Скоростно заловиха убиеца на българската журналистка след хиляди на тих протест и световен отзвук в медиите (+видео)

Само за 48 часа, и то в чужбина, бе арестуван убиецът и изнасилвач на 30-годишната Виктория Маринова

10 октомври 2018 г. Само за 48 часа, и то в чужбина, със светкавични ДНК -експертизи бе заловен убиецът на журналистката от Русе Виктория Маринова. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в град Русе.

10 октомври 2018 г. Само за 48 часа, и то в чужбина, със светкавични ДНК -експертизи бе заловен убиецът на журналистката от Русе Виктория Маринова. Перфектна работа на полицията! 

Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в град Русе и адресът, който е обитавал е в близост до мястото на престъплението. Красимиров е заловен в Германия, като три пъти е сменял адреса си в последните дни, като е пребивавал в различни провинции. Сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната Виктория, която бе и административен директор на телевизия Ти Ви Ен в Русе, беше подаден в събота в 14.18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото й беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

На Северин Красимиров са повдигнати две обвинения – за убийство с особена жестокост и за изнасилване. 

Днес министърът на МВР Младен Маринов съобщи подробности по време на специален извънреден брифинг с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

“Трите лица подали сигнал са забелязали петна кръв, проследявайки следите стигат до женски труп, който е в страни от алеята. Създадена е организация. Незабавно с моя заповед са насочени екипи от екипи на Национална полиция, който са специализирани по тежки криминални престъпления, за изясняване на всички факти и обстоятелства и изясняване на версии за мотиви и вероятни извършители,” заяви министър Маринов.

“В следствие на тези действия са изведени няколко основни насоки за работа и по конкретни лица, Множество от тези лица за задържани за 24ч в Русе за изясняване на тяхното алиби. След като не е потвърдена тяхната съпричастност, те са освободени. Стигнахме до лице, което късно снощи бе задържано от немската полиция, в следствие на наше искане.”

“До момента не се изключва нито една версия, която е свързана с нейния личен живот, или професионална кариера. Незабавно е изготвен списък от лица от криминалния контингент, иззети са множество находки и за назначени много експертизи.” 

“Има досие за кражба на цветни метали. Има множество доказателства, които свързват лицето с жертвата. ДНК експертизите са готови. Дават наличие на ДНК материал в/у дрехите, с които е бил, както и върху дрехите, с които е била жертвата. Очакваме още доказателства. Продължаваме да работим по всички версии.”

Оказа се, че никаква схема за заглушаване на истината и забавяне на нейното намиране не работи, ако хората по света и у нас се надигнат и медиите ги подкрепят.

Разбра се и колко “въздухари” в политиката и медиите по света и у нас “надуват балони” за свой ПР и печалби. В т.ч. изтъкнати имена от ЕС. След специална среща с посланиците в София премиерът Бойко Борисов изрази разочарованието си, че нито една държава не е поискала официална информация от българските власти по случая преди да бъдат изразявани публични позиции от нейни представители. След срещата нито един от дипломатите не пожела да коментира пред медиите. 

България е на 111-о място по свобода на словото в Света и на последно в ЕС и на Балканския полуостров.
Голяма част от медийната собственост е концентрирана в едно лице, което значително улеснява сделките с властта и контрола.
Европейските средства и субсидии минават централизирано през правителството и то пряко контролира медиите, като решава на коя медия да отпусне пари и на коя не.
Журналистите са абсолютно зависими и уязвими, ако дръзнат да разкрият някоя “схема”, и така разследващата журналистика остава мечта. Появата на безпрецедентен случай за журналистическа фалшификация на разследващ репортаж (“Господари на ефира” по НОВА ТВ) слага “капак” на етика и морал. 

Но, но остава големият извод след жестокото престъпление – недоверието вече е повсеместно. Хората излязоха на улицата, защото днес е Виктория, а утре може да е всеки друг. Излязоха, защото не вярват на институциите, традиционните медии и политиците, които са “навързани, като черва”, и ако не си в “схемата” си редови евтин глупак. И това недоверие ще продължи да расте, защото “разплитането на червата” в медицината се случва само ако се отвори добре набъбналия търбух. А ако има тумор, то се реже червото, за да не се разпространи по цялото тяло! 

СИСТЕМАТА НИ УБИВА

Да не говорим за чистото “раково образование” в държавата – пошлото отношение и умъртвяващите грижи за хората с увреждания. Вече три месеца майки бутат децата си в инвалидни колички с черни  тениски “Системата ни убива”! Няма закон и “трохи”-пари за хорското  нещастие, а се разхищават цели “комати” от стотици милиони левове в нагласени обществени поръчки в полза на бизнесмени от някоя “схема“.

За финал – в трагедията с Виктория Маринова може би има лъч надежда, че тази трагедия ще послужи като катализатор за нормализация на иначе т.нар. “ненормална” държава.

Убитата Виктория Маринова горещо подкрепяше инициативата “СИСТЕМАТА НИ УБИВА” на майките на деца с увреждания.

Да свалиш белезниците от медиите и народа, е не по-маловажно, от това да сложиш прангите на крадец или убиец! Защото утре няма да има кой да ти каже за смъртта, и няма да има кой да те оплаче! Ще мреш, ще станеш мърша, ще замирише! 

ПОСЛЕДНОТО ПРЕДАВАНЕ “НА ЖИВО” на Виктория Маринова за предаването ДЕРЕКТОР на телевизия TVN.BG