Първи Български Ауто-Мото Фест “зад граница” се ражда в Чикаго (+ видео)

“1st Balkan Auto Moto Fest” е само 1то мероприятие от общо 3 през октомври, през 2020 става годишен фестивал

Българските рокери в Чикаго не са един, и два. Снимка от последната сбирка в популярно място на границата с Уисконсин. Фото: архив

8 октомври 2019 г. Първият Български рокерски Фест “зад граница” се “ражда” тази седмица в неделя (13 Окт) в Чикаго, с цел да обедини всички балкански “зверове” на две и четири колела.

И номерата им български – КАК СТЕ е една от регистрационните табели на уникален Харлей Давидсон. Фото: архив

“1st Balkan Auto Moto Fest” е името, избрано от организаторите от Buldogs MC, с партньор “D1 entertainment”, а мероприятието е само 1то от общо три (3), които ще се случат през следващите 30 дни.

“Бързи и яростни булдоци” в гръб. Лицата са за екрана.

Уникалното родно моторно събитие в “столицата на България в САЩ” е само подгряващо за следващото, което ще се състои през пролетта следващата година, за да се превърне в годишен фестивал. Новината ни съобщиха организаторите от Buldogs MC, които вярват, че автомобилите ще бъдат повече от мотоциклетите.

Ето го и в цял ръст злобният участник във феста с номер на български език – ’93 Harley Davidson Fat Boy. Фото: собственик, българин в Чикаго

Желанието на инициаторите на уникалното събитие е да използват последните лъчи на слънцето в Чикаго за т.г. и са поканили всички, които имат автомобил или мотоциклет, с които се гордеят и мислят, че заслужават да бъдат видяни в парка в Rolling Meadows, както и всички фенове на мото-уникати.

Българската легенда на соул музиката Васко Кръпката ползва услугите на нашите рокери в Чикаго за заснемането на музикален клип.

И защото “гладна мечка не може да дава газ”, има осигурена достатъчно количество скара и салата, бира за “резервоарите” и много музика за заглушаване на най-яките двигатели. Традиционно част от приходите отиват за благотворителност, а селфитата са задължителни, дори с такива зверове

На оригиналния постер на рокерския фест ще видите адреса и телефони за връзка: