Братята Кубрат и Тервел Пулев с победи – “Кобрата” е готов за Антъни Джошуа (видео на целите мачове)

Кубрат Пулев победи британския си съперник Хюи Фюри и записа 26-та от 27 мача на професионалния ринг. След мача Кобрата сподели, че е готов да излезе срещу Антъни Джошуа.

27 октомври 2018 г. Кубрат Пулев победи британския си съперник Хюи Фюри и записа 26-та от 27 мача на професионалния ринг. След мача Кобрата сподели, че е готов да излезе срещу Антъни Джошуа.

В другия голям двубой по бокс днес братът на Кубрат – Тервел нокаутира италианеца Леонардо Бруцезе само за два рунда и грабна титлата на Европейския съюз в полутежката категория. Още в 1ия рунд българинът цели два пъти просна италианеца на пода. Само 40 секунди след началото на 2ия рунд Бруцезе вече беше сгромолясан, след което не успя да се оправи и Тервел вдигна ръце. За Тервел Пулев това е 12-та победа от 12 мача в професионалния бокс. 

Кубрат Пулев категорично надигра братовчедът на бившия световен шампион Тайсън, като още в първия рунд показа, че ще спечели двубоя. Във 2ия рунд българинът с мощен ляв прав цепна лявата вежда на съперника си. Британецът взе 3ия рунд, но критичният момент за Пулев дойде в 8ия рунд. Фюри бомбардира Кубрат с тежко дясно кроше, но Кобрата някак си успя да се задържи на краката си и след това се стабилизира. В следващите части Пулев напълно доминираше до края на последния 12-ти рунд. Кубрат спечели с единодушно съдийско решение и записа 26-та от 27 мача на професионалния ринг. Кобрата вече е официален претендент са пояса на IBF, притежание на Антъни Джошуа и трябва да получи 2ри шанс, за да стане световен шампион при най-тежките.