория в САЩ. Тогава Райдел е избран да представлява САЩ на Световното първенство в Ирландия, но по време на тренировката в Лейк Плесид, Ню Йорк, той е обвинен в кражба на телефонна карта от колегата си боец ​​Джейсън Естрада. Това кара Букър да реши да напусне национала и да стане професионалист. Така през 2001 г. започва професионалната кариера на американеца и записва 22 поредни победи. Много по-късно в нея, докато е извън затвора, Букър подписва за двубой в световния шампионат на IBA в тежка категория с Джеймс Тони. Но, 5 месеца преди това е арестуван в Детройт за “притежание на кокаин и намерение за доставка”. На 23 септември 2004 г. в Темекюла, Калифорния, Райдел се бие с Джеймс Тони за шампионатите на Международната боксова асоциация в тежка категория и WBC Continental Americas. Букър пада в 8-я рунд и след това продължава да губи до крайното съдийско решение след края на мача в 12 части. След 12 години в затвора Райдъл Букър се завърна на ринга през 2018, когато постигна 3 победи в 3 мача, и изигра 2 двубоя през 2019 г., като единият загуби. В последно време Букър премина през двамата мениджъри на Антъни Джошуа, Александър Усик и Дионтей Уайлдър, които го поканиха за спаринги.

Официалният начален час на двубоя в 10 рунда на Кубрат Пулев срещу Райдъл Букър е 19:00 ч.м.вр. (7:00 pm PT местно време, 5:00 сутринта събота българско време)

Цялата гала-вечер с боксови двубои във Фресно, Калифорния ще стартира в 15.30 ч. м. вр. (03.30 часа през нощта българско време), а официалният начален час на двубоя в 10 рунда на Кубрат Пулев срещу Райдъл Букър е 19:00 ч.м.вр. (7:00 pm PT местно време, 5:00 сутринта събота б.вр.). Двубоят на Кобрата е главният подгряващ мач на основната битка между Джамел Херинг и Ламонт Роуч за титлата на Световната боксова организация в категория суперперо.

Цените на билетите са от $29 до 138 долара. Над 60 човека наброява агитката на българите, които идват от Лос Анджелис, плюс още поне 30, като “ангелите” са организирали и комбинирано пътуване (carpool). Cигурните от Лас Вегас са около 30, a oт Сан Франциско пристигат също, като прогнозата е най-малко 200 наши сънародници да гледат Кубрат Пулев във Фресно. според отзвука в специално създадените две събития във ФБ (FB event) от Булгарика:

FB LINK EVENT KUBRAT VS BOOKER

Въздействието на българите върху Кубрат е добре известно, и днес той сподели, че отново очаква да чува гласове на български в залата.

Припомняме, как беше след предишния кантар в САЩ, пак в Калифорния

Кубрат Пулев – “Хората ме зареждат” – ден преди битката с Дину на кантара и интервю (видео)

УСПЕХЪТ Е СИГУРЕН КОБРА!

ПРОСТО ГО ВЗЕМИ ПО-БЪРЗО, ЧЕ НЕ МИ СЕ ГЛЕДАТ 10 РУНДА!