Слави Трифонов учреди политическа партия – една епоха в шоу-бизнеса в България свърши – българите в чужбина пак ги няма (много видео + история)

Шоумен №1 се обърна КЪМ народа без дума КЪМ сънародниците си “зад граница” … качи се в секретност на трибуната в София за 20 минути, и след повече от 20 години в откровение слезе от сцената и екрана в цяла България

“Нормалният човек, който наблюдава процесите в публичното пространство (бел.ред. България) чувства отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина, точно по тази причина”

Вижте видеата, защото надали вече ще видите подобни … 

Слави Трифонов учреди политическа партия за 20 минути в София. Приключи една епоха в шоу-бизнеса в Родината, за да стане политика в държавата. Фото: Скриин шот на видео от стената на Трифонов във Фейсбук

6 Октомври 2019 г. (София) Слави Трифонов* учреди политическа партия за 20 минути в София, обърна се към българите в България и не каза нито дума към сънародниците ни в чужбина. Съвсем според прогнозите №1 шоумен в Родината стана лидер на партията в държавата с 559 учредители, а негови заместници сценаристите му. Това Трифонов направи вчера (5 окт) в пълна секретност със своя екип на закрито за медиите събрание, а името е „Няма такава държава“. В специално избраната зала „Рейнбоу плаза“ в столичния квартал „Лозенец“ не се допускаха медии и граждани, а предварително обявени делегати влизаха при строг пропускателен режим, дори привърженици на новия партиен лидер дошли от Русе, Добрич и други български градове останаха неприятно изненадани и видимо разочаровани, след като не бяха допуснати в залата. Обстановката отвън пред вратите се вижда от любителско видео, което бе публикувано в социалната мрежа на профила на Росен Русев

Слави Трифонов, категорично заяви, че “не е жаден за власт, а за справедливост”. Трифонов посочи за една от най-големите причини за влизането си в политиката, “захвърлянето в ъгъла” на референдума**, който бе проведен по-рано по инициатива на екипа на “Шоуто на Слави” (27 ноември 2000 – 31 юли 2019). Той допълни, че “не може всяко чудо да е за три дни”, като фиксира реакцията на управляващите, и че “резултатът е бил абсолютно никакъв”.  

“Нормалният човек, който наблюдава процесите в публичното пространство (бел.ред. България) чувства отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина, точно по тази причина”. Така обобщи картинката в страната един от най-популярните телевизионни водещи, сега вече и политик. Той спомена и нас “зад граница”, но

без да каже нищо конкретно за бъдещата си работа със сънародниците ни напуснали държавата (а не Родината), и какво той ще помогне за подобряването на позицията им, като български граждани. Трифонов наблегна на “вътрешно-държавните” цели на партията. Нормално, и той, като всички други политици ни забрави!  

“Думата “партия” е отвратителна, ние създадохме един политически продукт,”

каза Слави Трифонов, който близо 27 години бе водещ на телевизионния екран (1992), а сега водещ на политическо формирование. Което се оказва без указания за употреба на този нов политически продукт и не може да бъде определено мястото му – център, ляво, дясно и кои ще са съюзници, и кои ще са съперници. Популистка ли ще бъде партията, което е ниша в политическия роден килер, подобно на печелившите Грило в Италия и Зеленски в Украйна? Ще припомним, че колегата му Бойко Борисов обяви през 2006-та, че няма да работи с никоя от партиите в управлението, но това не се случи и до днес, след цели три преизбирания за цели 13 години. Kой стои финансово зад такъв проект, ами ако се разрастне, от кой джоб ще излезат парите? Защо Слави сега влезе в политиката, а не когато беше на върха в шоубизнеса и по приходи? Да не забравяме, че екипът на предаването “Шоуто на Слави” разкри държавните делавери с партийните субсидии. Избирателите са объркани, защото те вече не са тв-зрители, а политиката дори да е шоу, то то не е същото, като това вечерното от синия екран, само за час и без уикенди, а е 24 часа в денонощието и 365 дни в годината. Ще успее ли да наложи дисциплината от студиото в партийната централа? Хората искат яснота и гаранции, цели и резултати! До днес Слави слагаше политиците “под лупа” за да ги види народа, но вече и той е под нея.   

Само с този пропуск на делегат-учредител на политическа партия „Няма такава държава“ на Слави Трифонов можеше да се влезне в зала „Рейнбоу плаза“ в София. Името и логото на формацията може да създадат проблем за официалната регистрация по закона, който не приема използването на националния флаг. Фото: ФБ

Милиони почитатели очакват да видят какво е “родил” Слави в политиката, след като е ясно, че цяла епоха в шоу-бизнеса в България свърши!

Доста хора по света и у нас са озадачени от начина на учредяване на новата политическа формация, вкл. и негови подръжници. Журналистите останаха отвън, телефоните на участниците бяха прибрани, а единствената официална информация бе видеото със словото на Слави Трифонов, което организаторите разпратиха до медиите, а по-късно то се появи и в профила на Слави Трифонов във Фейсбук.

**РЕФЕРЕНДУМ

Подписите от подписката за провеждане на референдум, които събираше инициативният комитет на Слави Трифонов, са достатъчно на брой и парламентът ще трябва да насрочи такова допитване.

През април 2016 г. подписите от подписката за провеждане на референдум, които събираше инициативният комитет на Слави Трифонов, са достатъчно на брой и парламентът насрочва такова допитване. От внесените подписи на 672,488 имена 572,650 са признати. По закон при събирането на 400 000 подписа на граждани с избирателни права Народното събрание приема решение за провеждане на референдум. Общественото допитване, което Трифонов предлага, е със 6 въпроса, но са допуснати половината от тях. Провежда се на 6 ноември 2016 г., едновременно с изборите за президент и вицепрезидент на Р България, а гражданите трябва да отговорят с „Да“ или „Не“.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?ОТПАДАТ ВЪПРОСИТЕ:4. Подкрепяте ли броят на народните представители (депутати) да бъде намален на 120 (от 240)?5. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? (НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС ЗА НАД 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА)6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

В последното телевизионно предаване на „Шоуто на Слави“ на 31 юли 2019 г. Трифонов обявява политическия си проект „Няма такава държава“, чиято цел е да превърне предложенията от инициирания от него и сценаристите му референдум през 2016 г. Учредяването на политическа партия „Няма такава държава“ е на 5 октомври 2019 г.

КАКВО ЗАГУБИХА ХИЛЯДИ, ДАЖЕ МИЛИОНИ, БЪЛГАРИ ПО СВЕТА И У НАС?

ИСТОРИЯТА, КОЯТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ

Слави Трифонов през ученическите му години.

*Станисла̀в То̀доров Трѝфонов (Слави Трифонов) e роден на 18 октомври 1966 г. в Плевен и е български певец, телевизионен водещ и продуцент. Името му се свързва най-често с ТВ предаванията „Шоуто на Слави“, „Хъшове“, „Каналето“ и „Ку-ку“, както и с групата Ку-Ку бенд.

Слави е роден в семейството на Здравка и Тодор от с. Тодорово и кръстен е на дядо си Стойо. Слави описва рода си като дълбоко в равнината, дълбоко в селото. Самият той не харесва детството си, по причина че не харесва себе си. Характеризира този период от живота си като много самотен. Няма много приятели, освен сестра му Петя, която е три години по-голяма от него. Слави споделя, че тя е най-близкият му човек и досега.

Отраства в строго семейство, където майката има основна роля и държи много на образованието. И Слави, и Петя са отличници. В най-ранна възраст става отряден председател на класа. В началното училище той е по-затворен, често тормозен от връстниците си и участва в много сбивания. Обича да прекарва повечето време в четене на книги.

Приет е в Музикалната гимназия в Плевен. Партийното ръководство го предлага за комсомолски секретар и в края на първата учебна година го пращат на пионерски лагер в Кайлъка. Въпреки че се чувства неловко и не на мястото си там, той решава да участва във т.нар. „вечер на таланта“, където се представят различните отряди. Слави казва няколко смешки, научени наизуст от апокрифна аудиокасета на Шкумбата, записана на ролка и въртяна многократно на магнетофон Юпитер от самия него. Трифонов е изненадан от положителната реакция на лагерниците и дори го извикват на бис. Това той определя като превратна точка в живота си, която го отваря към живота и хората.

Слави Трифонов завършва Музикалната гимназия с виола, а по-късно и Българска държавна консерватория. 

Заедно с Петър Курумбашев (р. 1968, Плевен) и Любен Дилов-син (р. 1964, София) Слави Трифонов е 1ят продуцент на частна продукция в БНТ (Българската национална телевизия). И двамата колеги на Трифонов от екрана, отдавна вече са политици, Курумбашев от БСП (2007), а Дилов е създател и 1-ви говорител и председател на движение „Гергьовден“ (1997).

1-та поява на Трифонов в телевизионното предаване Ку-ку е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в Студио 4 на БНТ през 1992 г. Довежда го Влади Въргала, а Слави си спомня, че го окичват с топузи и едно казанче от тоалетна чиния на гърба. Нужни са само 2 години, за да добие достатъчна популярност, за да се ориентира изцяло към шоубизнеса в България.

На 1 април 1995 г. от зала 12 на НДК на живо по Канал 1 стартира Каналето (приемано като продължението на „Ку-Ку“). Още тогава преди 24 години съдбата подсказва, че Слави Трифонов ще се занимава с политика. Изиграва ролята на репортера Вергилиев, който се включва “на живо” от парламента и колегата Овидиев. Тогава и Слави и Евгени Димитров са с дълга коса. Във видеото ще видите екипа с всичките ни известни артисти, които се разделиха, а някои от тях стнаха политици. (гледайте след 46-та минута и 15 секунда).  

От лятото на 1996 г. Трифонов е и копродуцент с Камен Воденичаров (р. 1966) и Любен Дилов-син чрез тяхната обща компания „ТриВоДи“ ООД. През 1997 г. в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов. Пред 1998 г. при преподписване на договора за предаването с БНТ Воденичаров се опитва да направи това не от името на „ТриВоДи“ ООД, а от едноличната си фирма „Камен Во. Студио“ ЕООД, което води окончателно до разпада на екипа на предаването. Скандалното 1-во предаване е и последно на Хъшове през февруари 1998, когато е свалено от БНТ.

След това две години се излъчва в телевизия “7 дни” всяка неделя вечер, а във вторник по стотици други кабелни телевизии в страната. Основен елемент на предаването, освен гостите, отново е острата политическа сатира, но и силното участие на групата „Ку-ку бенд“, на която Слави е и основател заедно с приятелите си от детството и следването Евгени Димитров – Маестрото (р. 1969, София), Евгени Йотов и Илия Илиев – Професора.

ИСТОРИЯТА, КОЯТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ

„Ку-Ку бенд“ е създадена през 1993 г. и има издадени 22 албума, над 300 песни, стотици концерти, 13 турнета (1 от които в Америка). 

Продуцент на Ку-Ку бенд, както и песните и клиповете на групата, през годините винаги е бил фронтменът ѝ Слави Трифонов, но – като част от различни музикални компании. От създаването на групата до 1996 г. – като съдружник с Камен Воденичаров в Камен Во. Студио; след това (от 1996 г. до 2004 г.) – еднолично чрез Българска музикална компания; а оттогава – до днес – продуцент на Ку-Ку бенд е компанията Seven-Eight Production, отново със собственик Слави Трифонов. Всички членове на групата имат висше музикално образование, а трима от общо деветимата инструменталисти в групата са по настоящем преподаватели в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – това са гл. ас. д-р Цветан Недялков (китара), гл. ас. д-р Иван Стоянов (бас китара) и преп. Кристиян Илиев (клавишни).

На 25 април 2015 г. се провежда концерт на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд в Зала „Арена Армеец“ в София с около 17 000 души публика. Концертът поставя рекорд за най-бързо разпродаване на цялата зала – всички 17 000 билета са разпродадени онлайн само за 9 часа. Това е и първият концерт, на който освен актуалния състав на Ку-Ку бенд участват и много от бившите негови членове като Десислава Добрева, Нели Петкова, Калин Вельов, Николай Арабаджиев, Лилия Йончева.

Два месеца по-късно – на 25 юни 2015 г. – отново онлайн са пуснати билети за следващия им концерт на Националния стадион „Васил Левски“ на 25 септември 2015 – 5 месеца след този в „Арена Армеец“. Този път целият стадион с близо 70 000 места по трибуните и терена е разпродаден за 8 часа. Провежда се при изключително дъждовно време като цялата публика остава пълен и до последната песен. 

Основни идеолози на „Хъшове“ са сценаристите Росен Петров (р. 1970, София), Тошко Йорданов (р. 1970, Ямбол), Ивайло Вълчев (р. 1972, Бургас), Драго Петров и Иво Сиромахов (р. 1971, София). В началото на 2000 г. Трифонов и Дилов осъзнават, че Хъшове е изчерпано от съдържание – политическата му дейност е продължена от Движение „Гергьовден“ с председател Любен Дилов-син (по-късно избран за почетен председател), а останалата творческа част от екипа, ръководена от Слави Трифонов и Росен Петров, започва подготовка за реализация на ежедневно вечерно шоу.

На 27 ноември 2000 г. от 22:30 часа е излъчено 1-то издание на 1-то всекидневно вечерно телевизионно шоу в България – „Шоуто на Слави“. Предаването се излъчва всеки делничен ден отново от зала 12 на НДК, където се намират студията на частната телевизия и до днес. Част от публиката на 1-то издание са изпълнителните директори на бТВ Светлана Василева и Албърт Парсънс. От стартирането си предаването се превръща в рейтингов водач като в първите години събира пред екраните всекидневно между два и три милиона зрители. „Шоуто на Слави“ трайно разширява праймтайма на bTV до 23:30 ч. Гости на Трифонов в предаването с над 15-годишна история са били най-различни популярни (и не само) личности, а като наследство от студентските предавания, в „Шоуто на Слави“ остава силната политическа сатира и критика.

КОЛКО СA ЩАСТЛИВИ ТОГАВА!

Изпълнителен продуцент на „Шоуто на Слави“ е продуцентска къща „Седем-осми“ АД (изписвана като Седем-осми или Seven-Eight Production), където до май 2008 г. негов съдружник е Росен Петров. Освен „Шоуто на Слави“ през годините „Седем-осми“ реализира много други световни формати за телевизията като „Красавицата и отличникът“ (The Beauty and the Geek), „Survivor BG“ (Survivor), „Music Idol 1“ (Idols), „Dancing Stars 2“ (Dancing with the Stars), „Гласът на България“ (The voice of…), „Младост 5“ (Stillestraße) и други. Като част от „Шоуто на Слави“ се реализират множество риалити конкурси, рубрики и други проекти, както и два мини-сериала – „Къде е батко?“ и „Ракия Sunrise“. Единственото предаване на компанията, което не се е излъчвало по bTV, е музикалното риалити шоу по собствена идея „Пей с мен“, излъчило се по конкурентната Нова телевизия през пролетта на 2008 г.

На 6 май 2019 г. Слави Трифонов обявява, че последното предаване на „Шоуто на Слави“ ще бъде на 31 юли 2019 г. „Седем-осми“ сама е отказала да поднови договора си с bTV Media Group, въпреки поканата на телевизията за преподписване на договора.

31 юли 2019 г. Последният ден на екипа на “Шоуто на Слави” №4176, хора, които 19 години правиха предаването. Поклон пред труда и професионализма им!

В последното 4176-о излъчване на вечерното ток шоу на 31 юли 2019 г. Трифонов овявява, че „от дълго време не се чувства част от медийната среда“ и затова, ще започне нов телевизионен продукт – „Седем-осми“, както и на политически проект на име „Няма такава държава“.

С края на „Шоуто на Слави“ е обявен и телевизионният продукт „Седем-осми“, който запазва екипът на продуцентската компания на Слави Трифонов

 В последното предаване по bTV става ясно и че „Седем-осми“ стартира след 15 септември 2019 г., а девизът е „Силата е в истината!“.

Като певец от 1993 г. Слави Трифонов заедно с групата си Ку-Ку бенд по време на цялата си кариера в телевизионния бизнес в страната издава 22 албума и има над 300 песни. Прави множество турнета из цялата страна, както и едно турне в САЩ и Канада. Има дуетни песни, а през 2003 г. издава песен с вокалистката на група „Антик“ – Елена Папаризу, наречен Why? („Защо?“).

Eкипът на „Седем-осми“ организира и десетки летни турнета из цялата страна, турне в САЩ и Канада и няколко концерта в Западна Европа на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. 

9 концерта пред хиляди наши сънародници в САЩ и Канада изнесоха Слави и „Ку-ку бенд“ от 23 септември до 6 октомври 2010 г. American Tour 2010 мина през една от най-известните концертни зали на източното крайбрежие в САЩ – John Hancock Hall, приюти нашите музиканти и артисти в Бостън, а в Ню Йорк те имаха два концерта в голямата зала в „The Manhattan Center” – „Hammerstein Ballroom”. Останалите градове, в които Слави, „Ку-ку бенд“, актьорите и балет „Магаданс“ радваха българската емиграция, бяха Чикаго (с два концерта), Лос Анджелис и в два града в Канада – Монреал (също два концерта) и Торонто. Всеки от концертите от American Tour 2010 продължаваше по три часа.

„Начинанието беше изключително трудно за осъществяване“, каза Слави Трифонов тогава и благодари на всички, които са помогнали то да стане факт. 

Само преди броени дни на 2 октомври се навършиха 9 години от концерта в Ел Ей. Ето и публикацията в БУЛГАРИКА с оригиналния постер, който изработихме и клипа в ютюб тогава, с участието на актьора Краси Радков. Другото тичане, ако Слави НЕ го помни, то екипът му може да му припомни. БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СМЕ БЪЛГАРИ, ПИЧ!

Външният министър Николай Младенов и Слави Трифонов в Лос Анджелис

Изпълнителите държат и рекорд за посещаемост на открит концерт в страната на български изпълнител – на концерта им от 25 септември 2015 г. на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата с 70 000 души публика.

ЗДРАВЕ

В интервю, излъчено в Шоуто на Слави на 20 април 2007 г., Слави Трифонов признава, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око, и затова остсъства от екрана. Тогава той обясни, че е поразена централната част на зрението му, вследствие на което се натоварва периферното зрение на лявото и дясното око. Три (3) месеца по-късно Слави Трифонов се завръща на малкия екран на 9 юли 2007 г.

Сега 5 Октомври 2019 г., Слави Трифонов, здрав влезе в политическата болница, в която вече не го искат, и обявиха и името на партията за вредно, и дори абсурдно, дори по закон! Дали Слави ще оцелее, без поставена диагноза? Поставете я вие самите! 

Слави Трифонов учредява политическа партия за 20 минути в София. Фото: Скриин шот на видео от стената на вече бившия шоумен във Фейсбук

ммм

1 comment for “Слави Трифонов учреди политическа партия – една епоха в шоу-бизнеса в България свърши – българите в чужбина пак ги няма (много видео + история)