България на финалите в ЕВРОлигата по плажен футбол – разби Норвегия с 5:1

Националният отбор на България по плажен футбол разби с 5:1 Норвегия.

7.7.2019 г. Националният отбор на България по плажен футбол си осигури директно класиране за финалите на на ЕВРОлигата през септември. Това стана ясно след като “плажните лъвове” разбиха с 5:1 “викингите” от Норвегия в последния си мач от I-ва предварителна група на Дивизия “Б”, който се игра в Назаре, Португалия.

Според регламента, тимът ни е 2-ри в своята група, заради загубата от Грузия в прекия двубой, като двата състава са с по 6 точки. В генералното класиране в Дивизия “Б” обаче “трикольорите” са пред бившата съветска република, тъй като там се гледа головата разлика, а на нашите тя е с 2 гола по-добра – 12:8, срещу 12:10. За финалите се класират първенците в четирите групи (бел.а мачовете в останалите три са през август) и трите най-добри втори отбора, плюс последния от Дивизия “А”. Така шансът нашите да бъдат изпреварени от цели 7 други тима се равнява на по-малко от 1% и селекционерът Симеон Христов може да прави планове за финалите в Фигуейра да Фоз, Португалия.

Българите започнаха ударно двубоя с Норвегия като още в 14-ата секунда откриха резултата. “Викингите” изравниха в 8-та минута чрез Салве, но в 10-ата нашите отново излязоха напред. Само минута по-късно голмайсторът на тима Филип Филипов не сгреши за 3:1. В 20-ата мин. Филипов вкара 2-то си попадение в двубоя. В последната третина Филипов оформи хеттрика си, който е 2-ри за него в турнира.В другия мач от нашата група днес Дания изненадващо надигра Грузия с 4:2.

Съставът на България: Добромир Господинов, Станислав Иванов, Станислав Джамбазов, Илиян Илиев, Кристиян Тодоров, Калоян Цветков, Павел Адамов, Георги Димитров, Филип Филипов, Иван Мартинов
Ст. треньор: Симеон Христов, пом-треньор: Георги Минков