“Кули” падат като “круши” в световния спорт

“Замъци” на “зеления килим” в спорта вече няма – заедно с футбола и тениса “повлече крак” с английски “чорап”

14 Юли 2018 г. В един и същи ден името на бастиона на световната монархия Великобритания, влезе в “черната” спортна хроника с името на своя стълб Англия.
Веднъж със загубата от малка Белгия на “малкия финал” и завръщането без медал на “кралските” футболисти от Световното в Русия.

“Ритни топковците” от Родината на футбола Англия и най-титулованата на “ниската мрежа” Серина Уилямс се прибират по домовете без елитни декорации 

14 Юли 2018 г. След като една след друга футболни империи напускаха “зеления килим” на стадиона, включително и Световния шампион, то и този на корта остана без “кралица” днес.
В един и същи ден името на бастиона на световната монархия Великобритания, влезе в “черната” спортна хроника с името на своя стълб Англия.
Веднъж със загубата от малка Белгия на “малкия финал” и завръщането без медал на “кралските” футболисти от Световното в Русия.

И още веднъж със загубата на най-опитната и декорирана с десетки титли играеща тенисистка Серина Уийлямс от появилата се едва 2016та сред звездите неопитна германка Анджелик Кербер, именно на тревните кортове на най-престижния тенис турнир Уимбълдън в Лондон.

Белгия победи Англия с 2:0 в малкия финал на Мондиал 2018, взе бронзовите медали на първенството и така записа най-големият футболен успех на страната. 

Анджелик Кербер успя да се справи със Серина Уилямс и спечели титлата на “Уимбълдън” с 6:3, 6:3 след само 1 час и 5 минути игра. 

+++

Анджелик Кербер с титлата при жените на Уимбълдън

Анджелик Кербер (Angelique Kerber) е германска тенисистка, родена на 18 януари 1988 г. Дебютира през 2003, като през 2011 стига полуфиналите на Откритото първенство на САЩ, където е била № 92 в света. Най-високото ѝ класиране в ранглистата за жени на WTA e 1-во място, постигнато на 12 септември 2016 г.

2016-та е 1та успешна година в кариерата на Кербер с две титли от Големия Шлем (ОП САЩ и Австралия) и олимпийско сребро.
Кербер започва годината на турнира в Бризбейн, където стига до финала, но губи от Виктория Азаренка. На турнира в Сидни се отказва във 2ия кръг поради здравословни причини, след победа в 1ия.
На Откритото първенство на Австралия Кербер е поставена под № 7 в схемата, където за 1ви път стига 1/4-финалите на турнира, и за 1ви път надиграва Азаренка. Така стига до 3я си 1/2-финал на турнири от Големия Шлем, където побеждава Джоана Конта с 2:0 сета и се изправя на финала срещу № 1 в схемата, именно Серина Уилямс. Надделява на финала след 3-сетова битка и така печели 1та си титла от Големия Шлем, като също така става 1та Кербер успя да се справи със Серина Уилямс и спечели титлата на “Уимбълдън”. Германката триумфира на финала с 6:3, 6:3 след само 1 час и 5 минути игра.  тенисистка спечелила такава титла от 1999 г. насам. След успеха на турнира се изкачва до 2-ро място в ранглистата за жени.

+++
Припомняме, че достигналата 6 пъти до 1та позиция в ранглистата на Женската Тенис Асоциация Серина cе омъжи за основателя на Rеddіt Алекcиc Oxанян пpез дeĸмвpи 2017 г.
Серина Уилямс е действаща шампионка на сингъл от Уимбълдън и Открито първенство на Австралия.
Вече считана за една от най-великите тенисистки на всички времена, нейните 39 титли от Големия Шлем я нареждат на трето място във вечния лист: 23 на сингъл, 14 на двойки и 2 на смесени двойки. Тя е последният тенисист, мъж или жена, държал всичките четири титли на сингъл от Големия Шлем едновременно и едва петата жена, постигала някога това. Тя става също и първата жена, заедно с по-голямата си сестра Винъс Уилямс, държала всичките четири титли на двойки от Големия Шлем едновременно, след като Мартина Хингис направи това през 1998 г. Нейните 23 титли на сингъл от Големия Шлем я нареждат втора единствено след Маргарет Смит Корт (24 титли), а в Откритата ера Уилямс заема еднолично първото място. Сред действащите тенисисти, мъже или жени, тя е притежателка на най-много титли от Големия Шлем. Тя спечели своите 14 титли на двойки от Големия Шлем със сестра си Винъс Уилямс и двойката остава непобедена във финали от Големия Шлем. Серина Уилямс е също и петкратна шампионка от Шампионата на WTA.
Уилямс е носителка на четири златни медала от Олимпийски игри, един на сингъл и три на двойки. Тя е единственият тенисист, мъж или жена, печелил поне 6 пъти три от четирите турнира на сингъл от Големия шлем. На 4 август 2012 г. тя става едва втората тенисистка в историята след Щефи Граф, достигала до Кариерен Златен Голям Шлем, след като спечели златния медал на Летни олимпийски игри 2012 на Уимбълдън, и се превърна в първия тенисист, мъж или жена, достигал до Кариерен Златен Голям Шлем и на сингъл, и на двойки (със сестра си Винъс).