Спасиха надписа Холивуд от огъня – пожарите продължават на запад от Лос Анджелис (видео)

Пожарът Улси в Южна Калифорния успя вече да обхване близо 100,000 акра, жертви, разрушения, евакуирани

Българските църкви, организации и бизнеси “проспиват” пожарите 

Надписът ХОЛИВУД в Лос Анджелис, Калифорния бе спасен от стопяване, след като пожарникарите успяха да потушат огъня, който възникна в Грифит парк в Ел Ей.

13 ноември 2018 г. Надписът Холивуд в Лос Анджелис, Калифорния бе спасен от стопяване, след като пожарникарите успяха да потушат огъня, който възникна в Грифит парк в Ел Ей. Това бе и най-близката точка до центъра (даунтаун) на “Града на Ангелите”.

Иначе пожарът Улси в Южна Калифорния успя вече да обхване близо 100,000 акра (96,314) в областите (county) на Лос Анджелис и Вентура, като само 35% е овладян. Разрушени са близо 500 сгради,  има двама загинали и десетки ранени цивилни граждани и предсравители на държавните органи, по данни към 12:00 на обяд днес.

Здравето на голяма част от 10-милионното население в района на “големия” Лос Анджелис е застрашено и вече се правят проверки по всички места с подвижни ланоратории, както и се полагат грижи за пострадалите, съобщиха от Здравния департамент на щата Калифорния.  

Пожар в Малибу

Евакуацията в повечето застрашени райони все още не е вдигната. В това число над тридесет български семейства.

Т.нар. български църкви и клуб, НЕ предлагат помощ и подслон, не се четат молитви за пострадалите. “Св. Климент Охридски” и клуба не работят, а най-старата БПЦ на Западния бряг “Св. Георги” е в управленско-свещеническа криза, с президент в оставка, поп с неодменена заповед за уволнение и нарушения от всякакъв характер, и “колебаещ” се Владика в Ню Йорк. Отново Задушница не бе отслужена и в съботата преди Св. Архангел Михаил в най-старата БПЦ на на Западния бряг. Поне за последните 20 години черквата “Св. Георги” в “Града на Ангелите” никога не е имала запланувани средства за кризисни ситуации и годишен бюджет.

Бизнесите с българи-собственици или управление в Ел Ей също “проспиват” пожарите. 

Само спортната зала G-Way на многократния световен шампион по карате Гриша Тодоров предложи подслон на евакуираните.

Телефон за спешна помощ и съдействие предлагат от генералното консулство в Ел Ей.

Ангел Илиев ни изпрати видео за пожарите: “Никога не бях виждал пожар толкова близо до мен. Неописуемо и страшно” 

Общината на “големия” Ел Ей въведе и започна поставянето на новия знак за ЗАБРАНА НА ПАРКИНГ.

“6те П” – ПРЕПОРЪКИ ЗА ЕВАКУАЦИЯ