НА ЖИВО: Жена се качи на Статуята на Свободата на връх Денят на Независимостта на Съединените щати (видео)

4 Юли 2018 г. Жена се изкачи на пиедестала на Статуята на Свободата на връх Денят на Независимостта на Съединените щати

Островът на Свободата (Либърти Айланд) в пристанището на Ню Йорк беше евакуиран
 
4 Юли 2018 г. Жена се изкачи на пиедестала на Статуята на Свободата на връх Денят на Независимостта – “празникьт на празниците” на Съединените щати.
Островът на Свободата (Либърти Айланд) в пристанището на Ню Йорк беше евакуиран на националния празник, а стотици бяха отведени на други места. Това съобщиха от Си Би Ес в директно включване, като новината бе потвърдена и от службата на Националния парк. Говорителят на институцията Джери Уилис каза, че “хората на остров Либърти са били отведени до съседния остров Елис, в Бетъри парк в Ню Йорк Сити или в Либърти Стейт Парк в Ню Джърси.
Катерачката беше в основата на пиедестала, а държавни служители на парковете и полицията в Ню Йорк се качиха на пиедестала, опитвайки се да се говорят с жената.
Неидентифицираната жена отказва да слезе повече от половин час, каза Дейвид Сома от полицейската служба на града символ на успеха и просперитета.
Сома каза, че служителите не смятат действията на жената за пряка заплаха, но катеренето й е “заплаха за обществената безопасност”. Жената е сама, не дава никаква информация, защо се е качила на статуята, каза Сома.