Григор Димитров бие в Чикаго за Европа на Левър Къп (+видео)

Феновете в Чикаго луднаха при появата на Григор Димитров в началото на демостративния турнир Левър Къп. Фото: инстаграм

21 септември 2018 г. Григор Димитров победи с 2:1 сета (7:6, 3:6, 7:6) представителят на домакините и отборът на света Франсис Тиафо в мач, който даде началото на демонстративното шоу Laver Cup. Гришо дебютира на надпреварата, която през тази година година се провежда в Чикаго.

През миналата година на най-престижното световно демонстративно шоу отборът на Европа, от който сега е част и Димитров, спечели с 15:9 първия такъв сблъсък в Прага.

Американецът се намира с над 30 места в ранглистата по-назад и заема позиция №40.

Интересно е че появата на Тиафо т.г. съвпада с тази от миналата година, когато звездата на селекцията на “Отбора ма Света” Хуан Мартин дел Потро отказа в последния момент участие в неофициалната отборна надпревара за мъже, и пак американецът зае неговото място.

Причината, която дел Потро изтъква, е умората след финала на US Open, където падна от Новак Джокович. Аржентинецът искал да се концентрира върху предстоящите турнири в Пекин и Шанхай.

В световния състав са Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок и Ник Кириос.

В тима на Европа пък са Григор Димитров, Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен и Кайл Едмънд.

“В Лейвър Къп не играеш само за себе си” – този цитат от Григор бе избран от организаторите, за да промотира уникалното тенис шоу.

ОЩЕ ЗА УЧАСТИЕТО НА Гришо:

Григор Димитров идва в Чикаго с топ-звездите на Европа срещу Отбора на Света