Спорта побратимява наши училища в България и САЩ

Деца от Разград и Вашингтон на състезание „Левски скок“ в Столицата на Съединените Щати

Медалите за състезанието „Левски скок“ в родното училище “Академия Христо Ботев” в Столицата на САЩ Вашингтон, са осигурени от г-н Здравко Душков, виден спортен деятел и журналист от Разград.

9 Октомври 2018 г. Български деца Вашингтон и техните гости от гр. Разград ще участват в състезание „Левски скок“, посветено на Деня на народните будители и една от светините. Надпреварата ще се състои 28 октомври, неделя, при влизане в родното училище “Академия Христо Ботев” в Столицата на САЩ, от където съобщиха новината.

Състезанието ще бъде оценявано по възрастови групи и пол. Всяко дете ще има право на три опита скок от място, а резултатите ще се обявят на празничния концерт, който ще се проведе след края на часовете в театралната зала!

Здравко Душков (л) с внука си и аниматора от Холивуд Христо Стамболиев на български празник в Калифорния.

“Обичта към България и към апостола на Свободата Васил Левски, е безгранична, и дано поводът и самото състезание да се мултиплицира и в други градове в САЩ и България”. Това сподели Здравко Душков, виден спортен деятел и журналист от Разград, който е подсигурил медалите за съзтезанието. Той също бе гост и водещ на Зеленото училище през месец май 2017 във Вашингтон, както и координатор на съвместните проекти. 

Пожелаваме успех на всички наши сладури!