8 Години Тормоз Над Осиновени Българчета Момиченца в САЩ – 1 Месец Властите в България НЕ Знаят (видео)

Момичето е намерено мръсно с мазна коса, раздърпано, с пресни белези по ръцете и с боси кървящи крака

Осиновителите са американско семейство с общо десет (10) деца в Мисури

КОЙ ЗАКЪСНЯ – САЩ или България?

Осиновители на тормозените българчета в САЩ са американци – 56-годишният Марк МакГрегър и 40-годишна му съпруга Мелиса МакГрегър с общо десет (10) деца. Photo-credit: KY3

8 август 2019 г. (Мисури, САЩ) Две осиновени 15-годишни българчета момичета-близначки били са открити в тежко състояние в американския щат Мисури.

На 8 юли 2019 г. общо 10 деца бяха открити в близост до Съмървил, съобщи три (3) дни по-късно на 11 юли местната ТВ KSPR ABC 33, като не отбеляза имена и че две от тях са българчета. Медията се фокусира върху момиченцето, което е намерено на пътя, което в последствие става ясно, че е едното българче, и най-вероятно е единственното от всичките 10, което е успяло да избяга.

Момичето, което е видяно от съседи, обадили се в полицията, било много

мръсно с мазна коса, раздърпано, с пресни белези по ръцете и с боси кървящи крака.

Тя казала на разследващите, че не се е къпала седмици и е гладувала. Съседите и властите веднага й дали вода и храна, която просто не й стигала.

“Тя беше в жалко състояние, мръсна, скъсани дрехи и боса,” каза за медията KY3 шерифът Дарин Броули. „Тя просто се срамуваше, след като изяде два сандвича с фъстъчено масло, няколко торби картофени чипсове и просто непрекъснато искаше повече и повече“,  допълва шерифа.

Месец по-късно на 8 август (днес) г-жа Милена Първанова от Дирекция “Международно осиновяване” на Министерство на Правосъдието даде гласност на случая, като направи публично изявление, което бе отразено и от медиите в България. (Вж. по-долу видео). Пак днес от същото Министерство са изпратили писмо до генералния консул на САЩ в България за предоставяне на пълна информация за състоянието на дечицата.

На 7 август 2019 г. генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев “разбрал за случая от медиите и официалните власти”. Това днес ни потвърди г-н Анчев, в чийто консулски район влиза и щата Мисури. 

Не става ясно, кога българските власти са получили информацията за пострадалите осиновени българчета от американските си колеги и какви са законовите срокове за това.

Също така няма и заявено желание да  приберат дечицата в България, далеч от ужаса, и да се възстановят психически! Толкова ли няма да се намери кой да се погрижи?

Преди да отлетят за Америка, децата са получили три (3) отказа за осиновяване в България, а последният задължителен доклад от американските социални служби за положението на децата  е от преди шест (6) години (2013).

Осиновители на българчетата са американци – 56-годишният Марк МакГрегър и 40-годишна му съпруга Мелиса МакГрегър с общо десет (10) деца. Към момента американските власти са прибрали и поели закрилата на всичките деца и са ги настанили на безопасно място под защитата на полицията. И към двамата “родители” са отправени

по две федерални обвинения за “насилие на деца” и “небрежност към деца” (child abuse or neglect).  

Двете момичета-близначки са били осиновени от американското семейство през 2011 година на 7-годишна възраст, което прави

8 години тормоз.

Едното дете е с умствена изостаналост, и преди осиновяването са живели в институции в България, и както споменахме по-горе са получили цели три (3) отказа за осиновяване.

Осиновителите на двете българчета, които имат още осем (8) деца, преди няколко месеца заживяват във ферма в малкото градче Съмърсвил в Мисури. Всички те НЕ ходели на училище, били обучавани в къщи, родителите били силно религиозни. Което води до мисълта, че това е поредната секта, която води до неприятности.

Най-вероятно всичките 10 деца са били, като “затворници” на семейство МакГрегър,

защото никой от съседите им не ги е виждал навън, а имотът е бил напускан само от един микробус (van) с двамата собственици, съобщи местната телевизия KSPR ABC 33. Както споменахме по-горе съседи от градчето подали сигнал, след като забелязали едно от децата (българче) да върви само по отдалечен път във видимо тежко състояние, вероятно при опит да избяга. Властите реагирали веднага.

От българското правосъдно м-во още обясниха, че кандидат-осиновителите са отговаряли на необходимите условия и предоставили всички необходими документи. В България редовно се получавали доклади от американските социални служби, от които ставало ясно, че децата са силно привързани към родителите си. Последният доклад обаче е от 2013 г.

“Децата са минали медицински прегледи, не са установени данни за сексуално насилие. В добро здравословно състояние са, без заболявания. Грижат се хора за тях, така че към този момент децата са в една добра и сигурна средата,” каза ген. консул на България в Чикаго Иван Анчев.

Толкова ли няма да се намери кой да се погрижи за тези нещастни деца в България?

Вижте видео на репортажа на БНТ по случая за тормоз над осиновени българчета в Съединените щати.