Гришо се “върна в играта” с победа на Ю Ес Оупън (видео)

Българската ракета #1 Григор Димитров победи италианеца Андреас Сепи с 3:1 сета в 1я си мач на US Open 2019 по тенис

Серина размаза Маша с желание за 1ва титла, като майка (видео)

Българската ракета #1 ГригорДимитров поздрави публиката след победата си над италианеца Андреас Сепи с 3:1 сета в 1я си мач на US Open 2019 по тенис. Горе в дясно се вижда български фен с родния флаг. Фото: скрийн шот от Евроспорт ТВ.

26 август 2019 г. (САЩ) Българската ракета #1 ГригорДимитров победи италианеца Андреас Сепи с 3:1 сета (6-1, 6-7(2), 6-4, 6-3) в 1я си мач на US Open 2019 по тенис и отива на 1/32-финал в сряда.

Статистиката на мача сочи голямо предимство на българина, но двубоят хич не беше лесен за него.
Освен, че на този двубой Григор дойде с два големи тежести – без видим треньор и поредица от загуби.
Да, Гришо беше сам, камерите на корта не показаха негов треньор. Както по-рано съобщихме Димитров тренира на място със Стефанос Циципас, Доминик Тийм и Серина Уилямс.
Григор Димитров загуби 7 от последните си 8 мача и се смъкна назад в ранглистата (78). А споменът му от миналата година на US Open е “черен” – приключи на старта след поражение от Стан Вавринка.

Но големият Гришо днес ни “качи на върха” още в началото на мача,

като още в 1я сет проби за 2-0. Топовните сервиси на Гришо влизаха перфектно и той затвори 1та част на мача и “устите ни” с 6-1 само за 24 минути. Общо от мача точките са 132-112, но предимството на Григор идва само от 1ия сет, но без него са едва 104-99.
2ят сет бе коренно различен за Григор, и съответно най-труден и най-дълъг в мача (51 минути), в който загуби игровото си предимство. Така се стигна до тайбрек, в който италианецът доминираше тотално за 6-7.
3тата част бе завръщането на Гришо с пробиви, великолепни сервиси, прекрасни атаки, два обрата и за край реализира сетбола за 6-4, всичко това за 47 минути.

4ят сет Гришо ни “извади нервите”, но въпреки проблемите, той все успяваше да остави топката в игра след много трудни ретури. В тези моменти Сепи просто пращаше топката в аут, и това донесе последния, 7-ми пробив за Григор Димитров за победа в 4-та част (6:3 гейма) и 3:1 сета в мача. 

Българинът е в половината на схемата на Ю Ес Оупън 2019 с Кей Нишикори, Роджър Федерер и Новак Джокович. Във 2-ия кръг Димитров ще срещне в сряда хърватина Борна Чорич, а в 3-ия е възможно да се сблъска с канадеца Милош Раонич.
До момента най-силното представяне на Гришо на Откритото първенство на САЩ са 1/8-финали през 2014 и 2016 г.

КЛИКНЕТЕ И ЧЕТЕТЕ ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА ГРИШО

Дългоочакваният двубой днес при жените м/у Серина Уилямс (САЩ) и Мария Шарапова (*, Русия) завърши с категорична победа на американката с 2:0 сета (6:1, 6:1). Двете започнаха мача с два общи показателя – без загуба в 1ви кръг на Ю Ес Оупън и са бивши #1 в класацията.

Серина размаза Маша

Серина Уилямс размаза Мария Шарапова за по-малко от час на корта в Ню Йорк, и вече води с 20:1 победи в техните преки двубои.

Серина размаза Маша за по-малко от час на корта в Ню Йорк, и вече води с 20:1 победи в техните преки двубои. Шарапова не е надигравала Уилямс от 2004, а от тогава има един успех, но тогава опонентката й се отказа преди започването на мача. Така в следващата фаза американката ще играе със сънародничката си Кристин Макнали.В момента Уилямс се бори за своята 24-а титла от Големия шлем, която е така желана от нея, защото ще бъде 1ва, като майка. На 1 септември 2017  г. 35-годишната американка тогава, роди момиченце с тегло 3090 грама, кръстена в името на бащата и спорта – Алексис Олимпия. През декември 2016 г. Уилямс пък обяви годежа си с бащата Алексис Оханян. Серина (р. 26 сеп 1981 в Мичиган) е дете на тениса в Лос Анджелис, Калифорния. Семейството се мести в южното градче Комптън на Ел Ей, където Серина започва да играе тенис на 5-годишна възраст, като треньор на нея и сестра й Винъс е баща им Ричард. 

След загубата днес Мария Шарапова изпада от топ 100. Родената на 19 април 1987 г. в СССР Мария има 5 титли от Големия шлем