Гришо на 1/8-финал на Австралия опън (+ видео от днешния мач)

Григор Димитrов победи италианеца Томас Фабиано (7-6(5), 6-4, 6-4) и се класира за 1/8-финала на Australian Open 2019.

Гришо, който е 20-ти в схемата на надпреварата записа 1та си чиста победа в турнира, след като в 1те два кръга загуби по един сет от Янко Типсаревич и Пабло Куевас. 

Следващият мач на Гришо е срещу американеца Франсис Тиафо, който се класира след трудна победа срещу италианеца Андреас Сепи в маратонски 5-сетов двубой. Срещата е в събота следобяд австралийско време. 

Легендата в мъжкия тенис Андре Агаси е в Мелбърн със съпругата си Щефи Граф, и от известно време помага на българина и треньора му. Американецът заяви, че според него фаворит за спечелването на турнира е Новак Джокович, но се надява, че и Димитров “има какво да каже”.

“Не мога да назова едно нещо, в което ми е помогнал. Той ми помага за много неща. Той просто ме прави по-добър, всеки ден уча нещо ново от него. Той е страхотен, отворен човек и мисля, че точно заради това изградихме приятелство. Тенисът е спорт, в който си доста самотен. Затова е хубаво да имаш подобни хора в щаба си, хора, на които можеш да споделиш как се чувстваш на корта, страховете ти, съмненията ти, мислите ти“, споделя Григор за работата си с Агаси.