Повече от 350 човека изпратиха Кристинка (видео)

Стотици балони полетяха … какво поръча един истински 19-годишен “рицар в дантели”

10 ноември 2018 г. (Ървайн) Повече от 350 човека “изпратиха” Кристин Даниел (Christine Danielle 05-05-1999 — 10-25-2018) по млечния път на вечността, Прощалната церемония се състоя в “Маринерс Чърч” (Mariners Church) в Ървайн, Калифорния, на около 50 мили от централен Лос Анджелис в Ориндж каунти. ФОТО: Евгени Веселинов, БУЛГАРИКА, BULGARiCA, HQ

10 ноември 2018 г. Повече от триста и петдесет (350) човека “изпратиха” Кристин Даниел (Christine Danielle 05-05-1999 — 10-25-2018) по млечния път на вечността, за да остави с нея на земята нейните майка Цветелина, татко Даниел и брат Йосиф, както и баба и дядо. За “последно сбогом”, освен  бяха дошли около двадесет (20) българи, между тях семействата на д-р Иван Киров, гл.лекар на Онкологията на “Чилдрънс Хоспитал” в Ървайн със съпругата му Иванка, Калин Крумов, основател на организацията “ПЧЕЛА” с жена му Силвия Сиракова и дъщеря им Дара, известният наш пътешественик инж. Владислав Скрежев с “половинката” си Диана Керелова и бебето им.

Песен с текст от Кристин със заглавие и припев “Това е само временно” (It’s Only Temporary) просълзи стотиците присъстващи. 

“Everyone has their battles to fight, but whatever battle you are going through today, just know It’s Only Temporary” 

Думи на обич и възхищение идваха от дузина близки, приятели, състуденти, преподаватели на родената в Лагуна Хилс, Калифорния, Кристин.Те разказваха за нейните радости и успехи в живота, за нейната сила и любов да живее. Весели и сериозни истории за един истински 19-годишен “рицар в дантели” в битка с безкомпромисния бич на човечеството – рака. С невидима копринена “броня” на духа и огнен меч от любов, които дават надежда и живот и на нас.  

Пастор Ерик Рийс сподели последните думи на Кристинка: “Аз прославям Бога” (I glorify God). 

През цялото време на поклонението художник “на живо” рисува прекрасната Кристинка, на фон от слънчогледи и отлитащ гълъб. 

Кристика – слънчогледът, който вижда!

Точно слънчогледа е обявен за символ на Криси. Стръкове слънчогледи и малки камъчета с гравиран цвят на слънчоглед бяха оставени на входа, за да си вземе всеки присътваш на поклонението. Защо?

Защото, едното от нещата, които най-много обичаше Кристин са пътуванията, това да гледа и вижда светлината, тази която блика от всяко едно, откриването на нови и нови места и хора, намерила част от тях по земята от Хавай, през Калифорния до Австралия.

“Едната част от праха ми вие ще сложите в една голяма слъчогледова плантация на Хавай,” това поръчал “нежният рицар”, който вече знаел, че ще загуби животът си. 

“Поръча ни да разделим прахта й на четири, едната част да отиде точно при слънчогледите в Хаваи. “Вие не знаете, но там има голяма плантация,” така ни каза. Всичко си знаеше какво ще се случи. Не знам как става това. И се оказа истина, майка й намери мястото в интернет. И ще направим, каквото е казала,” раказвва дядо й Петко, който заедно с баба Петра неотлъчно бяха с Кристинка, чак до последните й дни.

“Обичаше да пътува и да гледа, искаше да знае. И ни забрани да плачем. Караше ме да танцувам в болницата, такава сила не съм виждал! От къде идва тази сила, не знам. Много я обичаме, и тя нас. Завинаги”. 

ВЕЧНА ПАМЕТ НА КРИСТИНКА! БОГ ДА Я ПРОСТИ!

ВСИЧКИ НА КРАКА ЗА ЦВЕТЕТО, КОЕТО ГЛЕДА ОТ НЕБЕТО, КЪДЕТО ПОЛЕТЯХА СТОТИЦИ БАЛОНИ ЗА ДА НАСТИГНАТ ДУШАТА Й, КОЯТО ОСТАВА И В НАС!