ОСКАРИ Башар Рахал, най-опитният български актьор в Холивуд с прогноза за победителите, и настоящето и бъдещето на наградите на Академията и кино-индустрията (видео интервю в Лос Анджелис)

Ексклузивно интервю с актьора Башар Рахал, кой ще победи за 2018 на 91-то издание на Оскарите, за киното и Холивуд днес, и още нещо, тук в Световната столица на киното – Лос Анджелис

Башар – защото е българският актьор с най-голям опит в Холивуд. Най-много участия в кино продукции – 80 и 13, като продуцент. Снимал се е със звезди като Кийфър Съдърланд, Джон Кюсак, Джъд Лоу, Бен Кингсли и Мариса Томей.

  Защо Башар – защото е българският актьор с най-голям опит в Холивуд. Най-много участия в кино продукции – 80 и 13, като продуцент. Снимал се е със звезди като Кийфър Съдърланд, Джон Кюсак, Джъд Лоу, Бен Кингсли и Мариса Томей.

  Башар е роден на 20 октомври 1974 г. в Дубай, ОАЕ в семейството на Мунзер Рахал – ливанец от голям християнски род, и Мариана Рахал – българка. Има сестра Карла Рахал, актриса и певица. През 1980 г. семейството му заминава за България, а Башар веднага се включва в детско-юношеската школа на Бончо Урумов в “Сълза и смях”. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на проф. Стефан Данаилов, заедно с Асен Блатечки, Иван Бърнев, Стефания Колева, Ненчо Илчев и Даниел Владимиров.

  Башар Рахал пристига в Сан Диего през 1999 г. със сестра си Карла и със съпругата си Калина, тогава са гаджета, работят заедно в телевизията, тя учи философия. Кацат в Лос Анджелис с туристическа виза, без да познават никого. Първоначално, като виждат Ел Ей, въобще не им харесва, стоят десетина дни и решават да заминат за Сан Диего, където много им се харесва. Приема го актьорът Митко Маринов, когото Рахал въобще не познава, и след това този жест никога няма да го забрави. И нещата тръгват. Башар първо си оправя документите, получава разрешение за работа за 23 дни. Женят се с Калина и тя много бързо си намира работа в една малка телевизия. Така 5 години – Калина Рахал започва от най-ниското стъпало, но й помага 8 годишен опит в телевизията в България. Калина създава и ръководи най-успешния сутрешен блок в Лос Анджелис, също така е и двукратен носител на награда ЕМИ, като журналист. 

  Башар започва сериозно да ходи на аудишъни, да получава роли и да снима. През 2003 г. Башар става член на Съюза на американските артисти (САГ). Башар Рахал признава, че унижения е изтърпявал много повече в България, отколкото в Съединените щати, даже когато мие чашки в Америка. Башар казва, че “Холивуд му е взел хубавите години от театъра в България, но му е дал усещането, че управлявам живота си сам.”  

  Обърнахме се към българския актьор с най-голям опит в Холивуд Башар Рахал с молба за прогноза за най-добър филм, най-добър актьор и най-добра актриса на 91то издание на Оскарите и какво му е направило впечатление този филмов сезон. Накъде отиват Оскарите и Холивуд.
Чуйте и вижте отговорите: