Григор Димитров подкрепят над 500 българи на US OPEN 2019 – видео интервю от мястото на събитието

Григор Димитров ще бъде подкрепен от над 500 българи на полуфинала на US OPEN 2019

5 септември 2019 г. Григор Димитров утре ще бъде подкрепен от над 500 българи на полуфинала на US OPEN 2019. Ексклузивно интервю с Димитър Белчев (Митко Президента), който е един от основните организатори на агитката наши сънародници от цяла Америка.

Българските фенове на Гришо (25), дошли в Ню Йорк за неговия полуфинал срещу руснака Даниил Медведев (5) в Откритото първенство на САЩ, се събират на обяд в петък (12:00 м.вр.) на фонтаните на стадион Артър Аш. Билетите са м/у $135 и $5000, и все още могат да се купят на сайта на турнира, както и на други онлайн магазини. Ето снимка, за да разпознаете организатора 

Димитър Белчев (Митко Президента) с екипа на Гришо на стадиона “Артър Аш” в Ню Йорк. Фото: личен архив

Всичко вижте във видеото и се абонирайте за нашия канал в Ютюб, където винаги може да намерите едни от най-интересните моменти на българите, не само в Калифорния, но и в Съединените щати.

Двубоят на Димитров е определен за 1:00 м.вр. и е 1ят 1/2-финал на централния корт „Артър Аш”, а след тях следва 2ят решаващ мач за място на финала при мъжете между 24-ия в схемата италианец Матео Беретини и поставеният под №2 Рафаел Надал. Преди него ще се състои финалът на двойки при мъжете, който в момента все още не е ясен, и церемония по награждаването им.

198-сантиметровия Медведев е в добра форма и спечели 18 от последните си 20 мача, която го изведе до полуфиналите на US Open, където ще срещне “възкръстналият” Димитров, който пък след 7 загуби от 8 мача преди Ню Йорк, успя да изригне и да победи във всичките си 4 (общо 5, един след отказване на съперника). Ситуацията е в полза на тенисист номер 1 на България, тъй като московчанинът във всеки свой двубой на Ю Ес Оупън изпитва физически неразположения, и дори призна пред Евроспорт, че е можело да загуби 4 от 5-те си срещи до момента. Гигантът е и с най-много победи от всички в т.г. тур – 49, следван от Рафа – 45 и Федерер с 43.

Всички българи се надяват Григор да приземи руснака, който бе изстрелян във високата орбита именно в България. През февруари т.г. Медведев спечели 4-тата титла в кариерата си на Sofia Open в столичната „Арена Армеец”, и то м/у съзвездието на Стан Вавринка, Гаел Монфис, Роберто Баутиста Агут и Стефанос Циципас. Ако успее Гришо, той ще погребе близо 10-годишните надежди на Русия за по-високо представяне, която за 1-ви път от 2010 г. насам има представител в тази фаза на Голям шлем. 

“Много се радвам за Григор. Той отново набира форма. Гледах някои от мачовете му тук и мога да кажа, че той играе невероятно. Всички знаем на какво е способен Григор, когато играе така, както умее”, коментира Медведев с уважение към Димитров.

Двамата с Григор са изиграли само два мача досега (2017), като Димитров победи на тревата в Куинс Клъб през юни 3:0 (6:3, 3:6, 6:3) на 1/4-финал, но пък падна на твърди кортове (каквито са в Ню Йорк) на 1/8-финалите във Вашингтон в 2 сета – 2:6, 4:6. Но, именно на твърдата настилка, и пак в САЩ, Гришо показа твърд характер и “възкръсна”, като че ли Америка му носи късмет.

Григор Димитров пренаписа историята на българския тенис и всички сме с него! Григор съединява всички българи по света, и сякаш и това е негов късмет и поличба – точно на тази дата голям празник – 6 септември – Съединението на България (1885)!

Успех Гришо!