Лудогорец смени “короната” с “вериги” за минути срещу Байер Леверкузен (+ видео)

Орлите” загубиха от “аспирините” след като водеха у дома – всичко за турнира Лига Европа

Момчетата на бразилския ни треньор “спасиха” колегата му от германския тим, но остават единствен български представител в Евро-турнирите

Лудогорец буквално бе избутан от собствения си стадион, след като претърпя грозно домакинско поражение с 2:3 от Байер Леверкузен в 1ия си мач от сезона в турнира по футбол Лига Европа. “Орлите” подариха короната си на “аспирините”, която успяха да носят само през 1то полувреме, и замениха с вериги през второто. Фото: Лудогорец уебсайт. Колаж булгарика

Българинът може да издържи и 700 и кусур години на тежеста на вериги, но не може да издържи и 70 минути на тежеста на короната! Ген или възпитание?
Супер Жалки сме!
Как хубаво тръгна мача … яд ме е
Лудогорец претърпя грозно домакинско поражение с 2:3 от Байер Леверкузен в 1ия си мач от сезона в турнира по футбол Лига Европа. Нашите играчи водени от Пауло Аутори играха страхотно през първите 45′, но през 2то полувреме изпуснаха мача.
Въпреки, че срещата започна с натиск на германците, “орлите” откриха резултата още е 7та минута. Клаудио Кешеру изпълни свободен удар “а ла Стоичков” и поведе ятото от Разград. Още преди 30′ “зелените” вкараха и 2ри гол на “аспирините”.
2:0 само за 1/3та време от мача!
До края на 1та част гостите върнаха един гол, а през 2та направиха още два и спечелиха!

ЛУДОГОРЕЦ – БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН 2:3

1:0 Клаудио Кешерю (8′)
2:0 Марселиньо (31′)
2:1 Кай Хавертц (37′)
2:2 Исак Телин (63′)
2:3 Кай Хавертц (69′)

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан дос Сантос, Натанаел, Сисиньо, Козмин Моци, Антон Недялков, Светослав Дяков (76 – Яцек Горалски), Густаво Кампаняро, Вандерсон, Марселиньо (82 – Жуниор Брандао), Джоди Лукоки, Клаудио Кешерю

БАЙЕР: Лукаш Храдецки, Вендел, Александър Драгович, Джонатан Та, Мичел Вайзер, Кай Хаверц, Доминик Коор, Ларс Бендер (72 – Леон Бейли), Юлиян Бранд, Паулиньо (46 – Кевин Фоланд), Исак Телин (92 – Лукас Аларио)

Успехът срещу намиращия се в криза “Байер” бе ключов за продължаване на Лудогорец в турнира. Както и решаващ за бъдещето на ст.треньора на Байер Хайко Херлих. Тимът на 46-годишният специалист, който води отбора от лятото на 2017 г., започна кошмарно сезона в Бундеслигата, като заема последното място, като загуби и 3те си първи мача с трагична голова разлика 2:8.

“Лудогорец” и “Байер” (Леверкузен) са в група А в Лига Европа, заедно с носителя на Купата на Швейцария” Цюрих” и носителя на Купата на Кипър АЕК (Ларнака).

Първите мачове от груповата фаза на Лига Европа се изиграха днес на 20 септември. Следващите се на 4 октомври, 25 октомври, 8 ноември, 29 ноември и 13 декември. Първите два отбора от всяка група ще се класират за 1/16-финалите, където ще се включат и завършилите на 3то място в групите на Шампионската лига.

+++
Група А:
“Байер” (Леверкузен), “Лудогорец“, “Цюрих”, АЕК (Ларнака);

Група В:
“Залцбург”, “Селтик”, “Лайпциг”, “Розенборг”;

Група С:
“Зенит”, “Kопенхаген”, “Бордо”, “Славия” (Прага);

Група D:
“Андерлехт”, “Фенербахче”, “Динамо” (Загреб), “Спартак” (Търнава);

Група Е:
“Арсенал”, “Спортинг” (Лисабон), “Карабах”, “Ворскла” (Полтава);

Група F:
“Олимпиакос”, “Милан”, “Бетис”, “Дюделанж”;

Група G:
“Виляреал”, “Рейнджърс”, “Спартак” (Москва), “Рапид” (Виена);

Група Н:
“Лацио”, “Марсилия”, “Айнтрахт” (Франкфурт), “Аполон” (Лимасол);

Група I:
“Бешикташ”, “Генк”, “Малмьо, “Сарпсборг”;

Група J:
“Севиля”, “Краснодар”, “Стандарт” (Лиеж), “Акхисарспор”;

Група К:
“Динамо” (Киев), “Астана”, “Рен”, “Яблонец”;

Група L:
“Челси”, ПАОК, БАТЕ (Борисов), “МОЛ Види”

+++
Лудогорец остава единственият български отбор в турнирите на Европа. Другите три български представителя приключиха участието си още в непретенциозните  квалификации. “Левски” рухна още на старта в предварителните кръгове, като беше отстранен от “Вадуц”. “Славия” преодоля “Илвес”, но отстъпи срещу “Хайдук” (Сплит). ЦСКА премина през две изпитания – “Рига” и “Адмира”, но не можа да се справи с “Копенхаген”.

+++

Лудогорец играе в групите на Лига Европа за 3ти път. Дебютът беше през сезон 2013-14, когато тимът от Разград завърши на 1во място в група с ПСВ (Айндховен), “Динамо” (Загреб) и “Черноморец” (Одеса). След това съставът, воден от Стойчо Стоев, отстрани “Лацио” и стигна до осминфиналите, където беше спрян от “Валенсия”.

Миналия сезон българският шампион отново успя да излезе от груповата фаза, след като завърши на 2ро място в конкуренцията на “Брага”, “Истанбул Башакшехир” и “Хофенхайм”. В 1/16-финалите отборът, воден от Димитър Димитров-Херо, отпадна от “Милан”.
Този сезон Лудогорец е с чуждестранен треньор – бразилеца Пауло Аутуори, и отново опитва да прескочи груповата фаза.