Любо Ганев представя уникална книга-албум в София на 21 септември

1ят волейболен албум-книга съдържа 1001 забавни и невероятни истории за “Гиганта”, повечето от които се публикуват за 1ви път

1ят волейболен албум-книга “Любо Ганев – Светът от високо” съдържа 1001 забавни и невероятни истории, повечето от които се публикуват за 1ви път

21 септември 2018 г. Днес е официалното представяне в София на книгата–фотоалбум „Любо Ганев – светът отвисоко”. Точно в 15 часа в зала „Арена Армеец” феновете на волейбола и почитателите на силните в спорта ще имат възможност да придобият 1та книга-албум за наш герой на мрежата. 

Автори на творбата са дългогодишните спортни журналисти Владимир Памуков, Тодор Шабански, а снимките са на легендата в спортната фотография Бончук Андонов.

Това е петият фотоалбум от поредицата, след като вече на пазара бяха пуснати такива за футболния символ Христо Стоичков, абсолютният символ в борбата Валентин  Йорданов, недостижимата лекоатлетка във високия скок Стефка Костадинова и шампионът на всички тепихи по планетата Армен Назарян.

В книгата за Любо Ганев са включени 1001 забавни и невероятни истории, повечето от които се публикуват за първи път.

Един от 1те получатели на уникалния албум на Любо Ганев е шефът на Международната федерация по волейбол (FIVB) Ари Граса, получил я по време на посещението му за Световното по волейбол в България.

На сайта на Международната федерация по волейбол (FIVB) стои снимката, когато Любо Ганев подарява книгата си на шефа на FIVB Ари Граса по време на посещението му за Световното по волейбол с България.

+++

Любомир Ганев е български волейболист, роден на 6 октомври 1965 г. в град Русе. Висок 210 см.
Започва своята кариера в „Дунав Русе“. През 1983 г. завършва Спортното училище в гр. Русе. 
Ганев се състезава 7 години за „ЦСКА“, като 5 пъти е шампион на България. От 1991 г. играе за италиански отбори. В мъжкия национален волейболен отбор е от 1985 до 1998 г. Носител е на бронзов медал от Световното във Франция (1986).
Известен е в цял свят със силния си сервис – ударът му е със скорост 130 километра в час (скоростта е измерена в Италия). Носител е на много спортни отличия.
Един от малкото спортисти, които през цялата си спортна кариера не са получили нито една травма. В България не си спомня да е влизал в лечебно заведение.

През 1998 г. прекратява спортната си кариера и се насочва към бизнеса. 
Първите си стъпки в бизнеса Любо Ганев прави в Италия. Докато играе там, му предлагат да стане рекламно лице на японската фирма за спортна екипировка Асикс. По-късно става представител на фирмата за България с известни прекъсвания. Следват други бизнеси, а от декември 2012 г. Любо Ганев си връща позицията на представител за България на Асикс и започва да осигурява екипи на наши национални отбори.
В момента Ганев е вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и водач на националите в мачовете от Световната лига.

“В националния отбор имат място само състезатели, които имат желание да играят за България. Играе се за публиката и за трикольора на гърдите, след това за съотборниците, и чак след това играеш за федерацията и т.н. То е като при секса – не е важно кой го няма, важно е кой участва вътре.”

 

ОЩЕ НЕЩО
Още като волейболист в Италия, Любо Ганев се включва в ентеъртеймънт бизнеса, като води в продължение на две години телевизионно шоу в Торино. Следват множество участия на малкия и големия екран в България.
Любомир Ганев е разведен и има двама сина – Евтим и Любо.

С Любо Ганев се премерихме в Лос Анджелис, Калифорния.

ФИЛОСОФИЯ В ЖИВОТА
“Родил съм се без да искам и ще умра без да искам, но ще живея както искам.”

“Алкохол не пия, цигари не пуша, наркотици не ползвам Така че ми остават малко неща за забавление – храната и секса. Няма никакъв проблем да си угаждам.

Аз съм такъв човек – живея за момента и се стремя всички около мене – роднини и приятели – да са добре.”