Над 100 делфина в рейд в Южна Калифорния (видео)

Над 100 делфина направиха красив рейд в близост до брега на Лагуна бийч, Калифорния

15 юли 2019 г. Над 100 делфина направиха красив рейд в близост до брега на Лагуна бийч, едно от най-красивите места по брега на Калифорния, на 50 мили южно от Лос Анджелис и 70 северно от Сан Диего.

Едни от най-интелигентните същества на Земята бяха заснети от моторната лодка на Чък Патерсън от Сан Клементе (chuckpattersonsports.com).

Делфините са смятани за едни от най-интелигентните същества на Земята. Въпреки многобройните научни изследвания, проведени през годините върху тяхното поведение, както в плен, така и на свобода, техният интелект си остава загадка. Те са известни с това, че са дружелюбно настроени към човека и някои от тях съзнателно търсят контакт с хората. Случва се стада делфини да съпътстват плавателни съдове в открито море, като се движат до самия нос на кораба, порещ вълните. Те развиват скорост около 60 km/h, имат дължина на тялото до 3 м и тегло до 210 кг.

Делфините са известни и със силно развитото си чувство за взаимопомощ; наранени или болни индивиди не се изоставят сами и дори активно им се помага да изплуват на повърхността, за да дишат.

Делфините (Delphinidae) са семейство морски бозайници от разред Китоподобни. Думата делфин идва от гръцкото δελφίς, което ще рече с утроба, тоест те не са риби, а бозайници, чието самостоятелно развитие е започнало преди около 10 милиона години, през периода на Миоцена.

Съществуват 36 съвременни вида делфини, повечето океански, но има и такива, които се срещат и в сладки води (да не се бъркат с Речните делфини). Към делфиновите се отнасят и видове, които разговорно се наричат китове (широкомуцунест делфинкосаткигринди). Най-популярен е Обикновеният делфин (Delphinus delphis), наричан още белокоремен делфин и е широко разпространен в Атлантическия, Тихия и Индийския океан, Средиземно, Черно и Червено море.

Делфините са социални животни, живеещи на малки стада, наброяващи дузина индивида, но при изобилие на храна се срещат и огромни многохилядни стада. 

Делфините са известни полови атлети, и че правят секс не само с цел размножаване, но и за удоволствие; дори са наблюдавани случаи на хомосексуализъм. Под въздействието на сексуална възбуда мъжките могат да проявят и агресия спрямо женските или други мъжки. Понякога при делфините се наблюдава и сексуално поведение, насочено към други животни, дори хора. Младите делфини обикновено стават сексуално активни дори преди да са достигнали полова зрялост.

Делфините се хранят главно с риба и сепии, и никога не нападат човека. 

Лагуна Бийч (Laguna Beach) е град в окръг (каунти) Ориндж в щата Калифорния, САЩ, на 50 мили южно от Лос Анджелис и 70 северно от Сан Диего.

Едно от най-красивите места по брега на Калифорния е известно с мек целогодишен климат, живописни заливи, изключително опазване на околната среда и арт-общност. Според оценката на населението през юли 2017 г., общият брой на населението е 23 174. 

Крайбрежието на Лагуна Бийч е защитено от 5,88 мили (9,46 км) държавен морски резерват и още 1,21 мили (1,95 км) държавна природозащитна зона.

Туризмът е основната индустрия с над шест милиона души, които посещават мястото годишно.

Лагуна бийч е едно от двете любими места на BulgariCA, заедно с Пебъл бийч  в Кармел, на север от Ел Ей в Монтерей.