България с бронз в днешната надпревара на Световното по Художествена Гимнастика в София

България с бронз в днешната надпревара на Световното по Художествена Гимнастика в София

България с бронз в днешната надпревара на Световното по Художествена Гимнастика в София.
Въпреки лошият късмет с изпуснат обръч при 2то си излизане на килима днес, благодарение на изключително силното съчетание “златните момичета” успяха да вземат медали в многобоя на 36-о световно при грациите и взеха квота за летните олимпийски игри в Токио 2020. Възпитаничките на Весела Димитрова реално имаха две неточности в съчетанието и бяха оценени с 22.350 точки на три топки и две въжета.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова събраха сбор от 42.050 точки, след като получиха оценки 19.700 на пет обръча и 22.350 на три топки и две въжета.

Националките се класират и за двата финала в утрешния последен ден на шампионата.

Руският ансамбъл защити световната си титла в многобоя, а среброто спечели отборът на Италия.

Това е второ световното първенство за българския ансамбъл в този състав. Миналата година в Пезаро (Италия) България спечели сребърните медали в многобоя. 

Браво момичета!

13 септември 2018 г. Катрин Тасева за 1ви медал в отборното за България от световно първенство от 2001 г. насам!

Припомняме, че в четвъртък 13 септември, България спечели 1ви медал от Световното първенство по художествена гимнастика от 17 години насам. Тимът в състав Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн завоюва сребърното отличие в отборната надпревара, след като трите грации събраха сбор от 150.975 точки. Това е първи медал в отборното за България от световно първенство от 2001 година насам, когато в Мадрид Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Юлияна Найденова взимат бронз.