Наш пианист и композитор Георги Славчев свири на Тръмп в Лос Анджелис, Калифорния (ексклузивно интервю + видео)

Обстановката, рояла, храната и още нещо

“Свирих и своя музика”

17.09.2019 г. Георги Славчев в имението в Бевърли Хилс, където свири за Президента на САЩ Доналд Тръмп. Фото: личен архив Г.Славчев

 

17 септември 2019 г. (Бевърли Хилс) Нашият пианист и композитор Георги Славчев бе на рояла на специален извънредно скъп и ограничен прием на президента на САЩ Доналд Тръмп в Бевърли Хилс.

Доналд Тръмп пристигна в Калифорния за да подкрепи президентската си кампания със средства и да събере от богатите си съпартийци $15 милиона долара само за два дни. Тръмп започна днес с обяд за $3 милиона долара в района на Сан Франциско (Bay Area), в имението за $100 мил.долара на основателя на Sun Microsystems Скот Макнили пусна на пазара миналата година за близо 100 милиона долара, което включва, освен огромната къща, така също и голямо голф игрище, закрита хокейна пързалка и тенис “балон”. Следващата спирка бе в 6:00pm PT за вечеря в Бевърли Хилс на стойност $5 милиона долара, а утре се очаква да вземе допълнителни $7 милиона долара със закуска в Лос Анджелис и обяд в Сан Диего.

Георги Славчев пък бе специално избран да акомпанира най-скъпото събитие от 2-дневния престой на Тръмп в щата – “тежката” вечеря в Бевърли Хилс, в имението на един от най-богатите Републиканци в целите Съединени Щати строителният предприемач Джефри Палмър.

Какво ни разказа от “мястото на събитието” композиторът на химна на родния му Пловдив в България, сега вече и музикант на президента на САЩ, където живее и твори вече 28 години. 

Здравей Жоре, за 1ви път срещаш #1 човек в държавата, и може би #1 и в света. Какво е изживяването? 

Огромна чест … хората плащат големи суми за да …

Обстановката. Какво беше пианото (роял), на който свири, и колко време (цялото ли)? Колко човека и какво им бяха сервирали? Как беше охраната?

Абсолютно високо качество … три (3) часа … известни лица … десетки вътре и хиляда навън … агнешки пържолки и …  … взеха ни …

В Америка се говори за пари. Платиха ли ти добре, въпреки, че дори само че си там е голямо признание за таланта и работата ти, престиж и “златна препоръка” за кариерата ти? 

… всичките даваха, за да са там, аз взех и съм много благодарен, че …

Малко да ни разкажеш за себе си, какво те свързва с музиката? Израсъл си в семейство на професионални музиканти.

От 5-годишен свиря …

Каква е следващата стъпка, може би ООН?

… имах интересно запознанство с продуцент, може би ще се случи нещо със Стинг … правя музика за човечеството да се очовечи …

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Георги Славчев е роден на 27 май в Пловдив, композитор е на химна на родния си град, син на музиканти Дора и Анастас Славчеви, свири на пиано от 5-годишна възраст. В САЩ от февруари 1991 г., тръгва от Калифорния, минава през няколко щата, и пак се е тук. Славчев е лауреат на международни конкурси, има издадени 3 албума (“Сонати и Балади” (2003), „Невидимото спасително въже на живота“ (INVISIBLE LIVE LINE, 2018), “Червено” (RED, 2019, има го в ) и още 2 са на път.

Композиция от албум 2018 г. е съвместен с композиторката Пенка Кунева.

   Издава и сингъл.  Композира театрална пиеса за Иисус Христос (ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ, THE LAST DAYS – The Passion and Death of Jesus the Christ, 2019), която се играе в Ел Ей, а 45-минутната музика се върти в цяла Южна и Северна Америка от началото на годината. Концерти прави в Карнеги Хол в Ню Йорк, Филипините, столицата Вашингтон, Луизиана, Колорадо, Балтимор. В Европа: Италия, Гърция, Германия, Франция. В България – в София в зала България, със “Софийски солисти” в София и Пловдив, Плевен, Русе, на “Аполония” в Созопол с друг български музикант от Ел Ей, певицата Мария Елена Инфантино.