Рафа с купата – Медведев с бъдещето в мъжкия тенис (+ видео)

Страхотен мач за учебниците, урок по тенис и човешка воля и сила

Рафаел Надал спечели финала на Ю Ес Оупън в много драматична битка с руския тенисист Даниил Медведев (7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4). Рафа спечели за 4ти път в кариерата си последния за годината турнир от Големия шлем US Open и 19та титла

8 септември 2019 г. Рафаел Надал спечели финала на Ю Ес Оупън в много драматична битка с руския тенисист Даниил Медведев (7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4). Рафа спечели за 4ти път в кариерата си последния за годината турнир от Големия шлем US Open и 19та титла, след близо 5-часов (4:54) двубой за учебниците на централния корт “Артър Аш” на “Флашинг Медоус” в Ню Йорк. 

Рафа, публиката, медиите и експертите в тениса са възхитени от играта и възхода на Даниил Медведев. Играта на Медведев направи титлата на Надал с пъти по-значима.

Който е имал възможност, и не е гледал мача, никога повече да не обелва и дума за тенис! Който каже и една дума по “тънката” националистическа и про- някаква си линия, направо да се завива през глава! Тези, които се чудеха, защо Гришо загуби от Даниил, вече намериха отговора.

Да, Рафа си тръгна с купата от Ню Йорк, но Медведев с бъдещето в мъжкия тенис, което изригна преди по-малко от половин година в България. 

КАКВО СЕ СЛУЧИ … това трябва да се види

Всичко започна по план за Рафаел Надал още в 1я сет, пробив, пробив и 7:5 и 1:0. Стадионът бе в екстаз за своя любимец-шампион. Въодушевен Рафа влезе във 2я сет и пак направи нови два пробива без да допуска такъв, за 6:3 и 2:0.

Тогава се случи това, което никой не очакваше, и всичко изглеждаше решено в 3я сет, когато испанеца стигна до пробив за 3:2 гейма.

“Руската мечка” се пробуди с рибрейк, направи и късен пробив, и Медведев намали резултата 1:2.

В 4я сет до 10-я гейм само си разменяха точки от подаванията, без нито един пробив. Тогава уникалният тенисист на годината със скромен опит, показа воля и страхотна игра, притисна многократния шампион и изравни сетовете, и изпъна нервите на по-опитния си съперник и цялата публика в американския мегаполис.

И ако “инфарктите” по трибуните от драмата на корта до този момент не ни стигаха, то двамата великани направиха и 5ят сет “инфарктен” и не ни дадоха да отделим очи, след 4 часа перфектен тенис.

И тогава дойде ред на опита на шампиона. Рафаел Надал стигна до пробив за 2:3, не само, че си го затвърди, но направи и нов за 2:5, и застана за сервиз. Неочаквано испанецът допусна пробив, след което Медведев взе подаването си, за да се стигне до 4:5. Мълчанието по трибуните бе достатъчно, да се разберат притесненията за Рафа. Температурата още се вдигна след втория шанс на Рафаел, в който сервира за мача. Точно тогава Надал допусна да се стигне до точка за пробив при 30:40, след като пропусна поредният си първи сервис.

Но, 33-годишната легенда не изневери на опита си, и успя да “излъже” десет години по-младия си съперник и да триумфира за 4-ти път на Ю Ес Оупън и да грабне своята 19-а титла от Големия шлем.

Рафа с купата – Медведев с бъдещето в мъжкия тенис!

Само може да благодарим и на двамата!