Кубрат Пулев: “Винаги продължавам напред!” – Калифорния отваря нова страница в живота на Кобрата на 22 Юли в Сан Диего – “вход свободен” (+видео)

Загрявка в Испания за завръщане в САЩ, убеден в положителното решение на Щатската Спортна комисия за случая със “Суши” 

“Това е част от пътя към световната титла!”

Кубрат Пулев с десен прав размотал главата на треньора си Ули Вегнер, който специално долетял от Германия за тренировачния лагер на Кобрата в Палма де Майорка.

21 юли 2019 г. “Винаги продължавам напред!” Това бяха първите думи на Кубрат Пулев при завръщането му в Калифорния. Където Кобрата идва за да чуе окончателното решение на Спортната комисия на щата по случая за емоционалната си целувка с 42-годишната Джени Суши, с истинско име Дженифър Равало.

Кубрат загря в Испания за завръщането си в Съединените щати, като проведе кратък тренировъчен лагер в Палма де Майорка. Треньорът му Ули Вегнер специално долетя от Германия, като подлуди Кобрата с тренировки и не го остави да ваканцува.

Следващата спирка на претендента за световната титла в тежка категория е Сан Диего, Калифорния, където на 22 юли т.г. се очкаква да се сложи добър край на пошлата история с т.нар. “журналистка” от Лас Вегас. Пулев бе наказан, след като на 23 март целуна високата малко над 170 см и тежаща 64 кг азиатка, родом от Америка с филипинска кръв Равало, популярна като “кралица на голото суши” по време на интервю. Видео пък показа фриволното страстно поведение на Дженифър Равало след победата на Кубрат над Богдан Дину, по време на нощния купон в хотела, кадри показващи как Джени танцува в скута на мъж. Санкцията на Кобрата е до 23 септември, което е шест (6) месеца от датата на провинението му, но най-вероятно сега ще бъде намалена. 

Случаят на Пулев е поставен под точка №4 в дневния ред на комисията, която е първа след процедурните три преди това, а самият той ще присъства лично в залата заедно с екипа си в най-южния град на слънчевия щат. На място би трябвало да се яви абсолютно неизвестната в боксовите и медийни среди “журналистка” Дженифър Равало с работодател – медията “Вегас Спортс Дейли”, най-вероятно съществувала преди този инцидент, но доста непозната за читатели и колеги. Равало трябва да бъде придружена от адвокатката Глория Олред, която е известна със защитите си на жертви на сексуално насилие.

Най-добрият български боксьор в момента следва целите си и поддържа форма докато дойде време отново да се качи на ринга, а този момент наближава, като най-вероятно първият двубой на Кубрат ще бъде през септември т.г., според мениджърът му Ивайло Гоцев.  Експертите очакват пълно възстановяване на състезателните му права на 22-ри т.м., след като българинът многократно се извини на феновете и на американката с филипинска кръв за емоционалната целувка. На 3 юли т.г. Кубрат Пулев взе участие в специален журналистически панел, посветен на жените пред аудитория на Университета на Лас Вегас  (UNLV Greenspun College of Urban Affairs), където заяви, че е “разбрал грешката си”. Кубрат издържа курсовете на обучение срещу сексуално посегателство u как да се държи пред камера (бел.ред. в САЩ), които му наложи комисията на първото му изслушване в Лос Анджелис на 14 май 2019 г. 

Тогава в 1то си интервю след 1та си американска “съдебната зала” Кубрат бе категоричен, че това, “което се случва ще го направи още по-силен, още по-добър”. Кобрата бе видимо “узрял” и доволен, че е получил своят “урок, след който вече има необходимите допълнителни знания по тези житейски теми.” “Обучението ми никога не е излишно. Всичко това е част от пътя към световната титла!” Това каза Пулев тогава, и го изпълни, вижте още какво:

“Направил съм всичко, което са ми казали. Убеден съм, че продължавам напред. Познаваш ме. Винаги продължавам напред,” сподели Кобрата на “входа” на Калифорния.

Втората среща на Кубрат със Спортната комисия на щата отново ще бъде публична и ще започне в 10:00 ч.м.вр. в The Westgate Hotel San Diego.

След вероятния успех при 2та си среща с Атлетическата Комисия на Калифорния, Кубрат Пулев ще продължи своят път към световната титла, като ще остане в Лас Вегас, за да продължи подготовката. Неговият брат Тервел също се очаква да боксира през септември, но все още не е ясно дали ще се бие в САЩ. Авторитетното боксово издание Worldboxingnews съобщи в началото на месеца (юли), че е много възможно Кобрата да има бой през август или септември, и след това още един, който да е ноември или декември. Това означава, че чак през 2020 г. – март или април, Кубрат ще има битка за световната титла.

“Основният кандидат за следващ съперник на Тайсън Фюри е Кубрат Пулев, казва мой източник,” през месец юни написа Крис Маникс, журналист на добре познатите медии “Sports Illustrated” и “DAZN”.

“Ще изляза отново на ринга през септември или октомври. Вероятно за титлата на IBF, но чакаме решението. Няма значение с кой, ще се бия за титлата, което е моя мечта, заяви Кубрат.

Калифорния ще остави дълбока следа в живота на Кобрата. Тук бе 1ят му мач в професионалния бокс в “родината” му САЩ, съответно 1та победа. Пак тук “изяде първото американско дърво” в “тънката част” на живота и получи урок за “оцеляване” в Америка, и особенно в щата. За 1ви път застана пред американска държавна институция с обвинения. Първи уроци “как (не) се прави секс”, пардон юридически ги наричат “сексуален тормоз” получи Кубрат. По същото време се разбра, че се е разделил с фолк-звездата Андреа, след 12-годишен романс, преминали през какво ли не в своя съвместен път.

И така, Калифорния отваря нова страница в живота на Кобрата, на която ще запише нови събития в професионалния и личен живот. Но, вече по-мъдър, по-силен и разбира се, както “винаги ще продължи напред”!