Багата в битка в Канзас –  Благой Иванов срещу Бен Ротуел за ММА UFC

9 Март 2019 г. Днес в Канзас българският ММА-боец Благой Иванов (32 години, вис. 5’11”, теж. 220 Lbs) влиза в бой в тежката категория с американеца Бен Ротуел (37, 6’5″, 265) в мач номер 146 от най-престижния шампионат в този спорт Ultimate Fighting Championship (UFC, Fight Night 146).

9 Март 2019 г. Днес в Канзас българският ММА-боец Благой Иванов (32 години, вис. 5’11”, теж. 220 Lbs) влиза в бой в тежката категория с американеца Бен Ротуел (37, 6’5″, 265) в мач номер 146 от най-престижния шампионат в този спорт Ultimate Fighting Championship (UFC, Fight Night 146). Има общо 6 битки на основната карта на ESPN + за деня в UFC Fight Night 146, които ще започнат на обяд, а като хедлайнер е двубоят между Дерик Луис и Джуниър дос Сантос (Derrick Lewis vs. Junior dos Santos).

UFC е американска компания за популяризиране на смесени бойни изкуства, базирана в Лас Вегас, Невада, която е собственост и се управлява от компанията-майка Уилям Морис Ендевор. Това е най-голямата промоционална компания за MMA в света и разполага с бойци от най-високо ниво.

Двубоите са в зала Интруст Банк Арена в Уичита (INTRUST BANK ARENA, WICHITA) и билетите за 1те редове са по $370, за разлика от тези, за двете боксови битки на братя Пулеви (Тервел и Кубрат), специално за българи по $75, на 23 Март в Калифорния. Схемата за продажби на залата за мача на Багата показва, че най-евтините билети са по $110.

https://arenawichita.com/intrustbank/Tickets-Active.php?eventID=2970313&venueID=8131

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ?

Благой Иванов е леко облагодетелстван, защото Ротуел не се е бил почти 3 години поради травма на коляното и след това забрана след положителен тест за наркотици. 

Багата има 16 победи и 2 загуби (16-2, 0-1 UFC) в кариерата си. Докато Ротуел е с 36 към 10 (6-4 в UFC), но е с по-голям опит от Багата във “висшата лига” с 10 мача, от които 6 победи и 4 загуби в UFC. 

Благой Иванов влезе в UFC миналата година с рекорд от 16 победи и само 1 загуба. Но, има само един мач, 1ят си и единствен мач в UFC, който Багата загуби от Джуниър дос Сантос с единодушно решение на 14 юли 2018 г. Последната победа на Иванов беше срещу Кайо Аленсар с единодушно решение на 2 ноември 2017 г. 50% от победите (или 8 от 16) на Багата са още в 1я рунд.

Ето защо съм в UFC, за да се бия с най-добрите в света. Ето защо съм тук! Искам да се бия с най-добрите. Той е труден противник и едно от момчетата, които имат най-голям опит в клетката в тежка категория,” сподели Иванов за предстоящата си битка срещу Ротуел.
“Готвих се усилено и се чувствам страхотно за тази битка, така че ще видим събота. Мисля, че ще му бъде много трудно срещу мен, но никога не знаеш в тежка категория. Един удар може да промени всичко, а аз имам някаква тактика и ще видим кой е по-подготвен,” уверено каза Багата за 2я си двубой в кариерата си в UFC.

Ротуел влезе в UFC с рекорд от 30 победи и 6 загуби и е с по-голям опит от Багата във “висшата лига” с 10 мача, от които 6 победи и 4 загуби в UFC. Той е професионалист от 2001 г.

18 Ноември 2018 г. Благой Иванов и собствениците на българския ресторант в Лас Вегас “БГ БИСТРО” Владимира и Румен Стефанов по време на 1та българска Олимпиада в САЩ BULGARIADA в “Града на Хазарта”. Багата бе почетен гост и връчи купата с името на Дан Колов, тренира във Вегас и често се среща със сънародниците си. ФОТО: Евгени Веселинов, BulgariCA

Благой Иванов, известен като Багата, е роден на 9 октомври 1986 г. в Сандански.Започва да тренира джудо и самбо в столичния клуб “Локомотив”. На по-късен етап преминава в ЦСКА. През 2003 г. става балкански юношески шампион по джудо в тежка категория. Багата е самбист, джудист, боец, който печели Световното първенство по самбо през 2008 г. в Санкт Петербург, Русия. На 1/2-финала побеждава 4-кратния световен шампион по самбо и боец в смесени бойни изкуства Фьодор Емеляненко. Във финалния мач на следващия ден побеждава германеца Янош Щефан. Състезавал се е по джудо в националния отбор на България.

Иванов започва кариерата си в смесените бойни изкуства през 2007 г. На 15 март 2011 г. Иванов подписва договор с американската мениджърска фирма Bellаtor.

На 26 април 2018 г. подписва договор с най-голяма организация в света на ММА – UFC

В нощта на 26 февруари 2012 г. е прободен с нож при скандал в софийско заведение. Лекарите в УМБАЛСМ Пирогов, където той стига сам с такси, 6 часа се борят за живота му, тъй като острието стига до сърцето му. Два месеца и половина е в кома. Изписан е на 3-ия месец и започва възстановяване.

Завръща се след 21 месеца отсъствие, побеждавайки американеца Мани Лара в турнир по MMA в Темекула, Калифорния.

Багата бе почетен гост и връчи купата с името на Дан Колов на 1та българска Олимпиада в САЩ BULGARIADA, тренира във Вегас и често се среща със сънародниците си.

1 comment for “Багата в битка в Канзас –  Благой Иванов срещу Бен Ротуел за ММА UFC