“Червените” “на червено”

БСП нямала пари да върне надвзетата субсидия от народа
Колко са дълги “червата” на политическата олигархия в “стомаха” на държавата, оребрени от “кръвоносните съдове” захранвани от “сърцето” на простия народ?

Шефката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията няма да може да върне веднага в бюджета сумата от 4 299 690 лв., която М-вото на финансите си поиска обратно заради надплатени субсидии.

26 юни 2019 г. „Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова и така официално (забележете) стана ясно, че “Червените” са “на червено”.

Шефката на социалистите отново влезе в ролята на “жертва”, която търси съчувствие. Сами се сещате кой ще ги съжали – дедо, баба, но без внуче! Направо да подлудееш!
Така излиза, че “червената” партия няма други приходи, освен субсидията от народа, че няма дарения, че няма доходи от наеми и членски внос. Въобще, да, това е “партията на народа” и “народа на партията” – от народа за народа! Венсеремос!

Нинова обяви, че партията няма да може да върне веднага в бюджета сумата от 4 299 690 лв., която М-вото на финансите си поиска обратно заради надплатени субсидии.
Нинова посочи, че БСП не разполага с влогове, които да покрият тази сума.
По нейния отчет – почти цялата субсидия за последните 6 месеца е била похарчена за предизборната кампания за Евроизбори 2019 и за пускането на партийната телевизия в ефир.

Значи, народа е един сериозен инвеститор в България, макар и доста глупав.
Той се самофинансира за да гласува, и след това плаща втори път на тези, които е финансирал.
Народа е и създател на телевизия. Ами, като сте толкова “народни” другарки и другари, направете тази ваша партийна телевизия да бъде на народа – т.е. обществена, като БНТ, или я дарете на самото БНТ.
Всъщност излиза, че тя НЕ е ваша!
И по някаква измислена партийно-държавна финансова схема ще си плати държавно-народния кредит!

От тези близо 6 милиона лева от началото на тази година сме похарчили: 2 млн. лв. за европейската кампания, за старта на БСТВ (Българска Свободна ТВ) – около 1,5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите. Така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година”, каза Корнелия Нинова пред журналисти.

ОК, другарко Нинова. Работите с безлихвени чужди пари, с държавни пари, с народни пари, а те даже не са ваши, а вие дори не искате и да ги върнете. Ако това се случи на някой от народа, дори за 2 лева, ще го изядете – ще му разбиете кредитната история и обречете на финансова смърт, или/и опа физически в затвора и/или в гроба.

Има ли “цвят” “мафията” в България? Колко са дълги “червата” на политическата олигархия в “стомаха” на държавата, оребрени от “кръвоносните съдове” захранвани от “сърцето на простия народ?

“Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!”, „Бай Ганьо у Иречека“, Алеко Константинов

„… Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…“
(от „Бай Ганьо у Иречека“)

“ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ” – НАРОДА ПРОСТ НАБЛЮДАТЕЛ
Във вторник Министерството на финансите публикува пълна справка с партиите, на които са разпределени по-големи субсидии от дължимото.
Ръководството на ГЕРБ обяви, че е превело своя дял от 5 613 724 лева още в същия ден по банковата сметка на МФ. Общо 39 партии са задължени да възстановят суми към хазната, а общият приход възлиза на 14 463 706 лв. Ако съответната партия не върне доброволно разликата, тя ще бъде възстановена в бюджета, като на партията ще бъде предоставена 70% от сумата, която й се полага до края на 2019 г. Субсидията за партиите, които не връщат надвзетите пари, ще се намалява с 50 на сто от сумата, която трябва да се предостави от всяка следваща вноска от бюджета.

А ДАЛИ Е ТАКА, СКОРО НЯКОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ
Междувременно ГЕРБ запазва позицията си, че партийната субсидия трябва да е 1 лев за получен глас, коментира Десислава Атанасова, български юрист и политик от партията ГЕРБ, министър на здравеопазването от 21 март 2012 до 13 март 2013 г.
“Ние твърдо стоим зад позицията си и решението на Министерски съвет за един лев партийна субсидия, такъв какъвто беше и вотът на българските граждани. Над 2,5 млн. лв. отговориха с “да” на въпроса на референдума (бел.ред. референдума на Слави Трифонов)”, каза Атанасова.
“БСП ще участва в новите консултации за размера на партийните субсидии,” обяви пък лидерката на “червените” Корнелия Нинова.
До края на юли 2019 г. ще бъде решено с колко да се намалят субсидиите. Започват консултации в парламента. Това обявиха премиерът Бойко Борисов и коалиционните партньори от “Обединени патриоти” след 90-минутна среща в МС.

21 ноември 2018 г. Министър-председателя Бойко Борисов гостува в „Шоуто на Слави“. На въпрос защо правителството втора поредна година залага 11 лева държавна субсидия за партиите в бюджета, въпреки волята на 2 милиона и половина българи, които поискаха субсидията да е 1 лев, Борисов пое ангажимент да направи това предложение за намаляване на субсидията, въпреки че според него рискът е голям. Точно след 7 месеца премиерът изпълни обещанието си.

Слави Трифонов / Slavi Trifonov ИЗВАДИ ИСТИНАТА И ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО ЛАПАНЕ
Припомняме, че от Шоуто на Слави (Slavi’s Show) разкриха как години наред политиците са си раздавали държавни пари и организираха референдум за партийните субсидии.
„Уважаеми зрители, на 6 ноември 2016 г. се проведе националнен референдум за промяна на избирателната система от пропорционална в мажоритарна, за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев и за въвеждане на задължително гласуване. На референдума гласуваха три милиона и половина (3,500,000) граждани. От тях с „ДА“ и по трите въпроса гласуваха два милиона и половина (2,500,000).
И ето сега, партиите в парламента са същите, партийната субсидия е същата и избирателната система е същата. Уважаеми зрители, спите ли?“, каза Слави Трифонов.

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА 

БКП УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ