Над 30,000 посрещнаха Новата 2019 година на площада в София (видео)

В новогодишната нощ над 30,000 столичани и гости на София посрещнаха Новата 2019 година с празничен концерт “Сцена под звездите”, който по традиция бе на площад “Княз Александър I”.

В новогодишната нощ над 30,000 столичани и гости на София посрещнаха Новата 2019 година с празничен концерт “Сцена под звездите”, който по традиция бе на площад “Княз Александър I”. 20-тото издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столичната община и бе излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4, а в интернет достигна и до сънародниците ни в чужбина.

Концертът започна в 22.00 ч.б.вр. и продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г. В празничната програма бяха включени едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с “Обичайните заподозрени”. За доброто настроение на празнуващите се погрижи и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл “Седеф” с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет “Арабеск” – Петя Колева и Стефан Вучов.

Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева отправиха пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.
И тази година пищни илюминации озариха небето над София в първите секунди на новата година.